PTVGYM Tampere kokemuksia

03.12.2023 - 00:35

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Täytyy kyllä alkuun sanoa että ei yllättänyt päästä puhtaaseen wc:hen kun pääsin salilla pukuhuoneeseen. Kun kotoa salille on matkaa hieman reilu parisen tuntia niin kyllä siinä ekana pitää wc:hen mennä. Ei meinaan ollut hienoa mennä Roihupellon PTVGYM:llä pukuhuoneen wc:hen kun siellä haisi vanha kusi voimakkaasti kun teinit kusee wc:n lattioille. Myöskään Tampereen PTVGYM:llä ei ollut suihkussakaan lappua älkää pissatko suihkun lattioille toisin kuin Pitäjänmäen ja Roihupellon PTVGYM:llä. Tamperelaisilla kun ei ole tarvetta merkata reviiriä kuntosalilla toisin kuin helsinkiläisillä.

Pukuhuoneesta muuten kyllä pitää sanoa muutama negatiivinen asia joista suurin asia oli jumalattoman kylmä lattia sekä muutenkin kylmä ilma. Varsinkin treenin jälkeen kun menin suihkuun niin jalat kyllä jäätyivät ihan huolella ja halusin vain laittaa sukat jalkaan mahdollisimman nopeasti. Suihkutilat olivat myös suhteellisen pienet sillä käytössä oli vain kolme suihkua ja tila kapeni perää kohden. Ei se pukuhuone muutenkaan mitenkään erityisen isokokoinen muutenkaan ollut.

Itse kuntosali oli pienempi kuin luulin mutta kyllä siellä mahtui ihan hyvin tekemään. Ainoa suurempi ongelma näytti olevan maastavetoalustat mitkä olivat lähes kyykky räkeissä kiinni. Ei siinä nyt niin paljon ylimääräistä tilaa ollut. Tämän lisäksi kun katselin kun treenaajat tekivät maastavetoa niin kyllä siinä muutamat valittivat ahdasta tilaa. Muuten kuntosalilla näytti olevan kyllä tilaa tehdä ihan rauhassa treeniä.

Laitteet näyttivät olevan ainakin valtaosan Watsonin tai Gymlecon laitteita joista ainakin Gymleco oli itselleni uudempi tuttuvuus. Ainoat Gymleco laitteet joita olen nähnyt ja tehnyt ovat olleet muutama selkälaite Tampereen Loaded:lla. Muutoin Watsonin laitteet ovat minulle tuttuja Vantaan Loaded:lta, Tampereen Loaded:lta sekä Roihupellon PTVGYM:ltä

Ihan alkuun kun ajattelin Tampereen PTVGYM:iä niin ajattelin köyhän miehen Loaded. Näin varsinkin kun katselin mitä laitteita Tampereen PTVGYM:llä näytti olevan. Vaikka tämä mielipide tuntuu olevan negatiivinen ja mitä se myöskin ainakin hieman on niin toivoisin suuresti että edes Pitäjänmäen PTVGYM olisi Tampereen PTVGYM:in vastainen. Suurin ihmetys oli että Tampereen PTVGYM:ltä puuttuu vyökyykky ja tämä oli siksi suurin ihmetys kun tein jalkatreeniä ja keskityin jalkalaitteisiin.

Ilmapiiri oli mielestäni Tampereen PTVGYM:llä loistava ja huomasin jälleen kerran heti kuinka eritavalla tamperelaiset ja helsinkiläiset treenaavat. Puitteet olivat yleisesti ottaen hyvät ja tilat tilavat. Jotain puutteita näytti olevan laitekannassa mutta en nyt osaa sen paremmin sanoa laajemmin että mitä kun tein tosiaan jalkatreenin enkä kuntosalilla niinkään kierrellyt sen paremmin.  

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.