Bluesound Node 2i musiikki suoratoistolaite hankintaan

07.04.2021 - 00:04

Nyt kun minulla on ollut Tidal musiikki suoratoistopalvelu käytössä niin olen miettinyt erilaisia vaihtoehtoja miten käytän ja parhaimman hyödyn Tidal palvelusta. Varsinkin kun olen tehnyt töitä kotona enkä jaksa pitää kuulokkeita päässäni koko päivää niin haluan päästä niistä välillä irti. Olen välillä käyttänyt Sonos One kaiutinta musiikin kuunteluun sekä vahvistimessa kiinni olevia Q Acoustics Concept 40 kaiuttimia. Kuitenkin pääsääntöinen käyttö on ollut kuulokkeet jotka ovat kiinni DragonFly Cobalt USB DAC kuulokevahvistimella Macbook Pro:ssa.

Ongelmaksi on muodostunut se, että Applen Airplay ei tue Tidal palvelun parhainta MQA ääntä niinpä en ole saanut sitä parhainta laatua irti Sonos One:sta. Vahvistimen puolella ja Q Acoustics Concept 40 kaiuttimilla on sama ongelma ellen olen liittänyt Iphonen DragonFly Cobaltin kanssa kiinni vahvistimeen rca-johdolla. Tässä kohtaan ongelmaksi muodostuu se, että kappaleen tai artistin vaihtoa varten minun on tarvinnut mennä aina Iphonen luokse tekemään toiminnot. Myöskin minun on tarkastettava, että Iphonen akussa on ollut tarpeeksi virtaa.

Otin nyt muutamia päiviä sitten Roon Labs palvelun 60 päivän koekäyttöön minkä kautta olen käyttänyt Tidal palvelua ja tämä laittoi minut jälleen ajattelemaan Bluesound Node 2i asiaa vielä enemmän. Roon Labs on helppo yhdistää Denon X3600H vahvistimeen ja kuunnella musiikkia, mutta ongelma on juurikin Airplay. Roon Labs ja Denon kun käyttävät yhdistämiseen AirPlay:tä niin näin ollen en saa Tidalista sitä parhainta ääntä Q Acoustics Concept 40 kaiuttimille. Näin ollen tulin siihen tulokseen, että parempi vain hankkia Bluesound Node 2i musiikki suoratoistolaite. Bluesound Node 2i kautta saan käytettyä Tidal palvelua langattomasti parhaimmalla MQA äänenlaadulla. Bluesound Node 2i tukee myöskin Roon Labs palvelua.

Tilasin Bluesound Node 2i musiikki suoratoistolaitteen Hifistudiolta. Tilaus hetkellä verkkokauppa näytti tuotetta olevan varastossa, mutta parisen tuntia tilauksen jälkeen Hifistudiolta soitettiin. Verkkokaupan Bluesound Node 2i varastotilanne ei pitänyt paikkaansa ja kummatkin värit valkoinen ja musta olivat oikeasti loppu. Minulta kysyttiin haluanko pitää tilauksen ja kun olin tilannut mustan niin minulta kysyttiin käykö valkoinen malli? Ilmeisesti siitä ei ollut ihan varmuutta kuinka paljon Bluesound Node 2i laitteita on tulossa ensi viikolla ja varsinkin mustien tilanne oli ilmeisesti heikompi. Sanoin, että pidän tilauksen ja kumpi tahansa väri käy eli näin ollen minun pitäisi saada Bluesound Node 2i ensi viikolla ja väri tulee varmaankin sitten olemaan valkoinen.

Tietenkin olisin halunnut saada Bluesound Node 2i heti kun tässä on muutenkin tulossa hieman isompia säätöjä kotona. Toisaalta tuolla ei ole väliä koska tulen Bluesound Node 2i laitteen saamaan kun ajattelin tilata sen vasta noin kuukauden päästä kun kotona tulevat säätämiset ovat ohitse. Kuitenkin hyvää asiakaspalvelua Hifistudiolta, että oikein soittivat ja tilaukseen liittyvät muutokset kävivät puhelimessa suoraan helposti.

https://www.hifistudio.fi/fi/tuotteet/monihuone/bluesound/bluesound-node-2i-verkkosoitin-black/5703120290652

https://www.hifistudio.fi/fi/tuotteet/monihuone/bluesound/bluesound-node-2i-verkkosoitin-white/5703120291659

https://www.whathifi.com/reviews/bluesound-node-2i

https://www.avforums.com/reviews/bluesound-node-2i-network-audio-player-review.15686

No niin. Se tapahtui viimein kun tänään tuli Roon Labs vuoden lisenssin kuitti. Otin pari viikkoa sitten jälleen kerran Roon Labs palvelun kahden viikon testijakson käyttööni ties monennettako kertaa? Kaikki taisi alkaa siitä kun sain kolmen kuukauden Roon Labs testijakson Dragon Fly Cobaltin mukana. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käytin Roon Labs palvelua todella aktiivisesti ja lähestulkoon myöskin ostin palvelun tuolloin. Tuolloin hankintaa esti vain yksi kysymys, hinta.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää.