HBO Nordic HINNANMUUTOS

14.01.2020 - 16:23

HBO Nordic jatkaa muiden striimauspalveluiden tapaan hinnan nostoa. Netflix on tehnyt tätä jo muutamaan kertaan ja mm. Spotify on nostunut tai on nostamassa hintoja. Tämä on ihan odotettua, että striimauspalvelu aloittaa edullisella hinnalla mitä myöhemmin sitten korotetaan kun aikaa on kulunut jonkin verran ja ainakin minulla käytössä olevat striimauspalvelut Netflix sekä Spotify ovat HBO Nordicin tapaan vedonneet sisältöön. Netflixin tapauksessa vetoomus on ollut oman sisällön tuomiseen, mutta mitenkään konkreettisesti tämä ei ole näkynyt sillä Netflixin oma tuotanto on ollut omasta mielestäni täyttä paskaa.

HBO Nordicin tapauksessa en pidä hinnan nostoa perusteltuna pelkällä ilmoituksella "HBO:n laatusarjoja kuten Watchmen ja Chernobyl, sekä paikallisesti tuotettuja alkuperäissarjoja kuten Gösta ja Beforeigners". En ole varma mutta olettaisin, että HBO Nordicilla ei ole mitään vaikutusta HBO:n alkuperäissarjojen suuntaan sillä HBO:n alkuperäissarjat kuitenkin suuntautuvat sen mukaan miten Amerikassa niitä katsotaan. Jos sarja ei ole Amerikassa suosittu niin en yhtään usko siihen, että HBO Nordicin katsojamäärät vaikuttavat siihen yhtään mitenkään miten sarjan tulee käymään. En myöskään usko siihen, että HBO Nordicin lisenssimaksut vai miten homma nyt toimii on mitään vaikutusta varsinaisen HBO:n sarjavalikoimaan.

Ainoa sisältöön liittyvä totuus on oikeasti alkuperäissarjat mitä Pohjoismaissa tuotetaan. Siihen nähden yhden euron korotus ei ole paljoa eikä sinällään haittaa yhtään mitään. Kuitenkin ihmiset tulevat tai ainakin sanovat peruuttavansa HBO Nordicin ihan suomalaisesta tyylistä kapinoida heti kun jonkun hinta nousee. 

Itse en kuitenkaan pidä HBO Nordicin hinnan nostamisesta sillä perustelu on Pohjoismainen tuotanto eikä striimauksen laadun parataminen. HBO Nordic on selvästi heikoin striimauspalvelu mitä markkinoilla on ja sen ainoa valtti on juurikin HBO:n alkuperäissarjat. Viaplay:n halvin paketti maksaa sen 10€ jolla pääsee katsomaan elokuvia ja sarjoja. Elokuvien ja sarjojen määrä tai laatu ei ole sieltä suurimmasta ja parhaimmasta päästä, mutta striimauksen laatu on puolet parempi kuin mitä HBO Nordic tarjoaa. Tein tästä kesällä pienen vertailun missä vertasin Netflixin, Viaplayn, Primevideon sekä HBO Nordicin striimauksen laatuja ja ero oli suhteellisen selvä. HBO Nordic oli selvästi nelikon heikoin striimauspalvelu.

Itselläni on vielä menossa LG:n 6 kuukauden kampanja minkä sain kun ostin uuden LG OLED C9 television. Kun tuo kampanja päättyy niin tulen peruuttamaan HBO Nordicin. Saa nyt sitten nähdä otanko palvelun käyttöön kun WestWorldin kolmas kausi alkaa ensi vuonna vai odotanko suoraan vain bluray:tä.

Haluamme ilmoittaa sinulle tulevasta hinnankorotuksestamme. 

Kuukausittainen tilausmaksu nousee nykyisestä 9,95 eurosta 10,95 euroon 21.11.2019 jälkeen seuraavasta laskutuspäivästä alkaen. Jos sinulla on tällä hetkellä käytössäsi tarjouskausi, uusi hinta astuu voimaan sen päätyttyä.

