Hain hieman erilaisuutta selkätreeniin

16.11.2016 - 12:06

Lähdin hakemaan tänään normaalia poikkeavaa selkätreeniä. Tämä onnistui loppujenlopuksi jättämällä maastavedon väliin, yhdellä uudella liikkeellä sekä tekemällä alataljan yhden käden variaationa. Maastavedon väliin jättäminen tapahtui periaatteessa jo viime viikolla jolloin mietin tämän ja ensi viikon treenejä, mutta tänään päätin asian varmaksi. Maastavedon sijaan aloitin treenin good morningin tekemisellä, koska halusin aloittaa treenin alaselkäliikkeellä.

Tämän jälkeen vuorossa olikin sitten uuden liikkeen kokeileminen joka oli tänään ylätalja ristikkäistaljassa polviltaan. Olen kyseisen liikkeen tekemistä miettinyt aikaisemminkin, mutta tänään oli aika kokeilla sitä. En muista missä näin liikkeen ensimmäistä kertaa, mutta nähdessäni liikkeen ensimmäisen kerran liikkeen variaatio taisi olla istuen penkillä. Tämä liike tuli taas esille Nathalia Melon Instagramissa joten nyt liikettä tuli kokeiltua. Istuen penkiltä tai polvilta liike on käytännössä sama vaikka en itse olekkaan tehnyt liikettä istuen, mutta ensi viikolla voisin kokeilla tehdä liikettä penkiltä.

Ylätalja meni ihan normaalisti, mutta alataljan tein tänään yhden käden variaationa kun nyt oli siihen tilaisuus. Normaalisti en pysty tekemään alataljaa yhden käden versiona alataljassa, koska kyseisessä alataljassa se ei ole mahdollista. Tämä ihan vain sen takia, koska alataljan vaijeri ei ole vaijeri vaan joku leveä "härpätin". Myöskin ylätalja on tehty samankaltaisella härpättimellä, mutta tämä ei haittaa. Alataljassa tämä haittaa vain siinä tapauksessa jos liikettä tarvitsee viedä hieman sivummalle esimeriksi juuri yhden käden variaatiossa. Normaalin alataljan tekemiseen kyseinen "vaijeri" ei vaikuta mitenkään.

Selkätreeni

  • Good morning 3x10 70kg
  • Ylätalja ristikkäistaljassa polviltaan 5kg x10, 10kg x10, 3x10 15kg
  • Ylätalja 50kg x10, 3x10 60kg
  • Yhden käden alatalja 3x10 30kg
  • Lat Rope Yankers 25kg x10, 3x10 30kg

Olen tehnyt jo pidempään kyykyn pysäytyskyykkynä tai ainakin olen yrittänyt tehdä pysäytyksen alhaalla. Aina tämä ei ole ihan onnistunut suuremmilla painoilla ja välillä kun olen tuntenut pysäytyksen kyykkyä tehdessä niin videolta katsottuna kyykky ei ole ihan näyttänyt että siinä olisi pysäytystä tai ainakaan sellaista mikä "laskettaisiin" pysäytykseksi. Se miksi vaihdoin normaalin kyykyn tekemisen pysäytyskyykkyyn kesällä oli yksinkertaisesti vahvistaa kyykyn suurta heikkoutta eli syvyyttä. 

Päätin tuossa muutama viikko sitten että aloitan jalkatreeneissä takareisi priorisoinnin mikä oli yksi niistä monista asioista joita päätin kokeilla. Tämä oli noin neljä viikkoa sitten minkä jälkeen minulla oli viikon tauko treeneistä kun menimme töistä etäviikoksi Pyhtäälle mökille. Tuon viikon jälkeen minun oli tarkoitus aloittaa tai oikeastaan muuttaa monia asioista treeneissä. Onko sitten näiden parin viikon aikana tehnyt niin?

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.