Ketjukyykky treeni Tampereen PTVGYM:llä

03.12.2023 - 10:01

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Lauantain jalkatreeni alkoi tietenkin kyykyllä vaikka minulla oli reilun parin tunnin ajomatka takana minkä lisäksi siinä oli auton pakkaamista normaaleista tavaroista aina laskettelu tavaroihin. Pukuhuoneesta päästyäni aloinkin vain vilkuilemaan salia kokonaisuutena vain löytääkseni kyykkyräkit. Hyvin nopeasti huomasin niiden olevan suoraan edessä salin perällä niimpä suuntasin itseni sinne päin. Siinä samalla sitten hieman ympärilleni millainen Tampereen PTVGYM oli ja minkälaista treenaajaa salilla sattui olemaan.

Sillä hetkellä kun pääsin kyykky paikoille niin siinä oli useampi räkki vapaana niimpä pääsin sitten valitsemaan. Valittuani räkin niin laitoin kamani siihen lattialle minkä jälkeen tein vielä vilkuilun mille se Tampereen PTVGYM nyt näyttääkään. En vielä siinä vaiheessa niinkään rekisteröinyt itselleni mitä laitteita salilla oli tai ei ollut vaan tein sen paljon myöhemmin mutta tuossa vaiheessa näin tilanteen suurinpiirtein. Kuitenkin huomasin että monolift oli käytännössä keskellä kuntosalia ja siellä oli myös ketjut ja erityisesti ketjut olivat mieleeni.

Sitten oli paikkojen aukaisun vuoro eli liikkuvuus ja venyttely tuokio. Mietin kyllä jo matkalla että pitäisikö alkuun tehdä hieman jotain koukistuksia ennen kyykkyä vai aloittaa suoraan kyykyllä? Olen tätä kumpaakin tyyliä käyttänyt silloin kun olen käynyt Tampereen Loaded:lla treenaamassa jalkoja kun olen lähtenyt Espoosta tai Helsingistä kohti Loaded:ia. Viime kertoina olen mennyt suoraan vain kyykkäämään kun aluksi tein hieman koukistuksia ja tai jalkaprässiä treenin alkuun että sain jalkani auki.

Voi meinaan olla paikat aikalailla jumissa parin tunnin ajomatkan jäljiltä niin siinä pitää hieman kunkin miettiä mikä on itselle paras lähetymistapa treeniin. Itse päätin mennä suoraan vain kyykkäämään tehden siihen alkuun hieman venyttelyä sekä liikkuvuusharjoitteita mitä nyt normaalisti muutenkin teen ennen kyykyn aloittamista. Tällä kertaa kaikki tuntui menevän hyvin eikä treeni kaatunut missään vaiheessa tuohon matkaan tai siihen että olisi tehnyt jotain väärin.

Täytyy kyllä toisaalta ihmetellä että olin heti sinuiksi Tampereen PTVGYM:in kyykkypaikan. Toisaalta se ei ole ihme kun olen nyt aktiivisemmin käynyt eri kuntosaleilla treenaamassa mutta kyllä toisaalta se ottaa aina aikansa. Minulla ottaa jopa aikaansa sekin kun olen käynyt lauantaisin Pitäjänmäen PTVGYM:llä tekemässä kyykkytreenin ja kun seuraavan kerran olen tehnyt keskiviikkoisin lähiketjusalilla kyykkyä niin se on tuntunut hakemiselta. Toisaalta syy taitaa olla juurikin se lähiketjusali ja sen kyykkypaikka ja muutenkin koko ilmapiiri.

Alkuun ajattelin että tekisin ihan normaalia kyykkyä ilman mitään ihmeellisyyksiä. Olen nyt tuon puolen toistaviikon tauon jälkeen mikä minulla tuossa oli niin tekemään kyykkyä pysäytyksillä ja maltillisimmilla painoilla. Kuitenkin tällä kertaa ajattelin että nyt vedetään ihan normaalisti mutta yritän pitää tekemisen tekniksesti samankaltaisena mitä se on ollut pysäytyksen kanssa. Kuitenkin sitten siinä kun olin tekemässä kyykkyjä 145kg painoilla niin päätin että käytän ketjuja tänään. Tänään oli kuitenkin viikon toinen kyykkytreeni ja kun ketjuihin oli mahdollisuus niin mikä ettei?

Kun menin hakemaan ketjuja niin huomasin että niissä oli tangon paikka mikä oli vain hyvä asia. Aikoinaan kun kävin Turun PTVGYM:llä niin siellä oli kyllä ketjuja mutta ne olivat pelkät ketjut ilman tangon paikkaa niimpä jätin ne käyttämättä kun en osannut oikein niitä siinä laittaa paikoilleen. Olen tottunut Pitäjänmäen PTVGYM:in ketjuihin joissa on tangon paikka. Tampereen PTVGYM:in ketjujen ero oli kuitenkin se että tangon paikka oli keskellä ketjuja eli ketjut roikkuivat kokonaan tangossa kun taas Pitäjänmäen PTVGYM:in ketjuissa tangon paikka on toisessa päässä jolloin ketjut roikkuvat päästä.

Tämä toi itselleni uuden tilanteen sillä en ollut tottunut tämänkaltaisiin ketjuihin niin en oikein tiennyt paljonko ne painavat? Kuinka ketjut käyttäytyy näin kun ne ovat kokonaan ilmassa eikä toinen pää laaha maata? No minun piti olla tarkkana ja katsoa miten ketjut käyttäytyvät niimpä olin todella keskittynyt kun tein 145kg painoilla plus ketjut. Täytyy kyllä sanoa että ensimmäinen sarja oli itselleni kyllä kokemus. Ketjut tuntuivat todella paljon raskaammalle ja erilaiselle kuin silloin kun ketjunpää laahaa maassa. Onneksi minulla oli kuitenkin ketjuista kokemuksia niimpä asiat eivät tulleet yllätyksenä mutta kuitenkin ero oli valtava.

Päädyin sitten tekemään "vain" 165kg painoilla plus ketjut kaksi, kaksi ja kolmea toistoa vaikka olisin ennen ensimmäistä ketjuilla tehtävää sarjaa halunnut tehdä vähintään 185kg painoilla. Kuitenkin tuo ketjut painoivat niin paljon enemmän kuin mihin olin tottunut. No se oli vain parempi mitä pahemmalle se tuntui ja myöskin ketjujen suurempi heilunta edesauttoi että sain tehtyä samalla tasapaino harjoittelua. 165kg painojen jälkeen plus ketjut niin halusin tehdä vielä yhden pidemmän sarjan niin päädyin tekemään 145kg painot plus ketjut seitsemän toistoa. Tämän sarjan jälkeen olin todella poikki ja alkoi jopa tekemään hieman pahaa.

Kyykyn jälkeen aloin tarkemmin katsomaan mitä sitä tekisi tai siis mitä jalkalaitteita salilla on? Yllätyin kun en nähnyt vyökyykkyä Tampereen PTVGYM:llä. Se oli jopa todella iso harmitus ja negatiivinen asia koko kuntosalilla. Olen vain tottunut siihen että PTVGYM:llä on vyökyykky vaikka Seinäjoella eikä Turussa mielesäni kyseisiä laitteita ollut? No niimpä siinä sitten tein mitä tein ja painot olivat mitä olivat sillä olin tuon kyykyn jälkeen todella todella väsynyt.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?