Assassin's Creed Origins - Gold Edition kokemuksia

08.08.2022 - 13:38

Tänään aamupäivällä sain "viimein" pelattua Assassin's Creed Origins siihen vaiheeseen kun katsoin sen olevan pelattu ja aika siirtyä uuteen peliin. Mennään ajassa taakse päin kesäkuuhun kun minulla oli vielä suunnitelmissa ottaa Playstation 5 mukaan lomalle minkä olin juuri vähän aika sitten ostanut. Hankin Playstation 5:lle muutamia pelejä tarjouksista joita aloin pikkuhiljaa pelaamaan. Ensiksi pelasin läpi Unchartedin mikä olikin aika nopeasti pelattu läpi ja tämän jälkeen aloin pelaamaan Horizon Zero Dawn minkä pelaamisessa kesti jonkin aikaa, mutta en nyt osaa sanoa paljonko ja Playstation App ei tietenkään osaa kertoa sitä.

Horizon Zero Dawn oli pitkästä aikaa roolipeli elementteihin perustava peli niin siinä alussa sitten tuli tehtyä tiettyjä "virheitä". Jos olisin tehnyt tiettyjä asioita aikaisemmin kuten etsinyt tavaroita & päivitettyjä esineitä aikaisemmin saati sitten alkanut käyttämään kehitys pisteitä hahmon kehittämiseen enkä säästellyt niitä niin aikaa olisi säästynyt myöhemmässä vaiheessa. Olen tätä samaa "virhettä" tehnyt aikaisemminkin mutta ongelma on hieman ollut se etten ole nyt tottunut pelaamaan roolipeli elementein olevia pelejä. Eihän tuo nyt "virhe" ollut mutta tietyllä tapaa muutamat asiat olisivat olleet helpompia myöhemmässä vaiheessa.

Horizon Zero Dawn läpi pelaamisen jälkeen Juhannus alkoi olla ovella ja olin miettinyt vieväni nyt tavaroita jo Vammalaan mitä tarvitsisin lomani aikana. Olin menossa Vammalaan Juhannukseksi puoleksi toista viikoksi minkä jälkeen pari viikon päästä takaisin loman viettoon. Ajattelin vieväni Playstation 5 mukanani kun olisin kuitenkin puolitoista viikkoa niin siinä ajassa ehtisi myöskin pelaamaan mutta sitten mietin että mitä tekisin sen pari viikkoa kun tulen käymään kotona? Tuonko Playstation 5 takaisin vai pelaanko sen aikaa Xbox Series X?

Sitten aloin miettimään mitä jos veisin Xbox Series X:n mukanani ja pelaisin sitten sillä loman aikana? Aloin oikeasti miettimään mitä pelejä minulla on Playstation 5:lla ja mitä Xbox Series X:llä. Myöskin mietin, että voisin aktivoida GamePass:in ja pelata sieltä jotain? Tulin hyvin nopeasti sitten siihen tulokseen että minun kannattaa viedä Xbox Series X mukanani sillä minulla on enemmän sellaisia pelejä sille mitä jaksan pelata enemmän loman aikana kuin Playstation 5 vastaavani.

Juhannus sitten pikkuhiljaa tuli ja kun olin saanut Vammalassa Xbox Series X:n tulille ja ajattelin aloittaa pelaamaan Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder s Revenge GamePass:sta niin huomasin Assassin's Creed Origins:in tulleen myös GamePassiin. Kun aikoinaan ostin Xbox Series X:n viime vuoden lopulla ja katselin pelien tarjouksia niin mietin ja näin Assassin's Creed Origins sekä Assassin’s Creed Odyssey olevan tarjouksessa. Silloin siinä piakkoin aloin katsomaan Assassin’s Creed vertailuja  sekä arvioita molemmista peleistä miettien enemminkin kumman pelin ostaisin? En miettinyt tuossa vaiheessa niinkään että ostaisin kummatkin vaan kumpi olisi parempi ostos? Tuolloin tulin siihen lopputulokseen että kumpikin peli vaatii aikaa ja nyt en niinkään tuollaista peliä jaksa alkaa pelaamaan.

