HBO Nordic HINNANMUUTOS

14.01.2020 - 16:23

HBO Nordic jatkaa muiden striimauspalveluiden tapaan hinnan nostoa. Netflix on tehnyt tätä jo muutamaan kertaan ja mm. Spotify on nostunut tai on nostamassa hintoja. Tämä on ihan odotettua, että striimauspalvelu aloittaa edullisella hinnalla mitä myöhemmin sitten korotetaan kun aikaa on kulunut jonkin verran ja ainakin minulla käytössä olevat striimauspalvelut Netflix sekä Spotify ovat HBO Nordicin tapaan vedonneet sisältöön. Netflixin tapauksessa vetoomus on ollut oman sisällön tuomiseen, mutta mitenkään konkreettisesti tämä ei ole näkynyt sillä Netflixin oma tuotanto on ollut omasta mielestäni täyttä paskaa.

HBO Nordicin tapauksessa en pidä hinnan nostoa perusteltuna pelkällä ilmoituksella "HBO:n laatusarjoja kuten Watchmen ja Chernobyl, sekä paikallisesti tuotettuja alkuperäissarjoja kuten Gösta ja Beforeigners". En ole varma mutta olettaisin, että HBO Nordicilla ei ole mitään vaikutusta HBO:n alkuperäissarjojen suuntaan sillä HBO:n alkuperäissarjat kuitenkin suuntautuvat sen mukaan miten Amerikassa niitä katsotaan. Jos sarja ei ole Amerikassa suosittu niin en yhtään usko siihen, että HBO Nordicin katsojamäärät vaikuttavat siihen yhtään mitenkään miten sarjan tulee käymään. En myöskään usko siihen, että HBO Nordicin lisenssimaksut vai miten homma nyt toimii on mitään vaikutusta varsinaisen HBO:n sarjavalikoimaan.

Ainoa sisältöön liittyvä totuus on oikeasti alkuperäissarjat mitä Pohjoismaissa tuotetaan. Siihen nähden yhden euron korotus ei ole paljoa eikä sinällään haittaa yhtään mitään. Kuitenkin ihmiset tulevat tai ainakin sanovat peruuttavansa HBO Nordicin ihan suomalaisesta tyylistä kapinoida heti kun jonkun hinta nousee. 

Itse en kuitenkaan pidä HBO Nordicin hinnan nostamisesta sillä perustelu on Pohjoismainen tuotanto eikä striimauksen laadun parataminen. HBO Nordic on selvästi heikoin striimauspalvelu mitä markkinoilla on ja sen ainoa valtti on juurikin HBO:n alkuperäissarjat. Viaplay:n halvin paketti maksaa sen 10€ jolla pääsee katsomaan elokuvia ja sarjoja. Elokuvien ja sarjojen määrä tai laatu ei ole sieltä suurimmasta ja parhaimmasta päästä, mutta striimauksen laatu on puolet parempi kuin mitä HBO Nordic tarjoaa. Tein tästä kesällä pienen vertailun missä vertasin Netflixin, Viaplayn, Primevideon sekä HBO Nordicin striimauksen laatuja ja ero oli suhteellisen selvä. HBO Nordic oli selvästi nelikon heikoin striimauspalvelu.

Itselläni on vielä menossa LG:n 6 kuukauden kampanja minkä sain kun ostin uuden LG OLED C9 television. Kun tuo kampanja päättyy niin tulen peruuttamaan HBO Nordicin. Saa nyt sitten nähdä otanko palvelun käyttöön kun WestWorldin kolmas kausi alkaa ensi vuonna vai odotanko suoraan vain bluray:tä.

Haluamme ilmoittaa sinulle tulevasta hinnankorotuksestamme. 

Kuukausittainen tilausmaksu nousee nykyisestä 9,95 eurosta 10,95 euroon 21.11.2019 jälkeen seuraavasta laskutuspäivästä alkaen. Jos sinulla on tällä hetkellä käytössäsi tarjouskausi, uusi hinta astuu voimaan sen päätyttyä.

