Bose Sportsound free muutama negatiivinen asia

24.02.2021 - 10:37

Tuli tuossa viime viikolla ostettua Bose Sportsound free nappikuulokkeet ja tulikin niistä kirjoitettua Bose Sportsound free kokemuksia. Ensi kokemukset olivat enemmän tai vähemmän positiivisia ja ajattelin vielä kirjoittaa muutaman negatiivisen asian Bose Sportsound free kuulokkeista.

Bose Sportsound free bluetooth nappikuulokkeet ovat yleisellä tasolla loistavat kuulokkeet musiikin kuunteluun treenatessa muutamaa poikkeusta ottaen. Muuta asia tulee nyt kerrottua vielä toiseen kertaan mitä tuohon kokemuksiin jo kirjoitin mutta tämä kirjoitus koskee Bose Sportsound free nappikuulokkeiden negatiivisia asioita joten yhtä hyvin voin ne tässä vielä mainita.

Puhelun puhuminen

Itseäni käytön kannalta suurin asia on puhelun kuuluminen vain oikeasta kuulokkeesta sillä varsinkin ulkona ääni katoaa ilmaan vaikka kuulokkeet laittaisivat täysille. Kun kuuntelee musiikkia ja tämän yhteydessä soittaa tai vastaa puhelimeen niin ääneenvoimakkuus on ensimmäinen asia mitä alkaa lisäämään. Sillä puhelut eivät tunnut kuuluvan hyvin. Ei varmaan liity tähän asiaan mutta välillä oikeasta kuulokkeesta katoaa ääni yhdeksi - kahdeksi sekunniksi. Kuitenkaan mitään kokonaan yhteyden katoamista minulle ei ole tapahtunut viikon sisällä kertaakaan.

Lenkkeily kokemukset päähineen kanssa

Vuoden ajasta riippuen seuraava asia ei olut ollut vielä niin paha ongelma mutta kyseinen ongelma tulee vastaan ilman viilentyessä eli nimittäin kuulokkeiden käyttö lenkeillä päähineen kanssa. Bose Sportsound free nappikuulokkeet kun tulevat korvan yli korvalehdestä niin tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että päähine alkaa painamaan kuuloketta. Olen käynyt pari kertaa aamulenkillä eri juoksupipo päässä ja molempien lenkkien kokemus ei ollut kiva. Ensimmäinen juoksupipo oli tiukempi kuin toinen mutta molemmissa tapauksissa päähine oli siis tiukka ohkainen pipo.

Mitä tämä sitten tarkoitti käytännössä? Pipo painoi kuulokkeita minkä johdosta kuuloke alkoi tuntumaan korvassa epämukavalle. Myöskin pipo alkoi nostamaan kuuloketta korvalehdessä ylöspäin mikä johti myöskin epämukavaan tuntumaan korvassa sekä toisella lenkillä siihen, että toinen kuuloke lähti korvasta. Kuitenkin tiukka pipo esti kuulokkeet tippumisen kokonaan korvasta. Toisin sanoen Bose Sportsound free nappikuulokkeet eivät sovellut hyvin käytettäväksi tiukan päähineen kanssa ilman epämukavaa tuntumaa. Myöskin päähineen mahdollinen ylöspäin painaminen voi aiheuttaa kuulokkeiden rikkoutumisen. 

Kuulokkeiden heikko kantavuus

Bluetooth kuulokkeiden ja varsinkin nappikuulokkeet ongelma on kantavuus. Uusissa bluetooth kuulokkeissa alkaa olemaan jo ihan hyvä kantavuus mutta Powerbeats 2:ssa sekä Bose Sportsound free nappikuulokkeissa on suhteellisen heikko kantavuus. Tämä on tullut huomattua kotona kun puhelin on talon toisessa päässä ja itse on käymässä talon toisessa päässä. Mitä enemmän puhelimen (laitteen) ja kuulokkeiden väliin tulee esteitä kuten seiniä niin tämä vaikuttaa kantavuuteen. Esimerkiksi kotonani Bose Sportsound free kuulokkeiden kantavuus katkeaa kun väliin tulee muutama seinä.

Hidas reagointi kuulokkeiden ja iPhonen välillä

Jo aikaisessa vaiheessa tuli huomattua sellainen asia reagoinnin suhteen, että laitteen ja kuulokkeiden välillä on huono vasteaika. Esimerkiksi äänenvoimakkuuden vaihtaminen puhelimesta tai itse kuulokkeista on hidasta puuhaa johon kuluu muutama sekunti. Aluksi painat nappia alentaaksesi musiikin voimakkuutta, mutta et ole ihan varma ottiko kuulokkeet vastaan ensimmäisen painalluksen niin painat perään toisen kerran. Yhtäkkiä voimakkuus onkin sitten vaihtunut kerralla kahdella pykälällä alaspäin sillä ensimmäinen ja toinen painallus reagoivat samoihin aikoihin. Helposti lähtee alentamaan tai nostamaan äänenvoimakkuutta liikaa sillä ensimmäisen painamisen jälkeen ei kuule samantien vaikutusta. 

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.