Ketjukyykky sarjaennätys 200kg plus ketjut 3x2

28.11.2022 - 00:26

Perjantaina kävin tekemässä onnistuneen maastaveto treenin PTVGYM:llä saaden nostettua 275kg ja lauantaina oli vuorossa sitten jalkatreeni eli kyykkyä ketjuilla. Tuo on minulle ollut nyt aika normaali tapa että ensiksi perjantaina maastavetoa ketjuilla ja sitten seuraavana päivänä kyykkyä ketjuilla PTVGYM:llä. Välillä olen aina silloin tällöin olen tehnyt perjantaisin rinta- & olkapäätreenin että olen päässyt tekemään penkkiä ketjuilla mutta pääsääntöisesti se on tuo selkätreeni minkä perään jalkatreeni. Olen siis tottunut tekemään jalkatreenin eli kyykyn maastavedon jälkeisenä päivänä mutta sitä ei aina koskaan tiedä miten tuo kyykky tulee menemään maastavedon jäljiltä.

Tälläkin kertaa en oikein tiennyt mitä odottaa sillä edellisen illan maastaveto treeni meni hyvin kun sain nostettua 275kg maasta. Nyt varsinkin kun olen tehnyt maastaveto treeneissä normaalin maastavedon jälkeen myös maastavetoa lohkojen päältä niin alaselkä saa todella paljon rasitusta. Välillä tuon tuntee vielä seuraavana iltana kun on alkamassa kyykkäämään ja välillä ei. Välillä mitään ei tunnu vielä siinä vaiheessa kun menee salille mutta heti kun alkaa kyykkäämään niin tuntemuksia voi olla.

Kun edellisenä iltana maastavedossa saa 275kg niin sillä on monia vaikutuksia seuraavan illan kyykkyyn. Se voi joko innoittaa parempaa fiilikseen positiivisesti, se voi antaa tulospaineita tai tosiaan paikat eivät välttämättä ole palautuneet. Tällä kertaa se kyllä innoitti hyvään fiilikseen minkä johdosta kyykkääminen oli rentoa mutta myöskin minulla oli eräällä tapaa tulospaineita sillä halusin myös tämän treenin onnistuvan kuten viime iltana maastavedossa. Nyt jälkikäteen voi sanoa että kaikki meni lopuksi hyvin vaikka kyllä siinä piti settien välissä aikas paljon miettiä ja pohtia.

Tein lämmittelyt ja kyykyn aloittamisen ihan normaaliin tyyliin. Aluksi jalkaprässiä 8 - 10 toiston pysäytyksillä aina oliko nyt 6 vai 5 kiekkoon eli 200kg vaiko 240kg asti. Aluksi käytin kymmentä toistoa mutta loppupäässä taisin vaihtaa kahdeksan toiston sarjoihin. Kaikki toistot oli kontrolloituja ja pysäytettyjä alhaalla ilman että edes pidin käsiä pidikkeillä vaan kädet olivat reisillä että sormilla tunnustelin mihin toistot ottivat. Tämän jälkeen aloitinkin sitten valmistelun kyykkyä varten ja siitä sitten pari pysäytettyä kahden toiston sarjaa 60kg painoilla. Yleensä teen vähintään kolme sarjaa 60kg painoilla mutta tänään 60kg tuntui kevyelle sekä mutenkin kyllä kyykkääminen alkaa tuntumaan luontevammalta vasta 100kg kohdilla. Saan meinaan 100kg painoilla vasta tangon pysymään paremmin oikeassa paikassa kun 60kg on vielä liian kevyt siihen.

100kg jälkeen menin normaaliin tapaan 140kg painoihin ensiksi ilman ketjuja minkä jälkeen ketjuilla. 140kg plus ketjujen jälkeen nostin sitten painot 180kg plus ketjut millä minun piti tehdä kaksi ykköstä mutta ensimmäisen jälkeen päätin siirtyä heti 200kg plus ketjut. Nyt viime aikoina olen tehnyt varmuuden vuoksi kaksi ykköstä 180kg painoilla plus ketjut ihan vain katsoakseni paremmin päivän kuntoa. Nyt kuitenkin hyppäsin suoraan 200kg painoihin plus ketjut millä piti tehdä yksi toisto mutta kesken kaiken päätinkin tehdä kaksi toistoa.

En tiedä miksi tein näin että muutin tehdessä kesken kaiken toistomääriä kun olen jo pidempään aina päättänyt toistomäärän ennen kuin alan liikettä tekemään. Tietenkin jos olen lähtenyt hakemaan kahta tai kolme toistoa eikä ole tullut kuin yksi tai kaksi niin vähempään olen kesken kaiken vaihtanut mutta suurempaan harvemmin. Tuon kahden toiston jälkeen 200kg painoilla plus ketjut niin aloinkin ensimmäisen kerran miettimään mitä seuraavaksi?

Lähdenkö hakemaan toista kakkosta, teenkö yhden toiston samoilla painoilla vai laskenko painoja? Tuo ensimmäinen 200kg plus ketjut kaksi toistoa niin ei tuntunut mitenkään kevyelle. Ensimmäinen toisto oli kevyen oloinen niin siksi lähdinkin tekemään toistoa toistoa mutta tuo jälkimmäinen tuntuikin sitten raskaalle sekä teknisesti huonommalle. Tästä huolimatta lähdin sitten yrittämään toistaa samaa eli 200kg plus ketjuilla kahta toistoa. Valmistauduin hieman eri tavalla toiseen sarjaan ja se tuotti hyvää tulosta sillä sain sen ja tekeminen tuntui paremmalle. Tämän jälkeen aloin taas miettimään mitä seuraavaksi? Oliko tämä tässä, yritänkö vielä kolmatta vai laskenko painoja?

Toinen kahden toiston sarja 200kg plus ketjut tuntui paremmalle kuin ensimmäinen sarja niin päätin sitten että lähden tekemään kolmatta sarjaa sillä se olisi sarjaennätys. Olen saanut tehtyä 200kg painoilla plus ketjut kaksi kakkosta mutta en ikinä kolmea sarjaa niin se motivoi minua lähteä hakemaan kolmatta sarjaa. Tämän johdosta pidin hieman pidemmän tauon kuin ennen toisto sarjaa ja taistelin lopulta tuon kolmannen kahden toiston sarjan ylös.

Nyt poikkeuksellisesti en lähtenyt tekemään kyykyn jälkeen ketjukyykkyä, hack-kyykkyä tai mitään muuta raskasta liikettä enää vaan tein pelkästään takareidet seisten laitetta, etureisikoukistuksia sekä pohkeita. Lähdin PTVGYM:ltä poikkeuksellisesti alle kolmessa tunnissa lauantai-iltana kun yleensä näin ei tapahdu ja välillä menee lähemmäs tai jopa kolme ja puolituntia.