Räkkiveto 270kg kymmenen toistoa ja palautuminen raskaista painoista ja sarjoista

19.09.2023 - 23:15

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Räkkiveto ei ole ollut itselleni koskaan mikään suosikki liike eikä myöskään sellainen liike mitä olen oikeasti tykännyt tehdä saati osannut tehdä. Minulla on ollut enemmänkin räkkivedon tekeminen hakemista kuin tekemistä. MInulle vain normaali maastaveto on luontevampi liike kuten nyt viime vuonna itselleni uusi liike lohko maastaveto. Lohko maastaveto kun tuntuu olevan lähempänä maastavetoa vaikka muistuttaakin enemmän räkkivetoa.

Niin palatakseni viime viikon maanantaihin niin vaikka hain kymmentä toistoa 270kg painoilla niin oikeasti tiesin etten sitä tule saamaan. Lähdin silti tekemään niin monta toistoa kun vain sain ja taustalla oli kyllä se kymmenen toiston hakeminen. Päädyin saamaan kahdeksan toistoa mikä sekin oli sarjaennätys vaikka pettynyt olinkin kun en saanut kymmentä toistoa. Kuitenkaan tuo etten saanut kymmentä toistoa ei tullut yllätyksenä sillä 260kg painoilla tehty kymmenen toistoa ei tullut niin helposti.

Samalla tuo kymmenen toistoa 260kg painolla oli ensimmäinen kymmenen toiston sarja räkkivedossa että edes muistaisin tehneeni kymmentä toistoa räkkivedossa. Kuitenkin sitten tällä viikolla lähdin hakmeaan uudestaan 270kg painoilla kymmentä toistoa. Jo alkuun lämmittelyissä huomasin ja tunsin että nyt ei ole kyllä oikein hyvä päivä. Siitä huolimatta lähdin hakemaan kymmenen toistoa yksi kerrallaan. Siinä vaiheessa kun pääsin siihen kahdeksana toistoon niin tekeminen kyllä painoi ja jouduin ottamaan pidempiä palautuksia toistojen välissä. Tämä lopulta auttoi ja puristin väkisin kaksi toistoa jotta sain kymmenen toistoa täyteen. Täytyy kyllä sanoa että viimeinen toisto oli taistelua ja väkisin puristamista sillä oikeasti halusin sen kymmenen toiston.

Olin tuon räkkivedon 270kg kymmenen toiston jälkeen todella väsynyt. Niin väsynyt että kroppa tärisi ja yhtä väsynyt kuin mitä olen ollut kyykyn kymmenen toiston sarjojen jälkeen tai maastavedon pidempien sarjojen jälkeen. Ei siinä auttanut kun pitää vain kunnon tauko minkä jälkeen yrittää tehdä jatkaa treeniä minkä myös tein. Muutama liike tuli vielä tehtyä räkkivedon jälkeen.

Vielä väsyneempi olin kun pääsin kotiin treenin päätteeksi. Näin on käynyt usein pidemmän aikaa kun olen tehnyt todella raskaita toistoja tai sarjoja pääliikkeissä eli suurissa liikkeissä. En ole tehnyt enää aikoihin niin sanottuja bodaus treenejä joten väsymykseni on johtunut pääsääntöisesti suurilla painoilla tehdyistä treeneistä. Muutamia poikkeuksia tähän kuitenkin on Vantaan Loaded:lla sekä Pitäjänmäen PTVGYM:llä tehdyt treenit joissa olen tehnyt pääliikkeen lisäksi myös muita liikkeitä suhteellisen suurilla painoilla.

Kuten eilen illalla kävi eli että olen todella väsynyt niin tällöin teen muutoksia siihen mitä teen treenin päätteeksi kun olen päässyt kotiin. Olen jo pidempään keskittynyt syömään "suuren" iltapalan mutta tuolloin kun olen "extra" väsynyt niin silloin syön jopa enemmän. Olen huomannut sen asian jo pidempään että kun syön tuhdin iltapalan treenin jälkeen niin palaudun treeneistä paremmin. Oikeastaan minun iltapalani ovat välillä jopa päivän suurin ateria. Perjantaisin sekä lauantaisin kun minulla on ollut vakio käynti PTVGYM:llä ja olen yleisesti treenannut viikon pisimmät treenit ajallisesti niin olen myös syönyt eniten.

Normaalisti syön iltapalaksi proteiini pitoisen smoothien mikä sisältää iltaproteiinia. Tämän lisäksi olen tehnyt 25-30g kaurahiutaleista puuron missä on myös kookosöljyä sekä chia-siemeniä. Tämä on niin sanotusti runko mitä käytän joka ilta. Tähän päälle sitten usein teen vielä pari paahtoleipää ja välillä jopa neljä. Tuo on niin sanotusti iltapalani runko mitä käytän päivittäin mihin vielä voin tehdä jotain lisäyksiä kuten tällä viikolla jolloin söin vielä Ben & Jerry jäätelön mikä löytyi pakkasesta.

Kesälomalla ja välillä muutenkin jätän "normaalin" iltapalan väliin ja voin syödä esimerkiksi pizzan, wingsejä tai tehdä airfyerillä ranskalaisia minkä lisäksi pihvin tai kalaa. Näin ollen keskityn siis syömään ihan kunnolla illalla jotta palaudun treenistä. Tämän lisäksi vaikka syön tuhdin iltapalan niin syön silti ihan normaalisti kunnon aamupalan. Keskityn siis syömään aamulla sekä illalla tukevasti ja päivällä suhteessa vähemmän.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?