Bose Sportsound free kokemuksia

24.02.2021 - 10:37

Tällä viikolla tuli hommattua Bose Sportsound free nappikuulokkeet suhteellisen nopealla aikataululla. En niinkään käyttänyt hirvesti aikaa miettimiseen ja pohtimiseen vaan tein nopeasti päätökset. Kaikki lähti siitä liikkeelle, että minun Powerbeats 2 nappikuulokkeet hajosivat kolmannen kerran. Aikoinaan toisen puolen korvaan menevä osuus katkesi ja ajattelin saada sen korjattua pikaliimalla. Näin tapahtuikin ja rikkoutunut puoli pysyikin tovin aikaa paikoillaan kunnes jouduin sen liimaamaan toisen kerran ja tämän jälkeen kolmannen kerran. Kuitenkin kerran paikkaliimattu kohta on paikkaliimattu kohta mikä ei kestä samalla tavalla kuin normaali.

Ostin aikoinaan Powerbeats 2 korvanapit enemmänkin pyöräilyä varten mutta myöskin treenaamiseen. Kun sitten yhdessä vaiheessa vähensin musiikin kuuntelua kuntosalilla niin myöskin Powerbeats:en käyttö vähentyi. Kuitenkin kun nyt viimein jaksoin korjata kuulokkeet kolmannen kerran putkiremonttini jälkeen niin totuin käyttämään nappikuulokkeita taas hieman. Kuitenkin kolmannen kerran hajoamisen jälkeen ajattelin, että nyt on aika ostaa uudet nappikuulokkeet. Muutoinkin varmaan ensimmäisen korjauksen jäljiltä Powerbeatsien mikrofooni ei enään toiminut joten puhelutkaan eivät toimineet enään kuulokkeiden kautta.

Kokoaikainen uudelleen liimailu sekä mikrofoonin ollessa rikki oli aika katsoa uusia nappikuulokkeita. En ole aikoihin tutustunut nappikuulokkeisiin joten en ollut kartalla valikoimasta. Olen lähinnä seurannut muutoin bluetooth kuulokkeiden kehitystä ja tarjontaa mutta nappikuulokkeet olivat minulle uusi tuttavuus. Tästä syystä laitoin kaverille viestiä, että minun pitäisi hommata uudet nappikuulokkeet eli mitkä kannattaisia ostaa?

Vastauksena tuli linkki Bose Sportsound free nappikuuloke arvosteluun. Heti ensimmäisenä katse kiinnittyi etsimään hintaa mikä näytti ovh:ksi 230€. Tämä laittoi miettimään asiaa sillä 200€ on aikapaljon nappikuulokkeista. Toisaalta edelliset nappikuulokkeet maksoivat suurinpiirtein saman verran paitsi käytin silloin 20% prosentin alennuksen. Powerbeats 2 taisivat aioinaan maksaa 199€ jos oikein muistan ja tuosta sitten -20%. Sen verran olin tietoinen, että Beatsiltä oli tulossa / tullut Powerbeats pro mitkä olivat samankaltaiset kuin Powerbeats 2 paitsi ilman kuulokkeiden välistä johtoa. Nopea googlettaminen kuitenkin kertoi Powerbeatsien hinnaksi 250€ sekä arvostelujen olevan yleisesti huonoja kun taas Bose Sportsound free arvostelut olivat yleisesti positiivisia kaikin puolin.

Bose Sportsound free ensimmäiset kokemukset ja vertailut

Muutamien arvostelujen jälkeen sain käsityksen että Bose Sportsound free on minulle se valinta nappikuulokkeiksi jos sellaiset tulen ostamaan. Kuitenkin minua mietitytti pari asiaa juurikin 199€ hintalapun takia. Sopiiko kuulokkeet kuinka hyvin korvaan ja mikä kuulokkeiden äänenlaatu oikeasti on? Minulla on ollut vuosien saatossa erilaisia nappikuulokkeita joista osa on sopinut toisia paremmin korviin ja toisissa on ollut toisia parempi äänenlaatu. Powerbeats 2 äänenlaatu kun ei ollut mikään niin ihmeellinen 199€ hintaan. Siksi usein kuntosalilla käytinkin normaaleita Beatsejä tai Sonyn kuulokkeita sillä äänenlaadusta puuttui bassoa ja sitä kunnon ääntä.

Kävin sitten torstaina suoraan töiden jälkeen hakemassa Bose Sportsound free nappikuulokkeet Gigantista. Olin tullut siis siihen tulokseen, että nappikuulokkeet ovat vain kätevämmät kuntosalilla sekä aamulenkeillä joita olen nyt alkanut taas tekemään. Nappikuulokkeet ovat kuitenkin fiksumman näköisemmät kuin normaalit kuulokkeet. Kotiin päästyäni minulla ei ollut hirveästi aikaa sillä minulla oli alkamassa yhtiökokous niin en ehtinyt hirveästi tutustumaan kuulokkeisiin vaan yritin nopeasti yhdistää ne puhelimeen ja ottaa mukaan sillä menin suoraan yhtiökokouksesta kuntosalille.

