Hyvät kyykky sarjat noin tunnin hack-kyykyn jälkeen kipujen kera

07.05.2019 - 12:09

Homma näyttää menneen "taas" joululoman tapaan siihen, että treenaan jalat jokatoinen päivä. Tämä ei ollut suunnitelma ja tämä oli asia mitä yritin välttää tällä kerralla tällä talvilomalla. Kuitenkin moni asia ja päätös on taas kerran johtanut siihen, että jalkatreenejä tulee nyt tehtyä jokatoinen päivä. Tämä ei päätynyt viimeksi hyvin, mutta tämä ei ole myöskään alkanut yhtä huonosti kuin viimeksi. Viimeksi se taisi olla toinen jalkatreeni kyseessä ja ensimmäinen vai toinen hack-kyykky lämmittelysarja kun toinen pohje meni siihen kuntoon, että olisi ollut parempi olla treenaamatta jalkoja. Se mitä sitten tein oli vain että purin hammasta yhteen ja tein kyseisen jalkatreenin loppuun minkä jälkeen jatkoin jalkatreenien tekemistä jokatoinen päivä.

Tällä kertaa tämä suunnitelma ei sentään lähtenyt ihan alusta asti vaan hieman myöhemmin. Näin ollen jalkatreenejä tulee joka tapauksesa olemaan muutama vähempi ja ainakin näin alkuun olen säästynyt suuremmilta loukkaantumisilta. Kuitenkin kipuja on alkanut tulemaan jo vastaan eri puolilla kroppaa. Olen jo tuntenut pienoista painetta alaselässä mikä on vaikuttanut jalkatreenien sekä selkätreenien tekemiseen. Toiseksi kyseinen sama pohje alkoi oireilemaan viimeksi tehdessäni hack-kyykkyä, mutta mikä treenin edetessä tuli parempaan kuntoon.

Sain hack-kyykyssä oikean pohkeen siihen kuntoon, että minun oli välillä hieman oltava varuillaan ja katsottava miten sitä jatkaa tai ylipäätänsä tekee treeniä. Lopettaakko hack-kyykky kesken ja keskittyvän enemmän liikkeisiin jotka ovat ystävällisempiä pohkeelle? Samoin tuo alaselän paine asia nakutti pääkopassa jonkin verran. Alaselässä ei vielä tuntunut mitään ihmeellistä, mutta juuri edellisenä päivänä olin kuitenkin tehnyt maastavetoa ja selkätreenin missä alaselän paine tuntui.

Tein hack-kyykyssä 120kg painoilla kolme kuuden toiston sarjaa vaikka pohje oli jo ensimmäisen setin aikana heikossa kunnossa. Päätin tehdä tuon kolme sarjaa täyteen minkä jälkeen mietin asiaa uudestaan. Päädyin lopulta tekemään 40kg painoilla kymmenen toiston sarjoja. 40kg tuntui suhteellisen kevyelle 120kg jälkeen mutta halusin säästellä enemmänkin pohjetta kuin riskeerata sen kuntoa. Olin kuitenkin tehnyt tuon 120kg painoilla kolme kuuden toiston sarjaa mikä oli ihan hyvin.

Hack-kyykyn jälkeen alkoikin sitten mietintä mitä teen seuraavaksi? Olisin halunnut tehdä kyykyn mutta jo hack-kyykkyä tehdessä päätin jättää normaalin kyykyn väliin. En halunnut vielä tässä vaiheessa siirtyä tekemään pelkillä laitteilla sillä se tuntui jotenkin tylsälle vaikka tuo ratkaisu olisikin ollut parhain pohkeen kannalta. Pienen harkinnan jälkeen lähdin kuitenkin tekemään kyykkyä sillä halusin kyykätä ja minulla oli kuitenkin kaikki varusteet mukana. Ajatus oli hyvin yksinkertainen. Tehdä sellaisilla painoilla ja toistomäärillä mitä paikat kestää.

Lähdin tekemään kyykkyä poikkeusellisesti 60kg painoilla kun viimeaikoina olen lähtenyt liikkeelle 100kg painoista. Olin valmistautunut tekemään kyykkyä vain 100kg painoilla jolloin 60kg painot olisivat toimineet lämmittelynä. Hack-kyykyn jälkeen ei kyllä tarvitse hirveästi lämmittelyä kunhan vain katsoo tekniikan kuntoon sekä missä kunnossa kroppa on. Kuitenkin kun lähdin tekemään kyykkyä niin 60kg painot kuten ensimmäinen 100kg painoilla tehty sarja tuntui todella kevyelle ja mikä parasta jaloissa ei tuntunut mitään ihmeellisyyksiä. Tätä sitten seurasi sarja 140kg painoilla mikä sekin tuli kevyesti ja johti 170kg painoihin. Tuo 170kg tuli myöskin suhteellisen kevyesti mutta tein tässä kohtaan sellaisen muutoksen tekemällä viisi toistoa kun muutoin olin mennyt kolmella toistolla.

170kg painoilla tehty viisi toistoa tuntui todella hyvälle ja kevyelle. Myöskin mikä parasta niin jaloissa ei tuntunut mitään ihmeellistä ja pohje tuntui olevan ihan normaali. Kuitenkin tässä vaiheessa alkoi alaselkään tulemaan painetta mikä laittoi miettimään jälleen kerran asioita. Ennen kyykkyä pohje oli ongelma mutta kyykyn aikana alaselkä olikin sitten lopulta se ongelma. Kuitenkin kun 170kg oli tullut niin kevyesti niin päätin tehdä sillä joko toisen sarjan tai nostavani painoja 200kg ja tehdäkseni niillä mihin lopulta sitten päädyin. 200kg on kuitenkin 30kg enemmän kuin 170kg ja tämän tunsin jo kun nostin tangon räkistä. Samalla tunsin alaselän paineen selässäni ja kun tanko painoi selässä enemmän kuin viimeksi niin minulle alkoi vain tulemaan epävarmaa oloa enemmän mitä pidempään tanko oli niskassa. Kuitenkin sain tehtyä kolme toistoa 200kg painoilla ja teko hetkellä tekeminen tuntui paljon raskaammalta kuin mitä se jälkikäteen videossa näytti. Videon perusteella olisin yhtä hyvin voinut lähteä hakemaan kahta toistoa enemmän.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.