Assassin's Creed Odyssey - Gold Edition kokemuksia

06.12.2022 - 15:03

Kesällä siinä juhannuksen aikoihin olin käymässä maalla ja minulla oli Xbox Series X mukanani mihin olin juuri ottanut GamePassin. Ajattelin tuolloin kokeilevani muutamaa eri peliä mutta juuri tuolloin GamePassiin oli tullut Assassin's Creed Origins mitä sitten lähdin kokeilemaan ja mihin jäin sitten koukkuun. Koko tuon GamePass kuukauden ajan en ehtinytkään sitten pelata mitään muuta kuin Assassin's Creed Originsia ja sen johdosta päädyin sen ostamaan sen ja kirjoittelin myös Assassin's Creed Origins Gold editionin kokemuksia. Samalla sitten ostin jo ennakkoon myös Assassin's Creed Odyssey Gold editionin mistä nyt on tarkoitus kirjoitella.

Toisaalta on ihmeellistä että olen nyt pelannut kesän jäljiltä Assassin's Creed Origins sekä Assassin's Creed Odyssey läpi sillä suurin piirtein tasan vuosi sitten hankin Xbox Series X:n ja mietin mitä pelejä sille hankkisin. Noihin aikoihin mietin Assassin's Creed Origins sekä Assassin's Creed Odyssey hankkimista kun ne olivat silloinkin tarjouksessa ja olinhan aikoinaan aiempia pelejä pelannut. Tuolloin tulin vain siihen lopputulokseen että en nyt jaksa tuon kaltaisia pelejä alkaa pelamaan sillä katsoin monia Assassin's Creed Origins sekä Assassin's Creed Odyssey videoita Youtubesta katsoakseni millaisia pelejä ne ovat ja kumpi peleistä kannattaa hankkia?

Hyppäsin suoraan pelaamaan Assassin's Creed Odyssey kun olin päässyt Assassin's Creed Origins läpi ja se oli eräällä tapaa virhe sillä varsinkin Assassin's Creed Odysseyn alussa kiirehdin hieman liikaa. Olin tottunut parempiin aseisiin ja kehittyneempään hahmoon minkä johdosta kuolin pelin alussa todella paljon juuri sen takia kun yritin jotenkin kiirehtiä. Olin liian tottunut Assassin's Creed Origins peliin vaikka Assassin's Creed Odyssey oli ihan eri asia. Minulla meni hieman liikaa aikaa Assassin's Creed Odyssey:ssa siihen että en keskittynyt pelien muutoksiin rauhassa vaan totuin siihen sitten ajallaan.

Assassin's Creed Odysseyn alussa huomasin heti että pelimoottori oli sulavampi, taistelumeganismi laajempi sekä peli ihan erilainen. Heti alussa huomasin että Assassin's Creed Origins vaikutti Assassin's Creed peliltä kun taas Assassin's Creed Odyssey ei enkä pelin missään vaiheessa saanut sellaista vaikutelmaa että pelaisin Assassin's Creed peliä. Tämä ei ole pelkästään huono asia sillä Assassin's Creed Odyssey on todella huono Assassin's Creed peli mutta todella hyvä seikkailu & roolipeli. Assassin's Creed Odysseyn missään vaiheessa ei tule sellaista vaikutelmaa että pelaisi Assassin's Creed peliä paitsi ehkä "viimeisessä" dlc:ssä.

Assassin's Creed Odyssey on valtava peli missä on todella paljon erilaista tehtävää ja kerättävää. Loppua kohden mitä enemmän peliin tulee tunteja taakse niin peli alkaa kyllä toistamaan itseään mutta mikä peli ei tätä tekisi? Mielestäni kuitenkin peli pitää mielenkiinnon yllä eikä peli ala järjestelmällisesti toistamaan samaa kaavaa vaikka asiat toistavat itseään. Myöskin minulle kävi Assassin's Creed Odysseyn kanssa samalla tavalla kuin Assassin's Creed Originsin kanssa että en ehtinyt tutkimaan koko maailmaa läpi ennen kuin sen pelasin läpi. Ainakin minulla yksi kokonainen saarikin käymättä läpi ja pelin loppupuolella jouduin tutkimaan muutamaa asiaa sellaisissa paikoissa mihin minun olisi pitänyt mennä ilmeisesti pelin alussa?

