HIFIMESSUT 2021 30.-31.10. & HIFI & HIGH END-MESSUT 2.-3.10.

04.08.2022 - 15:23

Lokakuussa on kahdet hifimessut joihin ajattelin mennä käymään. Lokakuun ensimmäinen viikonloppu 2. - 3.10. Tampereen Hifihuone järjestää omat HIFI & HIGH END-MESSUT joita seuraa Suomen suurimmat Hifimessut mitkä järjestetään 30. - 31.10. Viime vuonna kävin Hifihuoneen HIGH END-messuilla mistä tuli hankittua mm. HIFIMAN Sundara kuulokkkeet. Viime vuoden Hifimessuilla en käynyt kun unohdin ne täysin ja kun tajusin asian niin messut olivat jo olleet, mutta eipä tuo suuremmin haitannut.

Itselleni Hifimessujen ongelma on se ettei siellä ole hyviä messutarjouksia sekä koekuuntelu laitteet ovat valmistajien lippulaivoja. Tämän vuoksi minulla on vuosi vuodelta vähentynyt kiinnostus Hifimessuja kohtaan kun se ei ole oikein minulle. Vastaavasti Hifihuoneen HIFI & HIGH END-MESSUT ovat sekoitus lippulaiva tuotteita sekä highend-tuotteita joita voi oikeasti harkita sekä parempia messutarjouksia. Viime vuonna tosiaan ostin HIFIMAN Sundara kuulokkeet ja esimeriksi vuoden 2016 HIFI & HIGH END-messuilta Q Acoustics Concept 40 kaiuttimet. Vuosien varrella on myöskin tullut hankittua jotain pienempiä asioita kun taas Hifimessuilta en ole ostanut ikinä mitään.

Se miksi en tykkää valmistajien lippulaivamallien katsomisesta ja kuulemisesta johtuu vain siitä etten näe itse järkeä mennä kuuntelemaan sellaisia laitteita joihin minulla ei ole ikinä varaa tai tule muutenkaan ostamaan. Olen näitä laitteita käynyt jo monina vuosina kuuntelemassa ja ainakin itse haluan käydä kuuntelemassa ja katsomassa sellaisia tuotteita joita oikeasti voin harkita itse hankkivani.

https://www.hifimessut.fi/

https://www.hifihuone.fi/hifi-high-end-messut-ratinankaaressa-2-3-10-2021/

https://www.tuomasvalimaa.net/blog/hifihuone-hifi-high-end-2020-nahty-ja-koettu

Todella pitkä projekti on nyt viimein ohi ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. En edes muista milloin tarkalleen ottaen aloin aidosti oikeasti asiaa miettimään mutta ainakin jo viime kesänä sitä muistan miettineeni. Projekti oli nostaa Sony x93j 75" televisio pois tv-tasolta ja laittaa se "seinään" / lattiajalustalle. Oikeastaan seinäkiinnitys on ollut sellainen asia mitä en ole halunnut tehdä sillä seinät ovat kiveä enkä ole halunnut lähteä käyttämään iskuporakonetta reikien tekemiseen. Sama asia oli aikoinaan kun hankin katon kautta "ampuvat" Dolby Atmos kaiuttimet kun en halunnut lähteä poraamaan reikiä kivikattoon.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää.