Kyykky 210kg x5 ja palautuminen raskaista painoista ja sarjoista osa 2

21.09.2023 - 19:07

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Ajattelin ennen tuota 190kg painoilla tehtyjä "sarjoja" että olisin palannut 160kg painoihin ja tehnyt pidempiä sarjoja. Kuitenkin vaikka alkuun lämmittelyt tuntuivat menevän hyvin ja helposti niin sitten kun pääsin sinne 160kg - 180kg painoihin niin tekeminen muutui raskaammaksi. Minulla oli vielä jossain kohtaan maanantaina sellainen fiilis että olisin käynyt tekemässä tiistain penkki treenin PTVGYM:llä mutta hautasin tämän suunnitelman jo hyvissä ajoin tiistaina. Minulla oli jossain kohtaan tällä viikolla ajatus että olisin käynyt tällä viikolla taas useammin PTVGYM:llä tekemässä treenejä mutta se siirtyy nyt ensi viikkoon. Tällä viikolla käyn tekemässä PTVGYM:llä perjantain sekä lauantain treenit ihan "normaalisti" kuten olen tähänkin saakka tehnyt.

Keskiviikkona oli vuorossa kyykky treeni minkä senkin ajattelin käydä PTVGYM:llä tekemässä mutta lopulta en sitäkään jaksanut sinne lähteä tekemään kun tunnuin olevan vielä väsynyt. Myöskin tuo maanantain räkkiveto tuntui alaselässä joten siitäkään ei ollut ihan 100% palauduttu. Näin oli ihan hyvä mennä vain lähisalille tekemään jalkatreeni tiistain tapaan vailla suunnitelmaa.

Lopulta päädyin keskiviikkona tekemään kyykyssä 210kg painoilla yhden viiden toiston sarjan mihin myös lopetin kyykky treenin. Alussa tuntui sille että eihän tässä mikään paina paitsi että alaselässä tuntuu maanantain räkkivedot. Kuitenkin mitä suurempiin painoihin pääsin niin sitä raskaammaksi tekeminen muuttui. Niin se kyllä oli sama asia viime viikon keskiviikkona jolloin kyykkäsin ensimmäistä kertaa ikinä 200kg painoilla kymmenen toistoa. Nytkin tuli kuitenkin 210kg painoilla viisi toistoa mikä oli ihan hyvä paitsi kun olen tehnyt viime aikoina hyviä kyykky treenejä niin se ei tuntunut ihan niin hyvälle.

Viimeksi kirjoittelin palautuminen raskaista painoista ja sarjoista asiaa ja päätin nyt että jatkan tuo tällä kertaa asioilla mitä teen ennen kuin päädyn tekemään iltapalaa. Kuitenkin iltapala on minulle se yksittäinen tärkein asia miten palaudun treeneistä joissa olen tehnyt kovia sarjoja tai olen käyttänyt suuria painoja. Kuitenkin ennen kuin pääsen edes tekemään iltapalaa tai iltapalaa tehdessä teen palautumiseen liittyviä asioita.

Ennen tein näitä asioita kotona treenin jälkeen samaan aikaan kun tein iltapalaa. Nykyään olen siirtänyt nämä asiat kuntosalille sillä kuntosalilla on paremmat puitteet näihin asioihin. Kyseessä on siis venyttelyt, liikkuvuusharjoitteet joiden lisäksi teen vatsoja. Tein tätä ja näitä asioita ennen kotona aamuisin kun heräsin ennen aamupalan tekemistä minkä lisäksi illalla tosiaan samaan aikaan kun tein iltapalaa.

Kuitenkin sitten kun tuli kesä sekä talvi joiden johdosta useat Vammalassa käynnit niin siellä siirryin tekemään nämä aamu- ja iltarutiinit kuntosalilla. Ihan vain sen takia että ne oli helpompi ja vaivattomampi tehdä kuntosalilla viimeisenä asiana treenin jälkeen. Myöskin tilat ja välineet olivat monipuolisemmat kuntosalilla kuin kotioloissa. Tämä esimerkiksi mahdollisti erilaisten vatsaliikkeiden tekemisen sekä jumppamattojen käyttämisen. Myöskin kun nämä asiat oli tehty jo kuntosalilla niin kuntosalilta päästy näitä asioita ei tarvinnut alkaa enää tekemään.

Aamun rutiini on siirtynyt kuntosalilla ensimmäiseksi asiaksi minkä teen kuntosalille päästyäni ja iltarutiini on puolestaan viimeinen asia minkä teen kuntosalilla ennen kuin sieltä lähden. Edelleenkään en tee pitkiä venyttely, liikkuvuus tai vatsa harjoitteita vaan pidän nämä ihan 5 - 10 minuutin asioina. Tunnen itseni niin hyvin että jos tämänkaltaisista asioista tekee liian pitkiä niin ne jää tekemättä. Teen mielummin väähän aktiivisesti kuin paljon harvemmin. Myöskään en jaksa opetella mitään harjoitteita ulkoa mitä olen yrittänyt sillä en muista mitä pitäisi tehdä kun on sen aika. Minulla pitäisi olla siinä sitten puhelin auki mistä näkisin jonkin videon mitä minun oli tarkoitus tehdä. Tietenkin jos opettelisi jonkin ohjelman niin sen toistaminen olisi kyllä sitten helppoa.

Liikkuvuus ja venyttely vaikka ne ovatkin minulla todella nopeita ja ovat mitä ovat niin jo näidenkin pohjalta huomaan että olen paljon paremmassa kunnossa sekä kyykyn ja maastavedon tekeminen on helpompaa. Myöskin minun liikkuvuuteni on parantunut selvästi vaikka nämä liikkeet eivät ole mitään ihmeellistiä tai pitkä kestoisia. Kuitenkin yleisellä tasolla minun pitäisi tehdä vieläkin enememmän venyttelyä sillä huomaan kyllä olevani liian kankea. 

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.