Korotamme hintaa, sillä haluamme tarjota sinulle jatkossa entistä enemmän HBO:n laatusarjoja kuten Watchmen ja Chernobyl, sekä paikallisesti tuotettuja alkuperäissarjoja kuten Gösta ja Beforeigners.
 

HBO Nordic

Viime viikonloppuna tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END-messuilla ja samalla reissulla kolmannen kerran Loaded Gym:llä treenaamassa toisen kerran jalat. Kirjoittelen tuosta Loaded Gym kerrasta oman kirjoituksen ettei tästä tule nyt liian pitkä vaikka juuri nyt kirjoitus hetkellä en tiedä vielä mitä edes tulen kirjoittamaan. Nämä minun kirjoitukseni ovat aina vain tälläisiä extempore kirjoituksia ja jos olen yrittänyt miettiä jotain etukäteen

Lokakuussa on kahdet hifimessut joihin ajattelin mennä käymään. Lokakuun ensimmäinen viikonloppu 2. - 3.10. Tampereen Hifihuone järjestää omat HIFI & HIGH END-MESSUT joita seuraa Suomen suurimmat Hifimessut mitkä järjestetään 30. - 31.10. Viime vuonna kävin Hifihuoneen HIGH END-messuilla mistä tuli hankittua mm. HIFIMAN Sundara kuulokkkeet. Viime vuoden Hifimessuilla en käynyt kun unohdin ne täysin ja kun tajusin asian niin messut olivat jo olleet, mutta eipä

Olen tainnut kirjoittaa jo niin moneen kertaan siitä kuinka vihaan bluetoothia kun kyseessä on laitteen yhdistäminen useampaan laitteeseen. Ostin aikoinaan JBL Xtreme bluetoothin kaiuttimen Ipad & Iphone käyttöön jotta sain paremman äänen Ipadistä kun katsoin esimerkiksi aamulla Youtubea tai kuunnellakseni musiikkia Spotifystä. JBL Xtremen kanssa ei niinkään ollut ongelmia useamman laitteen kanssa kun JBL tukee useampia laitteita, mutta minulle ei vain sopinut

26.10. HBO Nordicista tulee HBO Max eli kysymys kuuluu: muuttuuko paska kullaksi? HBO Nordic on ollut koko historiansa aikana huonoin ja heikoin striimauspalvelu mitä rahalla on voinut ostaa. Se on harmi sillä HBO Nordic sisältää ainain sarjoja mitä haluaisin katsoa mutta HBO Nordicin heikko laatu on estänyt sen. Minulle tuli aikoinaan yllätyksenä se, että jopa Viaplay tarjoaa paljon parempaa laatua kuin HBO Nordic. Minulle aina Viaplay on ollut se "heikoin"

En osaa sanoa mitä Tidalissa on tapahtunut tämän vuoden puolella mutta yleinen taso on heikentynyt. Huomattavin asia oli alkuvuodesta tullut uusi Tidal äppsin uudistus. Tuo uudistus ei ollut omaan mieleen yhtään ja on heikentänyt Tidal äppsin käyttöä sillä perus asiat eivät toimi niin kuin ennen. Painikkeet ja toiminnot vaihtoivat paikkoja ja ainakin isolla ruudulla kuten Iphone 12 Pro Max:lla Tidalin käyttäminen yhdellä kädellä ei enää onnistu. Toinen painike

Olen vasta viimeisien parin kuukauden aikana alkanut kuuntelemaan ja ollut tietoinen Radio Paradise radio kanavasta. Tulin hommanneeksi Bluesound Node 2i suoratoistosoittimen lähinnä Tidalin MqA äänenlaadun takia. Minulla oli tuolloin Roon palvelu 60-päivän koekuuntelussa ja koejakson alkaessa päättymään kokeilin BluOS monihuonejärjestelmää sillä halusin olla varma tarvitsenko Roon palvelua todellakin? BluOS sovelluksella hallinnoidaan BlueSound Node 2i