Huomenna jatkuu treenaaminen yli viikon jälkeen ja olin väärässä iRacingin rookie-sarjoista roadissa.

16.11.2016 - 12:06

Huomenna on se päivä jolloin palaan treenaamaan. Olen viimeksi treenannut viime tiistaina joten vähän minulla on nyt vähän yli viikon paussi. Pitää ottaa parit ensimmäiset treenit hiukan kevyemmin sillä kunto ei ole vielä 100%, mutta kokoajan parempaan päin. Tällä viikolla jatkuu kuntosalitreenit, mutta juoksemisen jatkuu ensiviikolla kevyillä treeneillä sekä hallissa, jotta saan kulutettua juoksukortin kerrat loppuun. Pihalla olisi hyvät ilmat ja kelit juosta, mutta kortin juoksukerrat on parempi juosta loppuun mahdollisimman pian. Tein heti virheen ostaessani 2x10 juoksukorttia, mutta ajattelin ostaa samalla heti 2 jotta kertoja on sitten varastossa. Talven ja huonojen kelien jäädessä todella vähäisiksi yksi kymmpikortti olisi riittänyt vallanmainiosti. No tästä tuli hyvä oppi ja kortin olisi voinut ottaa jo joulukuun puolella eli seuraavalla kerralla on viisaampi hommata kymppi kerrallaan.

Eilen tuli pelattua iRacingiä 3 kisaa ja kun kirjoittelin ovaali rookie sarjassa rytisevän ja road-puolella ei niin olin väärässä. Autoja joko spinnasi eteen tai sitten vain tultiin päälle ja jopa heti lähdössä. En kyllä ole enään rookiessa ajamassa kisoja, koska ei siellä oikein muutakuin pelti rytise. Jos pystyy selviytymään pari ensimmäistä kierrosta ehjänä niin sijoitus tulee olemaan hyvä sillä yleensä kärkikuski menee menojaan 2-4 sijat ovat reilusti karussa 5 eteenpäin sijalla olevaa eli paras väli olisi keskivaiheilla jossa on tilaa molempiin suuntiin. Tämä mahdollistaa rauhallisen ajon ja sitä kautta nousevan safe rankin, mutta laskevan iRatingin. Tällä hetkellä safe rank on minulle tärkeämpi jotta lisenssi nousisi C:hen ja pääsisi ajamaan jo kunnon sarjoissa. Olen ajatellut vasta keskittyä sarjoihin lisenssin ollessa c.

Iracingissä sarjat kestävät yleensä 12 viikkoa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Viikko alkaa tiistaina ja päättyy maanantaina. Radat vaihtuvat viikottain ja rookie-sarjoissa ajetaan 2 - 4 rataa kun yleensä jokaisella viikolla on eri rata tai sitten jotain rataa ajetaan pariin kertaan. Kilpailun kestot riippuvat radan pituudesta, sarjasta, onko kyseessä ovaali vai road sekä onko kierros- vai aikatyyppinen kisa. Rookiessa road kisat ovat 10 - 15 kierroksen kisoja ja ovaalit 20 tai 40 kierroksen kisoja ja kestävät suurinpiirtein vartin. D-lisenssin kisat ovat vähän pidempiä ja sitten C, B, A ja pro-kisan pituudet voivat olla jopa tunteja. Aika-ajoin on myös erikoiskisoja jotka ovat normaaleja pidempiä. Kausi katsotaan "läpiajetuksi" kun on ajanut kahdeksan kisaa ja tästä saa sitten pienen hyvityksen. Tämä ei koske rookie-sarjoja.

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

Viime viikon sunnuntaina kävin tekemässä ensimmäisen pitkän "juoksulenkin" vuosiin kun juoksin noin 9.5km. Kyseinen juoksu oli minulle myöskin ensimmäinen sykealue 3 treeni kun nyt olen viimeisen neljän viikon aikana olen aktiivisesti tehnyt sykealue 2 treenejä. Tosin tuon viime viikon sunnuntain 9.5km "juoksulenkin" jälkeen tunsin kyllä että en ollut juossut aikoihin. Huomasin tämän niin kuntosalilla kuin myöskin lenkeillä joita tein ja siksi muutinkin muutaman sykealue 2 treenin ihan kävelyksi.

Viime viikon sunnuntaina suunnittelin juoksevani hieman pidemmän lenkin mitä olen nyt "juossut" muutaman viikon. Olin käynyt nyt "juoksemassa" kolmisen viikkoa sykealue 2 treenejä jotka olivat yleisesti noin 2.7km tai 3.5km sekä kerran kävin "juoksemassa" pidemmän 5km. Tuo 5km lenkki oli pitkästä aikaa ensimäinen 5km lenkki aikoihin ja samalla pisin lenkki mitä nyt olen edes juossut vuosiin. Jos olen edes käynyt juoksemassa niin tuo 5km on ollut pisin matka sitten ties koska ja jos nyt oikein muistan niin joskus kauan aikaa sitten kävin juoksemassa satunnaisen 10km lenkin.

Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä kun kävin juoksemassa sunnuntai-iltana 2.7km lenkin minkä jälkeen aloitin heti maanantaina sykealue 2 "juoksu" treenit. Kaikki tämä lähti liikeelle ihan extemporeen sillä tuona sunnuntaina minun oli tarkoitus käydä normaalilla kävelylenkillä päivällä mutta en vain ehtinyt. Sitten illalla päätin että nyt on vain parempi käydä tekemässä se normaali kävelylenkki ettei nyt koko päivää tule oltua sisällä. Kuitenkin siinä jostain syystä sainkin päähän piston että mitä jos menisinkin juoksemaan?

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Hankin tuossa puolitoista viikkoa sitten Garmin HRM-Pro Plus sykevyön todella exemporeen Laatukorusta. En edes muista mistä sain idean edes alkaa katsomaan videoita Garmin HRM-Pro Plus sykevyöstä mutta parin videon jälkeen kävin Googlessa katsomassa mistä se kannattaisi ostaa? Idea sykevyöstä on kuitenkin lähtenyt liikkeelle noista minun aloittamista sykealuea 2 treeneistä ja siitä että Garmin Venu 2 rannemittaus ei ole ihan niin tarkka. Kuitenkin kun treeni perustuu sykkeeseen niin on paljon parempi saada tarkempaa tietoa kuin sinnepäin olevaa tietoa?