Extempore Singles day ostos: Focal Bathys kokemuksia

25.11.2023 - 16:20

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Aloin lähinnä miettimään tarvitsenko nyt uudet kuulokkeet vai en ja onko minulla langattomille kuulokkeille käyttöä? Hyvin nopeasti tulin siihen tulokseen että juurikin langattomat kuulokkeet olisivat minulle se juttu. Minulla on kotona yhdet langalliset kuulokkeet ja yhden langattomat kuulokkeet mutta ne ovat pelikuulokkeet joilla ei kuunnella musiikkia. Yhden langattomat kuulokkeet minulla myös vielä on mutta ne ovat toimistolla enkä viitsi kuljetella niitä edes takaisin. 

Tulin siihen tulokseen että langattomat kuulokkeet olisivat juurikin se mitä voisin ostaa mutta olisiko ne Focal Bathys nyt tarjouksesta vai katsoisinko jotain hieman halvempia? Focal Bathys oli minulle kyllä tuttu kuuloke mistä olin jo aikoinaan arvioita katsonut ja lukenut mutta en niitä koskaan ollut koekuunnellut enkä pahemmin miettinyt. Olin jossain kohtaan vain ajatellut että jos Focal kuulokkeet hankin niin ne olisivat ennemmin normaalit kuulokkeet kuin langattomat kuulokkeet.

Focal Bathys

Langattomissa kuulokkeissa äänenlaatu kärsii verrattuna langallisiin kuulokkeisiin mutta samalla kun hankkisin kunnolliset langalliset kuulokkeet niin tarvitsisin myös kuulokevahvistimen jotta kuulokkeista saisi vieläkin enemmän irti. Tässä sitten taas päästään siihen että langallisia kuulokkeita olisi hyvin vaikea käyttää kotona eri laittella ja eri paikoissa. Langattomia kuulokkeita voisin käyttää niin parvelleella Ipad:llä kun iltaisin katselen tai kuuntelen jotain, työ Macbookilla hoituisi palaverit sekä musiikin kuuntelu sekä näiden lisäksi sekalainen käyttö eri laittella muuten.

Juurikin näiden mietintöjen perusteella tulin siihen tulokseen että Focal Bathys kuulokkeet voisin hankkia. Sitten aloinkin katsomaan Youtubesta Focal Bathys arvioita ja huomasin hyvin nopeasti että kaikki arviot sisälsivät samoja positiivia asioita. Ainoa suurempi negatiivinen asia mikä kaikista arvioista tuli esille se että Focal Bathys kuulokkeita ei voi käyttää edes johdon kanssa ilman akkua. Eli jos kuulokkeiden akku on tyhjä niin kuulokkeita ei voi käyttää edes johdon kanssa.

Lauantaina siis mietin ja katselin eri arvioita Focal Bathys kuulokkeista. Välillä päätin hankkia kuulokkeet ja välillä ajattelin että en. Tätä sahaamista se oli sitten aina sunnuntaihin saakka milloin siinä sitten aamulla päätin vain hakea kuulokkeet verkkokauppa.comista. Ostin kuulokkeet netin kautta ja otin tilauksen noutolaatikkoon mistä ne sitten samantien hain.

Sunnuntaina kun olin hakenut Focal Bathys kuulokkeet verkkokauppa.comistsa niin latasin Focalin äppsin puhelimeen ja yhdistin kuulokkeet myös puhelimeen. Kuuntelin päivän aikana mahdollisimman paljon erilaista musiikkia Tidalista. Kuitenkin pääsääntöinen testaaminen tapahtui tällä viikolla kun meillä oli töissä etäviikko Pyhtäällä mökillä ja pääsin käyttämään uusia Focal Bathys kuulokkeita niin työkäytössä kuin vapaa-ajalla.

Käyttö sujui viikon ajan ilman ongelmia ja käytin Focal Bathys kuulokkeita niin Macbook Pro, Iphonen kuin Ipadin välillä koko viikon. Macbook Pro:lla hoitui niin googlen kuin teamsin palaverit, Iphonella on tullut puhuttua puheluita sekä kaikilla kolmella eri laitteella on tullut kuunntelua musiikkia Tidalista sekä katsottua Viaplaysta urheilua ja Youtubesta videoita.

Se on tullut huomattua että kuulokkeet eivät paina itselleni lähes yhtään eli pitkätkin sessiot toimivat ja mikä parasta korvani mahtuvat kuulokkeisiin kokonaan sisään niin myöskään korvissa ei tunnut pidempi käyttö aika. Kuitenkin se miksi kyseiset kuulokkeet hankin ja miksi ylipäätänsä kalliimpia kuulokkeita hankitana niin on äänenlaatu. Täytyy kyllä sanoa että äänenlaatu on paljon parempi mitä odotin ja Focal Bathys kuulokkeet toimivat kaikkien musiikki genrejen kohdalla enkä ole vielä huomannut mitään sellaista musiikkia mitä ei kuulokkeilla voisi kuunella.

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/833626/Focal-Bathys-vastamelukuulokkeet

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän. 

Laittakaa ylös päivämäärä 16.-17.9.2023 niin kuin minunkin on tarkoitus sillä tuolloin on tämän vuoden Hifimessut sekä Habitare. Habitare alkaa muutamaa päivää aikaisemmin eli onko nyt keskiviikosta -sunnuntaihin vai normaaleille kävijöille torstaista - sunnuntaihin mutta Hifimessut ovat vain viikonloppuna. Vielä ei ole tullut mitään sen parempaa infoa mitä siellä on saati lipun hintoja mutta normaalisti Habitare lipulla on päässyt kumpaankin tapahtumaan.