Decifit maastavetoa Tampereen Loaded:lla

03.07.2023 - 10:53

Jälleen kerran pääsin Tampereen Loaded:lle treenaamaan ja sali oli yllättävän tyhjänä. Oli kuitenkin torstai eikä kello ollut kuin 19 mutta siitä huolimatta salilla oli yllättävän vähän väkeä. Ehkä kaikki olivat katsomassa Tapparan peliä kun se vielä sattui voittamaan mestaruuden silloin kun itse tein treeniä Loaded:lla. No joka tapauksessa salilla oli jonkin verran väkeä ja kun kuitenkin olin taas kerran vapaapainoalueella sen pari tuntia niin en tiedä sitten mitä bodaus puolella tapahtui tuon kahden tunnin aikana. Yleensä bodaus puolella on käynyt monia tekemässä treenin ketä en ole edes nähnytkään olevan salilla. Huomaan tämän yleensä siinä vaiheessa kun palaan vapaapainoalueelta bodaus puolelle ja näen sellaisia ihmisiä lähtevän kuntosalilta pois kenen en ole nähnyt tulevan tai edes treenaavan.

Tällä kertaa vuorossa oli maastaveto ja selkätreeniä kuten myös viimeksi. Edellisellä kerralla tein maastavetoa vastustusnauhojen kanssa minkä jälkeen tein lohko maastavetoa 15cm ATX lohkojen päältä. Tällä kertaa sitten teinkin decifit maastavetoa pienimmän ATX lohkon päältä minkä jälkeen lohko maastavetoja 15cm ATX lohkojen päältä. Keskiviikkona kuitenkin tein kyykkä missä tuli tehtyä 200kg painoilla kolme viiden toiston sarjaa. Tuo tuntui jaloissa jo treenin jälkeen eikä tuo ollut lähtenyt mihinkään. Tämän lisäksi kuitenkin ajoin vielä suoraan Pasilasta Tampereen Loaded:lle niin siinä oli vielä sellainen parin tunnin ajo ennen kuin aloin tekemään maastavetoa. Ei siis mikään ideaalinen tilanne lähteä tekemään maastavetoja.

Huomasin jo kun tein venyttelyä ja liikkuvuutta treenin alkuun että jalat ovat jumissa eikä ne ole ihan niin hyvässä kunnossa että olisi mieluisa lähteä tekemään maastavetoa. Tämän johdosta teinkin enemmän toistoja ja sarjoja pienemmillä painoilla jotta saisin jalat ja polvet lämpimiksi. Kaikissa sarjoissa oli hieman hakemista aina ensimmäisen toiston kohdalla. Tämän näkee hyvin videolta sillä kun valmistaudun tekemään sarjan ensimmäistä toistoa niin siinä kestää yllättävän pitkään. Siinä on sellaista epävarmuutta kun tunsin jalkojen ja polvien olevan ei ihan niin vetreät. Samalla kun joudun valmistelemaan toistoa enemmän niin epävarmuus myös iskee nopeammin koko tekemiseen. Mitä nopeammin pääsee tekemään toistoa niin sen parempi mutta kuitenkaan ei saa hätiköidä sillä silloin tekniikka hajoaa pahemman kerran ja loukkaantuminen tapahtuu.

Lähdin lopulta tekemään 240kg painoilla kahta toistoa decifit maastavedossa mutta päädyinkin tekemään kolme toistoa. Se vain tuntui olevan lopulta helppoa vaikka ensimmäiseen toistoon valmistautumisessa tuntui kestävän. Olin tuon 240kg kolmen toiston jälkeen todella väsynyt ja puhki mutta siitä huolimatta halusin jatkaa decifit maastavetoa. Aluksi mietin tekeväni toisen 240kg kolmen toiston sarjan mutta lopulta päädyin nostamaan painot 250kg ja tekemään kaksi toistoa minkä lopulta teinkin. Tämän jälkeen siirryin tekemään lohko maasvetoja 15cm ATX lohkojen päältä.

Halusin saada lohko maastavedossa 300kg mutta jo hyvin varhaisessa vaiheessa huomasin lohko maastavedon olevan raskasta. Oikaestaan jo 220kg painot tuntuivat yllättävän raskaalle ja tämän jälkeen 270kg oli ihan taistelua. Päädyin lopulta tekemään kaksi kahden toiston sarjaa 270kg painoilla mikä oli toisaalta pettymys. No siinä oli kyllä alla jo tuo puolitoista tuntia deficit maastavetoa minkä jälkeen pidin pidemmän tauon ennen ensimmäistä lohko maastavetoa. Kuitenkin olin pettynyt tuohon 270kg painoilla tehtyihin toistoihin. Oikeastaan jokainen neljästä toistosta 270kg painoilla ei tuntunut hyvälle vaan enemmänkin pakkonostolle.

Kahden tunnin maastavetojen jälkeen siirryin bodaus puolelle missä tein kolme selkälaitetta joita normaalisti en pääse tekemään. Sitten treeni olikin jo siinä sillä olin niin väsynyt etten edes jaksanut tehdä enempää enkä myöskään halunnut. 

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?