Ensimmäisenä yllätti se kuinka hyvin kuulokkeet menivät omiin korviini oletus "korvatulpilla". Alkuun minun oli hanka laittaa korvanappeja korvaani, mutta hyvin nopeasti tajusin kuinka ne kuuluu laittaa ja tämän jälkeen se oli automaatio sujauttaa ne korviini. Varmaan samaan kategoriaan menee myös se, että kuulokkeet pysyvät hyvin korvissa ilman kipuja sekä suurempaa tuntemusta että ne ovat korvissa. Sellaiset nappikuulokkeet ovat juurikin sopivat jotka tuntuvat korvissa hyvälle ja pysyvät myöskin siellä ilman suurempia kipuja. 

Vielä suurempi yllätys oli äänenlaatu mikä yllätti minut todella paljon sillä kuulokkeiden äänenlaatu on kuin normaaleiden kuulokkeiden. Jos vertaan äänenlaatua Powerbeats 2 ja Bose Sportsound free kuulokkeiden välillä niin ero on kuin yöllä ja päivällä. Bose Sportsound free kuulokkeiden äänenlaadussa on paljon parempi bassoja sekä muutoinkin ääni on paljon luonnollisempaa.

Kuulokkeet sopivat hyvin korvaan ja äänenlaatu on hyvää niin mielestäni ostos on ollut näin ollen onnistunut. Kuitenkin ihan pieniä asioista olen huomannut Bose Sportsound free käytössä. En tiedä onko se ominaisuus vai missä on ongelma niin puhelut kuuluvat vain oikeassa kuulokkeessa. Tämä aiheuttaa sen, että puhelua ei kuule ihan niin hyvin kuin mitä kuulisi kahdella kuulokkeella. Tätä asiaa en ole vielä varmistanut onko asia oikeasti näin vai onko tuossa joku bugi. Toinen asia tähän liittyen on se, että vasen kuuloke on muutaman kerran lyhytaikaisesti katkennut yhteydestä mutta palannut hyvin nopeasti takaisin. Asia mistä muutamat arvostelijat ovat maininneet, että yhteys kuulokkeisiin katkeilee. Tätä on itselleni tapahtunut vain pari kertaa toistaiseksi eikä mitenkään häiritsevästi.

Bose Sportsound free yhteenveto

Omasta mielestäni Bose Sportsound free oli täsmä ostos nappikuulokkeisiin. Itselläni ei ole nyt niin hirveästi kokemuksia muista bluetooth-nappikuulokkeista kuin Powerbeats 2:sta mitkä ovat jo muutoinkin vanhat. Powerbeats 2:sien jälkeen kun on tullut Powerbeats 3 sekä Pro-mallit. Kuitenkin verrattuna Powerbeats 2 nappikuulokkeisiin Bose Sportsound free voittaa äänenlaadullisesti niin paljon, että suosittelen tämän asian johdosta Bose Sportsound free kuulokkeita.

Itselleni myös Powerbeatsit sopivat hyvin korvaan joten sen puolesta en voi niitä moittia. Kuitenkin PowerBeats Pro:t sisältävät Apple Airpods:sas olevan sirun mikä mahdollistaa pidemmän akun keston sekä pidemmän kantamisvälin kuin Bose Sportsound free. Jos siis haluaa / tarvitsee pidemmän akun keston niin tällöin kannattaa suunnata kohti Applea joko Apple Airpods tai PowerBeats Pro nappikuulokkeilla, mutta kyseiset kuulokkeet häviävät äänenlaadussa Bose Sportsound free kuulokkeille. Tietenkin kannattaa ottaa myöskin se huomioon, että kaikki nappikuulokkeet ovat erilaisia joten ne eivät sovellut jokaiseen korvaan vaikka kuulokkeisiin saa eri kokoisia "tulppia".

Omasta mielestäni Bose Sportsound free on hintansa 199€ arvoinen mutta kannattaa kuitenkin miettiä kuinka paljon oikeasti tarvitsee nappikuulokkeita. Olen kuitenkin sitä mieltä, että laatuun kannattaa panostaa ja tästä syystä suosittelen Bose Sportsound free kuulokkeita.

 

Päivityksenä

Tuli vielä kirjoitettua lisää mutta tällä kertaa negatiivisia asioita. Bose Sportsound free muutama negatiivinen asia

 

Päivittys 2: Bose Sportsound free langattomat kuulokkeet kesti vajaa 2 vuotta

Bose Sportsound free langattomat nappikuulokkeet kestivät minulla vajaa pari vuotta ennen kuin jouduin lähettämään ne huoltoon. Aluksi vasen kuuloke alkoi lakkaamasta toimimasta vartin käytön jälkeen minkä jälkeen myöskin oikean puoleisen kuulokkeen akku kesti puolesta tunnista tuntiin. Bose Sportsound free langattomat kuulokkeet kesti vajaa 2 vuotta.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.