Kun sitten huomasin Assassin’s Creed Originsin olevan GamePass:ssa niin tietenkin latasin sen heti ja aloin sitä sitten kokeilemaan ja loppu on niin sanotusti historiaa. Pelasin tuon puolitoista viikkoa Juhannuksena pelkästään Assassin’s Creed Originsin enkä edes kokeillut muita pelejä mitä oli suunnitelmissa. Olin jäänyt ihan peliin koukkuun sillä tykkäsin pelata sitä eikä se ollut mitään väkinäistä. Jossain vaiheessa ennen kuin lähdin takaisin kotiin niin kävin sitten katsomassa mihin hintaan Assassin’s Creed Originsin on Xbox Storessa sillä GamePass:iä on turha maksaa yhden pelin takia. Pelihän oli mukavasti alessa ja vielä suuremmassa alessa kun oli Gold jäsenyys.

Pienen tutkimisen ja mietinnän jälkeen päädyin lopulta ostamaan kummastakin Assassin’s Creed Originsin & Assassin’s Creed Odyssey peleistä Gold Editionit. Gold Editinionit olivat myös tarjouksessa vaikkakin perus pelit olisi saanut puolta halvemmalla mutta tulin siihen tulokseen että haluan nyt ensimmäistä kertaa ikinä kokeilla ostaa peleistä Season Pack:in ja ottaa kaiken ilon irti. Nyt sitten elettiin aikaa kun lähdin takaisin kotiin ja  Assassin’s Creed Originsin pelaaminen jatkui sitten parin viikon tauon jälkeen minkä jälkeen jatkoin sitten Assassin’s Creed Originsin - Gold Editionin parissa.

Assassin's Creed Origins kokemuksia

Näin alkuun on helppo sanoa jälkeenpäin että pelkän Assassin’s Creed Originsin hankinta olisi riittänyt ihan hyvin ilman yhtään dlc sisältöä. Assassin’s Creed Originsin on valtava peli missä on kaikenlaista pientä ja pienempää tekemistä yllin kyllin. Tietenkin jos pelaa pelkästään perus pääjuonen niin silloin pelattavaa on selvästi vähemmän mutta itselläni pääjuoni meni enemmänkin siinä sivussa kun keskityin sivutehtäviin. Täytyy sanoa se että kun olin juuri pelannut Horizon Zero Dawn läpi niin se auttoi minua Assassin’s Creed Originsin kanssa paljon nimittäin tein asioita alusta asti toisin.

Etenin käytännössä pääjounen mukaan mutta läheisiä sivutehtiä tehden ja keräillen sekä tutkien paikkoja läheltä. Pelissä voi kerätä eri eläinten nahkoja sekä muutamia elementtejä joiden avulla voi kehittää mm. hahmon energiaa, voimaa sekä nuolien määrää. Tämän lisäksi pelissä on erilaisia aarteita joita voi etsiä niin ihan muuten vain kuten muutamissa tehtävissä. Sitten on muutamia "tutkimis" ja "palapeli" tehtäviä mutta ne ovat todella helppoja. Yleisesti peli onkin sitten leirien "valtaamista" ja tehtävät kohteen tappamista mikä on pelin ydin.

Itse menin suurin piirtein pääjuonen suuntaamaan paikkaan mutta tehden sivutehtäviä, valtaen leirejä, etsien lähellä olevia aarteita sekä keräten eläinten nahkoja sekä elementtejä joilla kehitin hahmoa sekä eritoten nuolien määrää. Käytin todella paljon pelissä alusta loppuun juosipyssyjä joten nuolien määrä oli hyvin tärkeä ominaisuus mitä priorisoin pelin edetessä. Kun kuljin pelissä käytännössä pääjuonen mukaan niin tämän johdosta en oikein tutkinut karttaa muutoin minkä johdosta oikeastaan vasta pelin loppuvaiheessa aloin tekemään. Juonta kulkiessa kun ei mennä missään vaiheessa kartan muutamiin paikkoihin ollenkaan eli jos pelaa peliä vain pääjuonen mukaan niin pelin kartasta suurin osa jää käymättä. Pelin kartta on valtava mutta muutamissa paikoissa ei ole oikein yhtään mitään kun taas jotkut paikat on tupaten täyttä erilaista tehtävää tai etsittävää.

Pelatessa en huomannut kuin muutamia kertoja joitakin bugeja. