Hifihuone: HIFI & HIGH END 2020 nähty ja koettu

11.10.2020 - 00:13

Tänään tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 hifimessuilla. Hifihuoneen sivuilta sai ihan hyvän sanoisinko "arvion" siitä mitä hifimessuilla on odotettavissa sekä mitä siellä on mahdollista kuunnella. Arvio siinä mielessä, että olen tullut vuosien saatossa siihen tulokseen, että osa asioista pitää paikkaansa ja osa toisaalta pitää paikkaansa. Kaikkia koekuunteluja ei ole aina listattu sillä jotain on kytketty kiinni mitä ei ole mainittu ja osa asioista mitkä ovat listattu ovat liikkeessä saatavilla mutta eivät ole "esillä". Jotain asioita pitää osata kysyä kysyä eikä ole sinulle valmiina esillä eli osa asioista on mahdollista kyllä koekuunnella kunhan osaa kysyä.

Sinällään tiedoissa ei puhuta mitään mitä messuilla ei olisi vaan merkit ja tarvikkeet ovat hyllyssä ostettavissa. Näin on ollut aina kun muistan lukeneeni jotain Hifihuoneen hifimessuista etukäteen ja mitä minua on odottanut paikan päällä. Sama koskee myöskin "messutarjouksia" joita aikaisempina vuosina on enemmän mainostettu ja tuotu myöskin verkossa esille kun tällä kertaa näin ei ollut. Ainakin tulin siihen tulokseen, että messutarjouksia ja tarjouksia piti vain ostata kysyä eikä niitä tuotu sinulle esille. Vertaan vain näitä messutarjouksia vuoteen 2016 jolloin ostin Hifihuoneen kyseisiltä messuilta Q Acoustics Concept 40 kaiuttimet.

Itse kävin messun koekuunteluja sekä esillä olevia uutuuksia läpi mutta skippasin esimerkiksi Sonus faber IL Cremonese ex3me kaiuttimien koekuuntelun. Ajattelin miksi mennä koekuunteleen yli 50 000€ kaiuttimia joita en tule ikinä ostamaan? Päätin käyttää aikaa enemmäkin esimerkiksi Q Acoustics Concept 500 kaiuttimien koekuunteluun jotka olivat itselleni yllätykseksi koekuuntelussa sillä kaiuttimia ei ollut listattu Hifihuoneen messusivuilla. Sain messuilta jopa hyvin tarjouksen koskien kyseisiä messuilla olevia Q Acoustics Concept 500 kaiuttimista mutta tällä kertaa hyvä tarjous ei auttanut kun mietin asiaa jonkin verran. Tällä hetkellä ei vain ollut sopiva hetki päivittää kaiuttimia ihan sen hintaisiin kaiuttimiin.

En osaa käydä hifimessuilla ostamatta mitään?

Samalla reissulla kun kävin Hifihuoneella selvitin hieman vinyylisoittimeni päivitys mahdollisuutta. Tiedän, että nykyiseen Pro Ject Essential II digital vinyylisoittimeeni voi päivittää Ortofon 2M Blue äänirasian joka parantaa nykyisen soittimen äänenlaatua. Kysyin Hifihuoneella ollessa asiasta, että onko nykyiseen vinyylisoittimeeni kannattavaa hankkia Ortofon 2M Blue äänirasiaa vai päivittää koko soitin? Sain vastauksena saman mihin olin kyllä jo hieman itse tullut. Ortofon 2M Blue äänirasia parantaa Pro Ject Essential II vinyylisoittimen äänenlaatua, mutta uusi vinyylisoitin antaa enemmän mahdollisuuksia ja antaa suhteessa paremman äänenlaadun parannuksen.

Minun oli tarkoitus ostaa Hifihuoneelta vain uusi RCA-kaapeli millä yhdistän Iphonen tai Ipadin vahvistimeen. Iphonen ja Ipadin kautta saan paremman äänenlaadun Tidal musiikkipalvelusta toisin kuin Apple TV:n Tidal sovelluksesta mikä ei tue MQA ääniformaattia. Olen nyt käyttänyt ihan perus RCA-kaapelia minkä saa ostettua ihan mistä tahansa elektronia myytävästä kaupasta niin ajattelin edes hieman päivittää sitä. Hankin ihan perus QED:in johdon mikä maksoin parisen kymppiä ja ajattelin sen riittävän ja antavan paremman äänenlaadun.

