Focal Bathys kokemuksia kahden viikon käytön jälkeen

25.11.2023 - 16:41

Kirjoittelin tuossa kuinka ostin extemporeen Focal Bathys kuulokkeet Verkkokauppa.comin singles day tarjouksesta. Focal Bathys kuulokkeista on todella paljon arvioita Youtubessa sekä erilaisissa blogeissa ja sivustoilla. Lähes kaikki arviot ovat samankaltaisia eli todella positiivisia yleisellä tasolla muutamaa pienempää negatiivista asiaa huomioiden. Yksi negatiivisin ja itseänikin arvelluttavin asia on hinta ja toinen on se että kuulokkeita pitää aina käyttää akun kanssa vaikka käyttäisikin johtoa. Eli jos akku on tyhjä niin kuulokkeita ei pysty käyttämään edes johdon kanssa minkä johdosta akussa pitää aina olla virtaa.

Isoin asia on kuitenkin tuo hinta sillä Focal Bathys kuulokkeiden normaali hinta on 799€. Nykyisin kuulokkeita saa lähes melkein mistä tahansa 699€ ja tällä hetkellä myös 599€. Itse käytin Verkkokauppa.comin tarjouksen hyväkseni ja hankin Focal Bathys kuulokkeet 500€ hintaan. Kuitenkin kaikki muut kilpailija merkit ja pyörivät siinä 400€ hinta luokassa niin se laittaakin vain mietityttämään. Onko Focal Bathys kuulokkeiden korkeampi hinta oikeuden mukainen ja saako hinnalla enemmän?

Focal bathys

Itselläni on ollut nyt Focal Bathys kuulokkeet käytössä kaksi viikkoa ja kummatkin viikot ovat olleet erilaisia niimpä on hyvä hetki kertoa omia kokemuksia Focal Bathys kuulokkeiden käytöstä. Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Ensimmäinen viikko oli siis etäviikkoa töistä mökillä jolloin käyttö nyt oli ei normaalia ja samalla normaalia enemmän niin mitä sitten tapahtui tällä viikolla kun palasin kotiin ja normaaliin? Focal Bathys kuulokkeita tuli käytettyä kotona myöskin aikalailla samalla kaavalla. Aamuisin aamupalavereissa tuli käytettyä Focal Bathys kuulokkeita sekä myöskin niissä lopuissa palavereissa jotka päivät olin kotona. Myöskin niinä päivinä jolloin olin kotona niin kuuntelin musiikkia töitä tehdessä Focal Bathys kuulokkeilla eli sen puolesta mikään ei hirveästi muuttunut.

Miten sitten muutoin eli niin sanotusti työpäivän ulkopuolella? Rajoittuiko Focal Bathys kuulokkeiden käyttö vain työajalle vai käytinkö kuulokkeita myös muulloin? Vastaus on kyllä. Käytin Focal Bathys kuulokkeita kun tein ruokaa, siivosin, silitin paitoja, laitoin tai otin pyykkejä kuivumasta sekä kun valmistauduin kuntosalille lähtöön ja pakkasin salikassia. 

Kaikkia asioita myöskin yhdistää se että yleensä kyseisissä asioita tehdessä olen laittanut vinyylin tai Node 2i striimauksen päälle kuunnellakseni musiikkia. Se mikä erottaa Focal Bathys kuulokkeet vinyylin tai striimauksesta niin on juurikin että kaiuttimien ääni kohdistuu vain kuuntelua alueelle ja esimerkiksi ruokaa tehdessä musiikki häviää taustalle jolloin sitä ei oikein aina kuule. Focal Bathys kuulokkeiden avulla pystyn kuuntelemaan oikeasti musiikkia kunnolla kun teen ruokaa tai olen siivoamassa eikä musiikki ole vain taustalla soimassa.

Näin kahden viikon käytön jälkeen olen ollut todella tyytyväinen Focal Bathys kuulokkeisiin varsinkin äännelaadullisesti sekä myöskin sen suhteen että kuulokkeet osaavat suhteellisen helposti löytää aina halutun laitteen. Minulla kun on tässä nyt Macbook Pro, Macbook Air, Iphone sekä Ipad niin hirveän montaa kertaa en ole jäänyt siihen tilanteeseen että Focal Bathys kuulokkeet eivät ole antaneet minulle heti ääntä. Muutaman kerran olen joutunut hieman kikkailemaan mutta en aina enkä pitkään. Joskus minulle on vain käynyt niin että vahingossa Iphonen Tidal on ollut vain äänettömällä enkä ole muistanut tarkistaa äänenvoimakkuutta. 

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän. 

Laittakaa ylös päivämäärä 16.-17.9.2023 niin kuin minunkin on tarkoitus sillä tuolloin on tämän vuoden Hifimessut sekä Habitare. Habitare alkaa muutamaa päivää aikaisemmin eli onko nyt keskiviikosta -sunnuntaihin vai normaaleille kävijöille torstaista - sunnuntaihin mutta Hifimessut ovat vain viikonloppuna. Vielä ei ole tullut mitään sen parempaa infoa mitä siellä on saati lipun hintoja mutta normaalisti Habitare lipulla on päässyt kumpaankin tapahtumaan.