BluOS Kokemuksia

25.04.2021 - 10:15

Olen nyt päässyt käyttämään BluOS sovellusta millä voidaan hallita BlueSound Node 2i suoratoistolaitetta. Hankin BlueSound Node 2i suoratoistolaitteen kuukausi - pari kuukautta sitten saadakseni nauttia Tidalin MqA äänenlaadusta ja erityisesti hallita Tidalia langattomasti. Saadessani BlueSound Node 2i viimein itselleni kuukauden odottelun jälkeen kytkin Node 2i kiinni Denon X3600H vahvistimeen aluksi paketissa tulleilla RCA-kaapeleilla. Hetken ajan päästä vaihdoin RCA-kaapelit vanhaan digitaaliseen coax-kaapeliin kun tajusin, että minun on käytettävä RCA-kaapeleita sillä eihän Denon X3600H tue MqA formaattia.

Minun pitää siis antaa BlueSound Node 2i tehdä D/A-muunto mikä onnistuu käyttämällä RCA-kaapleita ja kuljettaa signaali Denon:in läpi. Ehdin oikeastaan hetken aikaa kokeilemaan BlueSound Node 2i:sta BluOS sovelluksen kanssa ennen kuin aloin jo miettimään miten saisin enemmän irti BlueSound Node 2i:stä. Tulin lopulta päivittäneeksi laitteen mukana tullleet RCA-kaapelit uusilla Kimber Kable Timbre RCA kaapeleilla. Kaapelien vaihdon kuulin voimakkaammalla bassolla sekä yleisesti kirkkaammalla äänellä. Sitä oliko RCA-kaapelien päivitys hinta laatusuhteeltaan hyvä niin en osaa sanoa sillä en ole kokeillut johtoja jotka olisivat tuossa välimaastossa.

Radio Paradise

Mitä itse BluOS sovellukseen tulee niin sillä on mielestäni hyvä ja helppo ohjata BlueSound Node 2i laitetta. BluOS:llä onnistuu Node 2i:n asetuksien säätäminen, eri musiikki palveluiden hallinta sekä Radio Paradise radiokanavat. Aluksi käytin BluOS vain BlueSound Node 2i asetuksien säätämiseen sekä wlanin asettamiseen. Tuon jälkeen kuuntelin musiikkia Node 2i:llä Roon sovelluksen kautta kunnes minun Roon 60-päivän koejakso alkoi loppumaan niin halusin kokeilla millainen BluOS todellakin on. Riittäisikö BluOS sovellus hallitsemaan musiikin soiton BlueSound Node 2i laitteella?

BluOS sovellus on siitä kätevä ettei se tarvitse erillistä rekisteröintiä vai tunnusta. Ainoa tunnus tai tunnukset mitä tarvitset ovat musiikki palvelut mitkä haluat yhdistää BluOS sovellukseen. BluOS osaa löytää BlueSound Node 2i laitteen verkon välityksellä ja jos esimerkiksi wlan-yhteys katkeaa kesken kaiken niin tämän jälkeen laite katoaa BluOS sovelluksesta eikä laitetta voi hallita. Mielestäni tämä on paljon parempi ratkaisu ettet tarvitse erillistä tunnusta niin kuin esimerkiksi Sonos sovellus. Jos haluat hallita Sonos tuotteita niin tarvitset sovelluksen ja siihen erillisen Sonos-tilin mihin laitteet yhdistetään. Tuostakin minulla on jo paljon negatiivisia kokemuksia Sonos tilistä.