Korotamme hintaa, sillä haluamme tarjota sinulle jatkossa entistä enemmän HBO:n laatusarjoja kuten Watchmen ja Chernobyl, sekä paikallisesti tuotettuja alkuperäissarjoja kuten Gösta ja Beforeigners.
 

HBO Nordic

Akustiikkalevyt ja bassoansat ovat asioita mitä olen ajatellut, miettinyt ja pohtinut mikä olisi paras ratkaisu pitkään. Tämän vuoden hifimessuilla yksi asia mitä oikein menin katsomaan ja kuuntelemaan oli Bassan bassoansat. Bassan bassoansa on 60cm "laatikko" minkä saisin muutamaan nurkkaan laitettua ja mikä ei paistaisi niin näkyville mutta itseäni on mietityttänyt se että toimiiko ne oikeasti ja montako niitä tarvitsisi? Myöskään en saisi niitä mahdutettua

Tänään Suomessa lanseerattiin SkyShowtime ja käytin tuon tarjouksen hyväksi että palvelun sai puoleen hintaan eli 7€ sijasta 3.5€/kk. Tänä iltana ja tuossa ennen kuntosalille menoa asensin SkyShowtime äppsin Apple TV:lle katsoakseni tarjontaa sekä laatua. Hyvin nopeasti huomasi että SkyShowtime on lanseerattu liian aikaisin sillä tälläisenään en voi suositella SkyShowtime kenellekkään.

Habitare & hifimessut 2022 on nyt takana ja täytyy sanoa, että keikka oli hieman raskaampi kuin ajattelin. Jätin auton normaaliin tapaan työpaikan parkkipaikalle mistä sitten kävelin Messukeskukseen mutta tällä kertaa jouduin myös hieman kiertelmään koska Triplan tietyöt. Olisi ollut siis ihan parempi vain viedä auto Messukeskukseen niin olisi säästynyt tuolta kävelemiseltä sillä itse Habitare & hifimessuilla tuli käveltyä ja seistyä. Mitään yllättävää tuossa

En tiedä mistä sain päähäni googlettaa milloin on tämän vuoden Hifimessut, mutta huomasin niiden olevan noin kuukauden päästä 10.-11.9.2022. Aloin sitten muisteleen, että viime vuonna Hifimessut oli muistaakseni hieman myöhemmin samalla kun oli Ruoka- & viinimessut lokakuun loppupuolella. Olen viime vuoden Hifimessuista kirjoittanut Hifimessut 2021 kokemuksia ja mitä nyt yritän muistella niin eniten taisin kuunnella kuulokkeita ja seuraavaksi mieleen jäi

Tällä viikolla päivitin Pro-ject Eessential II Digital levysoittimen kun hain Hifistudiolta Rega Planar 3 "Juhlamallin". Kirjoittelin tuossa jo päivä Rega Planar 3 hankinnan jälkeen Rega Planar 3 ensikokemuksia ja nyt ajattelin hieman jatkaa niitä. Pro-ject Eessential II Digital oli ensimmäinen levysoittimeni mikä sisälsi sisäänrakennetun esivahvistimen niin näin ollen minun ei tarvinnut ostaa ulkoista esivahvistinta levysoittimelle. Tuo oli aikoinaan Pro-ject

Kun viime vuoden Black Fridaysta hommasin uuden television Sony XR-75X93J korvaamaan vanhan videotykkini Optoma HD80 niin LG OLD C8 55" paikka vaihtui olohuoneesta makuuhuoneeseen. Uusi 75" Sony XR-75X93J tuli viemään lähes koko tilan televiotasosta minkä johdosta siihen ei oikein mahdu ylimääräistä tai ole järkeä edes laittaa mitään ettei tasosta tulisi liian täyttä. Kuitenkin television vaihdon myötä jouduin vaihtamaan levysoittimeni Pro-ject Eessential II