Assassin's Creed Odysseyssä on pari itselleni negatiivista asiaa joista toinen ja lähes tulkoon toinenkin muuttui helpommaksi ja paremmaksi loppua kohden. Ensimmäinen asia on laivalla kulkeminen ja sen johdosta laivataistelut. Niistä en tykännyt alkupelin aikana yhtään ja ne tuntuivat olevan todella haastavia. Tämä voi johtua siitä että en niitä osannut tai vain siitä että laivataistelut ovat alkuun vaikeita kun laivaa ei ole päivitetty. Toinen ja pahempi asia oli palkkion metsästäjät joiden kanssa oli todella vaikea taistella kun ne tuntuivat niin vaikeilta verrattuna muihin. Myöskin se minua ärsytti että kun taisteli yhtä palkkion metsästäjää vastaan niin yhtäkkiä niitä olikin vastassa kaksi tai jopa kolme. Siinä sitten helposti kuoli ja pahimmassa tapauksessa oli tekemässä jotain tehtävää tai valtaamassa jotain linnaketta. Tämän johdosta jouduin moneen kertaan pelaamaan asian uudestaan mihin olin jo käyttänyt 15min - 30min niin niin.

Assassin's Creed Odysseystä tuli itselleni eniten pelaamani yksinpeli sillä käytin siihen 135.5h aikaa. Tuo peliaika sisältää pääpelin sekä kolmen lisäosan kaikki suuremmat juonet sekä kultistien & originsen murhaamiset. Peliä olen statiikoiden puolesta pelannut läpi 99% ja siellä on kyllä vielä jotain tehtävää. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että tämä on nyt tässä sillä minulle tuli jo viimeisen dlc:n välianimaatio ja se oli merkki että aika lopettaa. Pelissä on ainakin 99 tasoisia palkkion metsästäjiä mutta itse pääsin vasta johonkin 75 tai 75 tasoon niin ihmettelen vain kuinka paljon noita pienempiä tehtäviä ja pienempiä palkkiota pitäisi siis oikeasti kerätä?

Pelin alussa tein aika paljon pienempiä tehtäviä mitä sain kaupunkien listoilta sekä ihmisiltä ketkä tulivat vastaan. Kuitenkin yhdessä vaihetta peliä niin huomasin että en niitä jaksa enää tehdä ja keskityin vain palkkion metsästäjiin sekä suurempiin tehtäviin. Pelin alusta alkaen aloin myös tekemään suoraan dlc pelien tehtäviä kun alussa en niitä tajunnut niiden kuuluvan dlc:hen. Kuitenkin kun löysin ja pääsin viimeisiin dlc:n tehtäviin niin siinä vaiheessa päätin etten niitä jatka vaan pelaan ensiksi pääpelin juonen läpi minkä jälkeen sitten keskityin enemmän kultistien murhiin ja tuossa vaiheessa minun piti oikein lukea vihjeet jotta heidät löysin.

Yksinkertaisesti pidin Assassin's Creed Odyssey pelistä seikkailu ja roolipelinä sillä Assassin's Creed peli se ei ole. Samalla nyt Originsin sekä Odysseyn jäljiltä olen nyt saanut liikaa Assassin's Creed nimikkeistä niin Vanhallaan en ole nyt siirtymässä tai hankkimassa. Olen vain lukenut ja katsonut niin paljon huonoa Assassin's Creed Vanhallasta että nyt ei vain jaksa. Myöskin jos haluan Assassin's Creed Vanhalla samanlaisen kaikki mahdollinen sisältö niin se olisi ollut tarjouksessa 50€ ja mitä olen ymmärtänyt niin jo peruspeli on paljon suurempi kuin Odyssey niin koko paketin kaikki dlc:t hankinta olisi vain ihan liikaa.