Itselläni BluOS sovelluksen kuten minkä tahansa muunkin uuden sovelluksen tai palvelun otti hieman aikaa, mutta hyvin nopeasti opin ja tajusin BluOS:n idean. BluOS on juuri sitä mitä olen halunnut. Mahdollisuus hallita musiikin kuuntelua laitteesta riippumatta ja vielä langattomasti. Minulla oli yhdessä vaiheessa vanha Iphone 6 kiinni DragonFly Cobalt D/A-muuntimella Denon vahvistimessa missä pidin käynnissä Tidalin sovellusta jotta sain parhaimman äänenlaadun. Ongelma tässä oli juurikin se, että musiikkia piti hallita juuri kyseisellä Iphonella joten minun tarvi aina liikkua laitteelle kun halusin vaihtaa kappaletta, artistia tai soittolistaa. Tämän takia halusin ja etsin ratkaisua hallita Tidalia langattomasti vielä siten, että saan parhaimman äänenlaadun käyttööni.

Minulla on BluOS asennettu samoihin laitteisiin mihin laitoin aikoinaan Roon sovelluksen eli Iphoneen, pariin Ipädiin sekä MacBook Prohon. Näin voin hallita musiikin kuuntelua sattui minulla olemaan mikä laite kädessäni samalla tavalla kuin Roon tapauksessa. Ainoa suurempi ero on nyt siinä, etten saa käynnistettyä automaattisesti Denon vahvistinta samalla tavalla kuin mitä Roon teki. Roon osasi käynnistää Denon vahvistimen automaattisesti kun valitsin äänilähteeksi Denon vahvistimen. Nyt minun pitää käynnistää Denon vahvistin erikseen joko kaukosäätimestä tai Denon:in sovelluksesta. Tämä ei ole nyt niinkään suuri asia tai ongelma.

BluOS

Kun Tidal on yhdistetty BluOS sovellukseen niin käytännössä kaikki toiminnot on käytössäsi. Näet omat listasi, voit luoda soittolistoja, lisätä kappaleita tai artisteja suosikeihin, näet mitä on yleisesti kuunneltu paljon sekä voit selata musiikkia kategioittain. Yksi asia BluOS:ssa on sentään paremmin kuin Roon palvelussa ja tämä on artistien lisääminen suosikkeihin mikä Roon:ssa ei ole mahdollista. Eräällä tapaa jopa pidän BluOS:n käyttöliittymästä enemmän kuin Tidalin omasta sovelluksesta, mutta BluOS ei kyllä pärjää Roon:in käyttöliittymälle.

Yksi positiivinen ja mielestäni hyvä ominaisuus on Radio Paradise ja sen radio kanavat. Radio Paradise tarjoaa kaikki neljä radiokanavaa CD sekä MqA laadulla. Itse tykkään kuunnella juurikin Radio Paradisen radio kanavia useasti kun sieltä tullee laadukasta musiikkia eikä itse tarvitse näin ollen etsiä aina uutta. Samalla BluOS:n käyttöliittymä tarjoaa suoran mahdollisuuden hakea artistia tai kappaletta Tidalista. Näin ollen voit lisätä artistin tai kappaleen helposti soittolistaan tai suosikkilistaan.

Yksi negatiivinen asia on sovelluksen kaatuminen mitä itselleni on tapahtunut niin Macbook Pro:lla kuin Ipädillä. Tämän huomaa kun joku lista tai sivu ei aukea tai BlueSound Node 2i ei ota käskyjä vastaan. Ratkaisu tähän on sulkea sovellus ja aukaista se uudestaan. Onneksi tätä ei tapahdu joka päivä ja silloinkin kun kaatuminen tapahtuu niin se on tapahtunut vain kerran päivään eli samana päivänä ei ole ollut kuin yksi ongelma. Foorumeja lukemalla tätä tapahtuu muillakin käyttäjillä mutta ei niin useasti.

Tällä hetkellä BluOS riittää minulle hallitsemaan BlueSound Node 2i suoratoistolaitetta ja Radio Paradise on myös suuri plussa. BluOS on mielestäni parempi tapa hallita BlueSound Node 2i sekä yleisesti myöskin Tidalia sillä en pidä yhtään Tidalin sovelluksesta. Varsinkin tämä uusi Iphone / Ipäd versio on ihan kamala ja paljon huonompi kuin ennen päivitystä. Tidalin Iphone / Ipäd sovellusta on todella vaikea ja kankea käyttää enkä muutoinkaan pidä myöskään MacOS versiosta.