Kuitenkin RCA-kaapelin lisäksi päädyin jälleen kerran ostamaan kuulokkeet. Tämä tuli ihan puskista jälleen kerran enkä muista kuinka monet kuulokkeet olen vuosien saatossa hankkinut. Vielä puskista tuli se etten ollut edes kuullut kyseisien kuulokkeiden valmistajaa ennen. Kysyin kuulokkeista ehdotuksia ja sain ehdotukseksi HiFiMAN SUNDARA kuulokkeet joita sitten aloin kokeileen. Olin jotenkin varautunut tietyllä tapaa asiaan sillä minulla oli Dragonfly Cobalt mukanani. Pystyin näin ollen koekuuntelemaan HiFiMAN SUNDARA kuulokkeita omalla Tidal soittolistalla Iphonen kautta käyttäen Dragonfly:ta. Sain koekuunneltua kuulokkeita sillä laitteistolla joilla normaalisti kuuntelen musiikkia jolloin äänenlaatu vastasi normaaliolosuhteita.

Tulen kirjoittamaan piakkoin HiFiMAN SUNDARA kuulokkeista omia kokemuksia. Olen käyttänyt kuulokkeita suhteellisen paljon vajaan päivän aikana ja ehtinyt kuuntelemaan erilaista musiikkia. Näin vajaan päivän koekuuntelun jälkeen olen ollut tyytyväinen HiFiMAN SUNDARA kuulokkeisiin mitkä tuli ostettua ihan puskista.

Itse olen "harrastanut" kuulokkeita todella pitkään hankkien kuulokkeita aina tarpeen mukaan. Minulla ei ole ollut ikinä niinkään yksiä "yleiskuulokkeita" mitä olisin sitten käyttänyt monessa eri tilanteessa vaan yhdet kuulokkeet ovat käytännössä yhtä asiaa varten. Tästä pääsenkin ensimmäiseen kohtaan käyttötarkoitus. Mieti ja tiedosta etukäteen mihin käyttöön kuulokkeet tulevat. Tarvitsetko langattomat kuulokkeet vai langalliset kuulokkeet? Tarvitsetko

Se on toisaalta ihmeellistä kun tekniikka kehittyy ja sitä siirtyy uudempaan tekniikkaan mutta kuitenkin sitten palaa takaisin käyttämään vanhempaan tekniikkaa. Minulla on ollut vuosien saatossa paljon erilaisia kuulokkeita erinäisistä syistä. Toiset kuulokkeet ovat menneet rikki ja toiset ovat vain vaihtaneet uudempiin ja parempiin. Minulla on ollut pelaamista varten omat kuulokkeet, urheilua varten omat kuulokkeet ja töitä tehdessä omat kuulokkeet. Minulla on

Tasan viikko sitten tuli käytyä Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END 2020 messuilla ja sieltä sitten tuli otettua matkaan uudet HIFIMAN Sundara kuulokkeet. Minun ei ollut tarkoitus ostaa kuin uusi RCA-kaapeli Iphonen ja Denon X3600H vahvistimen väliin minkä kautta olen kuunnellut musiikkia Spotifyn ja Tidalin kautta. Apple TV:n Tidal äpps ei tue MQA:ta (Master Quality Audio) niin olen käyttänyt Tidal musiikkipalvelua Ipadin / Iphonen kautta vahvistimeen

Tampereen Hifihuoneella on lauantaina 10.10 - sunnuntaina 11.10 HIFI & HIGH END 2020. Messut ovat avoinna lauantaina 10.10. klo 10-16 ja sunnuntaina 11.10. klo 12-16.

Tänä kesänä päätin viimein hakea koekuunteluun uudet kaiutinjohdot joita olen tässä viime vuosina jo moneen otteeseen miettinyt. Neljä vuotta sitten päivitin Wharfedale Diamond 9.5 lattiakauittimet Q Acoustics Concept 40 lattiakaiuttimiin ja seuraavana vuorossa olikin alkaa miettimään kaiutinkaapelin päivittämistä. Minulla oli ollut kåytössä aina tähän kesään saakka jokaisessa kaiuttimessa ihan perus kuparikaiutinkaapelia ja ajattelin juurikin kaiutinkaapelin

Viime kesänä äitille hankittiin Sonos Beam soundbar television äänen parantamiseksi. Tuolloin käytännössä tutustuin ensimmäistä kertaa soundbareihin joiden tutustumisen olin jättänyt ihan väliin. En tiennyt niistä käytännössä mitään, mitä oli tarjolla, minkä hintaisia ne olivat tai miltä ne kuulostavat. Itselläni kun oli kokemusta vain oikeasta hifijärjestelmä, kuulokkeista sekä bluetooth kaiuttimista mihin varmaan aluksi soundbarin mielsin. Kuitenkin hyvin