Otin viimein Roon Labs palvelun käyttöön monien testijaksojen jälkeen

09.03.2024 - 11:07

No niin. Se tapahtui viimein kun tänään tuli Roon Labs vuoden lisenssin kuitti. Otin pari viikkoa sitten jälleen kerran Roon Labs palvelun kahden viikon testijakson käyttööni ties monennettako kertaa? Kaikki taisi alkaa siitä kun sain kolmen kuukauden Roon Labs testijakson Dragon Fly Cobaltin mukana. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käytin Roon Labs palvelua todella aktiivisesti ja lähestulkoon myöskin ostin palvelun tuolloin. Tuolloin hankintaa esti vain yksi kysymys, hinta.

Tuon kolmen kuukauden testijakson jälkeen olen ottanut Roon Labsin käyttööni pari kertaa parin viikon testijakson sekä kerran vai pari kertaa Black Friday tarjouksena pari - kolme kuukautta 1€ / kuukausi hintaa. Ainakin yhden tai tuon ainoan kerran kun hankin Roon Labs palvelun parin - kolmen kuukauden testiin 1€ / kk niin Roon Labs palvelua ei tullut oikein käytettyä. Olin tuolloin muistaakseni suhteellisen paljon Vammalassa niin en ollut edes kotona ja sitten kun palasin kotiin niin Roon Labsin käyttäminen vain jäi.

Roon Labs

Tuon kolmen kuukauden 1€ / kk tarjouksen jälkeen tämä taisi olla nyt toinen kerta kun otin parin viikon Roon Labs kokeilun käyttööni? Meinasin jo edellisellä kerralla ottaa Roon Labsin käyttööni mutta silloin vieläkin mietin että onko Roon Labs hintansa arvoinen vai riittääkö Node 2i:n BluOS järjestelmä hallitsemaan Tidalia? Olen tästäkin jo kirjoittanut täällä blogissani Järkevä maksaa Roon palvelusta vai riittääkö Tidal Connect tai BluOS?

Mikä tämä Roon Labs sitten on? Olen Roon Labs palvelusta kirjoittanut parikin kirjoitusta Roon Labs 60 päivän kokeiluun sekä Roon Labs kokemuksia. Näiden lisäksi olen myöskin kirjoittanut pohdintaa Roon Labs kokemuksia 60 päivän koejakson jälkeen ja miksi sitä en silloin ottanut käyttööni. Näiden kirjoitusten pohjalta saa toivottavasti idean mikä Roon Labs palvelu on ja miksi sitä olen muutamia kertoja kokeillut.

Lyhykäisyydessään mikä Roon Labs palvelusta voisi kertoa että se on palvelu mihin voi linkittää eri musiikkistriimauspalveluita tai käyttää musiikkia omalta koneelta mitä voi sitten kuunnella Roon Labsin kautta. Roon labs on palvelu ja sovellus minkä Roon Labs Core pitää olla asennettuna jollain koneella mikä on tuettu. Roon Labs Core on niin sanotusti "palvelin" mitä voi käyttää suoraan musiikin kuunteluun tai mitä Iphone / Ipad sovellukset tarvitsevat että niitä voi käyttää musiikin hallintaan. Yksinään Iphonen / Ipadin Roon Labs äppsiä ei voi siis käyttää vaan Roon Labsin käyttäminen vaatii tuon Roon Labs Coren. Itse olen asentanut Roon Labs Coren MacBook Airiin minkä päivitin tuossa viime vuoden kesänlopulla.

Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä että aina kun haluan kuunnella musiikkia Tidalista käyttäen Roon Labsia niin minun pitää ensiksi laittaa Macbook Air päälle. Tämän jälkeen yleensä otan Ipadin millä avaan Roon Labs sovelluksen mikä yhdistää itsensä automaattisesti Roon Labs coreen mikäli Macbook air on päällä. Tämän jälkeen voin käyttää Tidal musiikkipalvelua Roon Labs sovelluksella ja hallita Roon Labs tukevia laitteita eli millä laitteella tai kaiuttimella haluan kuunnella musiikkia.

Yleisesti hallitsen Roon Labs sovelluksella Node 2i musiikkistriimauslaitetta mikä on kiinni Denon vahvistimessa ja Q Acoustics Concept 40 kaiuttimissa. Kuitenkin minulla on Roon Labs tukevia laitteita verkossa eli halutessani voisin kuunnella Tidalia Roon Labsillä Sonos kaiuttimella tai Sonos soundbarilla. Roon Labsillä voi siis halutessaan hallita useita eri laitteita jotka tukevat Roon Labsiä. Näin tein itse useasti silloin kun minulla oli tuo ensimmäinen Roon labs kokeilujakso. Kuuntelin usein etäpäivinä musiikkia Sonos kaiuttimella sekä keittiöremontin aikana kuuntelin useasti musiikkia makuuhuoneen Sonos soundbarilla.

Se miksi nyt päädyin hankkimaan Roon Labs palvelun oli yksinkertaisesti että kaipasin Roon Labs radio tilaa sekä käyttöliittymää selata ja löytää uutta musiikkia. Tidal palvelun yksi heikkous on radio tila sekä käyttöliittymä löytää uutta musiikkia. BluOS:lla on helppo ja hyvä hallita Node 2i käyttäen Tidal palvelua mutta sen käyttöliittymä ei myöskään tarjoa hyvää ja helppoa tapaa selata ja löytää uutta musiikkia. Näin ollen nyt parin viikon ajan käytin Roon Labs palvelua aktiivisesti ja tulin siihen tulokseen että nyt on vain parempi hankkia Roon Labs.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

En osaa sanoa mitä Tidalissa on tapahtunut tämän vuoden puolella mutta yleinen taso on heikentynyt. Huomattavin asia oli alkuvuodesta tullut uusi Tidal äppsin uudistus. Tuo uudistus ei ollut omaan mieleen yhtään ja on heikentänyt Tidal äppsin käyttöä sillä perus asiat eivät toimi niin kuin ennen. Painikkeet ja toiminnot vaihtoivat paikkoja ja ainakin isolla ruudulla kuten Iphone 12 Pro Max:lla Tidalin käyttäminen yhdellä kädellä ei enää onnistu. Toinen painike

Olen nyt käyttänyt Bluesound Node 2i suotatoistolaitetta nyt päivittäin BluOS sovelluksella kun en "uusinut" tai oikeastaan tilannut Roon palvelua 60-päivän kokeilujakson päätyttyä. Roon palvelun 60-päivän kokeilujakso oli vielä käynnissä kun hankin Bluesound Node 2i suotatoistolaitteen niin BluOS sovellusta ei tullut aluksi hirveästi käytettyä muuhun kuin Bluesound Node 2i laitteen asetuksien muuttamiseen. Kuitenkin kun Roon palvelun 60-päivän kokeilujakso oli

Olen nyt päässyt käyttämään BluOS sovellusta millä voidaan hallita BlueSound Node 2i suoratoistolaitetta. Hankin BlueSound Node 2i suoratoistolaitteen kuukausi - pari kuukautta sitten saadakseni nauttia Tidalin MqA äänenlaadusta ja erityisesti hallita Tidalia langattomasti. Saadessani BlueSound Node 2i viimein itselleni kuukauden odottelun jälkeen kytkin Node 2i kiinni Denon X3600H vahvistimeen aluksi paketissa tulleilla RCA-kaapeleilla. Hetken ajan päästä

Lähin kirjoittamaan viikko pari sitten onko järkevä maksaa Roon palvelusta vai riittääkö Tidal Connect? Kuitenkin ennen kuin viimeistelin tämän kirjoituksen niin en ollut kokeilut tai käyttänyt BluOS monihuonejärjestelmää. BluOS sovellus on tarkoitettu hallitsemaan BlueSound Node 2i suoratoistolaitetta. BluOS monihuone järjestelmä tukee langattomasti Tidalin MqA äänenlaatua ja jostain syystä en ollut hirveästi kokeillut BluOS sovellusta muutenkin kuin