En osaa sanoa mitä Tidalissa on tapahtunut tämän vuoden puolella mutta yleinen taso on heikentynyt. Huomattavin asia oli alkuvuodesta tullut uusi Tidal äppsin uudistus. Tuo uudistus ei ollut omaan mieleen yhtään ja on heikentänyt Tidal äppsin käyttöä sillä perus asiat eivät toimi niin kuin ennen. Painikkeet ja toiminnot vaihtoivat paikkoja ja ainakin isolla ruudulla kuten Iphone 12 Pro Max:lla Tidalin käyttäminen yhdellä kädellä ei enää onnistu. Toinen painike

Bluesound Node 2i musiikki suoratoistolaite näyttää olevan maahantuojan tarjouksessa 489,00 hintaan. Itse laitoin Bluesound Node 2i suoratoistolaitteen hankintaan helmikuussa vai maaliskuussa ja sain tuossa hieman ennen huhtikuuta kun saatavuus oli silloin heikko. Olen nyt käyttänyt Bluesound Node 2i päivittäin Tidalin ja Radio Paradisen kuunteluun ja voin ehdottomasti suositella sitä jos olet hankkimassa suoratoistolaitetta musiikkipalveluille. Olen

Olen vasta viimeisien parin kuukauden aikana alkanut kuuntelemaan ja ollut tietoinen Radio Paradise radio kanavasta. Tulin hommanneeksi Bluesound Node 2i suoratoistosoittimen lähinnä Tidalin MqA äänenlaadun takia. Minulla oli tuolloin Roon palvelu 60-päivän koekuuntelussa ja koejakson alkaessa päättymään kokeilin BluOS monihuonejärjestelmää sillä halusin olla varma tarvitsenko Roon palvelua todellakin? BluOS sovelluksella hallinnoidaan BlueSound Node 2i

Olen nyt käyttänyt Bluesound Node 2i suotatoistolaitetta nyt päivittäin BluOS sovelluksella kun en "uusinut" tai oikeastaan tilannut Roon palvelua 60-päivän kokeilujakson päätyttyä. Roon palvelun 60-päivän kokeilujakso oli vielä käynnissä kun hankin Bluesound Node 2i suotatoistolaitteen niin BluOS sovellusta ei tullut aluksi hirveästi käytettyä muuhun kuin Bluesound Node 2i laitteen asetuksien muuttamiseen. Kuitenkin kun Roon palvelun 60-päivän kokeilujakso oli

Lähin kirjoittamaan viikko pari sitten onko järkevä maksaa Roon palvelusta vai riittääkö Tidal Connect? Kuitenkin ennen kuin viimeistelin tämän kirjoituksen niin en ollut kokeilut tai käyttänyt BluOS monihuonejärjestelmää. BluOS sovellus on tarkoitettu hallitsemaan BlueSound Node 2i suoratoistolaitetta. BluOS monihuone järjestelmä tukee langattomasti Tidalin MqA äänenlaatua ja jostain syystä en ollut hirveästi kokeillut BluOS sovellusta muutenkin kuin

Hankin parisen kuukautta sitten BlueSound Node 2i suoratoistolaitteen minkä sain lopulta tuossa kuukausi sitten. Kun olen tälläinen hifisti ja tämä on yksi harrastuksistani niin aloin tutkimaan ja lukemaan millaisia järjestelmiä muilla BlueSound Node 2i käyttäjillä on sekä miten Node 2i:sta enemmän irti? Itse ehdin jo kokeilemaan ja vertailemaan rca-kaapeleita mitkä tulivat laitteen mukana ja vanhaa digitaalista coax-kaapelia mikä minulla on ollut ylimääräisenä