Eilen tuli vastaan Youtubessa Mad Max pelin video missä videon thumbnail kuvassa hehkutettiin peliä niimpä klikkasin sen auki. Kyseessä on vuodelta 2015 julkaistu Mad Max peli minkä olemassa olosta tiesin mutta mistä en ole ikinä katsonut yhtään arviota tai videota. Tuon videon nähtyäni menin sitten katsomaan olisiko peli tarjouksessa ja kyllähän se oli. Näin ollen päätin ostaa Mad Max pelin kun se näytti tuon videon perusteella sellaiselle pelille mikä minua kiinnostaa. Mad Max peli on tällä kirjoitus hetkellä Xbox storessa 7€ ja Playstation Storessa 5€. Ostin Mad Max pelin Xboxille sillä Playstation on tällä hetkellä Vammalassa ja halusin kokeilla sitä heti.

Tänä vuonna palasin viimein ajamaan Iracingiä oikeasti muutaman vuoden tauon jälkeen. Aina silloin tällöin tuli hankittua lyhyt aikainen lisenssi mutta mitään pidempi aikaista aikaa Iracing ei tullut ajettua. Minun piti muutamia vuosia sitten hankkia black friday alennuksesta Iracing vuosi lisenssi niin kuin niistä Iracigin lähettämistä alekoodeista joita sain. En kuitenkaan syystä tai toisesta tullut lisenssiä hankkineeksi kuin sitten viime vuoden black friday alennuksista. Vielä viime vuoden loppupuolella en lähtenyt ajamana Iracingiä sillä tiesin vuoden vaihteeseen tulevan kuitenkin taukoa. Niimpä ajattelin ja päätin sitten aloittaa Iracing ajamisen tammikuussa ja minkä myös tein.

Sain tuossa eilen pelattua Far cry 6:sen läpi Playstation 5:lla. Tämä oli nyt ensimmäinen Far Cry peli sitten Far cry 2:n mitä pelasin konsolilla. Aikoinaan hankin Far cry 4:n pc:lle ja kun olin pelannut sen läpi niin hankin Far cry 3:n pc:lle. Tuossa jossain välissä tuli sitten hankittua Far cry 5 myös pc:lle mutta jostain syystä sen pelaaminen jäi johonkin kohtaan ja on nyt ainoa Far cry peli 3 - 6:n välillä mitä en ole pelannut läpi. Far cry 1 pelasin

Tänään aamupäivällä sain "viimein" pelattua Assassin's Creed Origins siihen vaiheeseen kun katsoin sen olevan pelattu ja aika siirtyä uuteen peliin. Mennään ajassa taakse päin kesäkuuhun kun minulla oli vielä suunnitelmissa ottaa Playstation 5 mukaan lomalle minkä olin juuri vähän aika sitten ostanut. Hankin Playstation 5:lle muutamia pelejä tarjouksista joita aloin pikkuhiljaa pelaamaan. Ensiksi pelasin läpi Unchartedin mikä olikin aika nopeasti pelattu läpi

Kun Xbox Series X ja Playstation 5 aikoinaan julkaistiin niin minulla ei ollut mitään intoa lähteä ostamaan kumpaakaan konsolia. Näin ollen en ollut missään vaiheessa aktiivinen niitä hankkimaan, mutta tiesin kuinka kiven alla niiden ostaminen oli. Välillä näin erilaisia osto-oikeus arvontoja tai kuulin tutuilta jotka koittivat ostaa konsolia kuinka nopea piti olla jos konsolin halusi ostaa. Yhtäkkiä kaikki alkoikin muuttumaan kun hankin viime vuoden Black

Näin eilen illalla Youtubessa videon, että Sonyn 2021 mallin televisiot ovat saaneet kauan odotetun VRR-päivityksen. VRR eli Variable Refresh Rate liittyy pelaamiseen ja 120Hz virkistystaajuuteen. Itse en ole oikein tietoinen mitä VRR tarkalleen ottaen tekee ja miksi se on niin odotettu toiminnallisuus. Kuitenkin ennen kuin ostin Verkkokauppa.comin Black Fridaystä Sony XR-75X93J television niin lukemalla arvioita niin VRR tuli vastaan. Arvioissa mainitsiin että