Normaali lauantai-ilta PTVGYM:llä kyykkyä ketjuilla

20.11.2022 - 20:05

Perjantaina tuli käytyä tekemässä penkki treeniä ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina oli vuorossa normaali ilta PTVGYM:llä kyykkyä ketjuilla. Perjantain treeniin olin sinällään pettynyt kun en saanut kuin 165kg plus ketjuilla tehtyä pari ykköstä ja niitä ennen 160kg painoilla plus ketjut sain tehtyä pari toistoa. En nyt tiedä tarkalleen kuinka paljon noi ketjut painoi eli paljonko oli yhteispaino mutta halusin tehdä 170kg painoilla plus ketjut sillä se olisi nyt ainakin lähelle 190kg tai jopa hieman yli normi penkissä. Alkuviikosta sain kyllä tehtyä 180kg ihan normaalisti minkä lisäksi yli parilla sadalla slinghottia käyttäen mutta jo tuo kyllä tiesi etten nyt ole 200kg penkki kunnossa. Näin ollen en kyllä odottanutkaan mitään 180kg plus ketjut penkkiä vaikka se olisikin ollut jo hyvä tulos.

Lauantaina en oikein tiennyt mitä odottaa kyykyssä kun tuo perjantain penkki meni noin sekä keskiviikkona kun kävin PTVGYM:llä tekemässä maastavetoa niin sekään ei oikein sujunut. Lähdin tekemään treeniä ihan normaalisti miten lauantain jalkatreenejä PTVGYM:llä olen tehnyt. Sain kuitenkin alkuviikosta kyykättyä 225kg vaikka ei se mikään ihan niin kevyt ollut kuin mitä ennen flunssaa kunnossa. Kuitenkin tuo 225kg alkuviikosta antoi hieman viitteitä mihin painoihin saattaisin päästä ja rakensin treeniä juurikin tuon tuloksen pohjalta. Kuitenkin menin ihan niin kuin aina ja siinä 180kg painoissa plus ketjut niin aloin sitten tarkemmin asioita miettimään.

Kuitenkin kaikki sujui nyt suhteessa paremmin kuin keskiviikkona kun tein maastavetoa ketjuilla. Jos suhteuttaa painoja ja miten ne tuli jo aikaisemmassa vaiheessa niin keskiviikkona pienemmätkin painot tuntuivat raskaammille. Nyt lauantaina tekeminen tuntui "kevyemmältä" vaikka kyllä ei ihan niin kevyttä mitä se on ennen flunssaa ollut. Kuitenkaan mitään niin vaikeuksia ei ollut ja tekniikka oli kasassa. Oikeastaan vasta ensimmäinen 180kg plus ketjut oli vaikea ja aloin miettimään mitä tulevan pitää? Olin kyllä jo päättänyt hyvissä vaihein että teen kaksi ykköstä 180kg painoilla plus ketjut ennen kuin edes harkitsen muuta.

Toinen 180kg plus ketjut kyykky tuli paljon paremmin kuin ensimmäinen ja ehkä osittain myös siksi että otin sen enemmän tosissani kuin ensimmäisen sillä ensimmäinen tuli niin vaikean tuntuisesti. Kun tuo toinen 180kg plus ketjut tuli kevyemmän oloisesti niin päätin tehdä lähteä hakemaan 200kg painoilla plus ketjut niin kahta toistoa. Kuitenkin sain vain yhden toiston mikä sekin oli todella raskas. Kaikki meni hyvin alas menoon asti mutta kun lähdin nostamaan kyykkyä ylös niin tekniikka lähti pettämään ja puolen välin jälkeen oli jopa vaikeuksia.

Kyykyn jälkeen tein vyökyykkyä mikä sekin tuntui raskaammalle kuin ennen flunssaa. Kuitenkin tein tämä oli myös ensimmäinen kerta kolmeen viikkoon kun tein vyökyykkyä eli kaksi viikkoa oli jäänyt välistä. Kuitenkin heti ensimmäisestä sarjasta lähtien huomasin vyökyykyn olevan raskasta niin kuin oli myös kaikki muut liikkeet sen jälkeen. Yleisesti treeni oli kuitenkin hyvä ja olen siihen todella tyytyväinen mistä on hyvä rakentaa kuntoa uudestaan flunssan jäljiltä. Siihen olen myöskin tyytyväinen että sain sen yhden toiston kyykyssä 200kg painoilla plus ketjut sillä ei tuo sentään edes jokapäiväistä ole ja olihan tuo parempi kuin edellisen päivän penkki ketjuilla. Muutamia vuosia sitten monesti penkki ja kyykky kulkivat käsikädessä tuloksittain ja nyt kyykky on mennyt edelle mikä on vain hyvä asia.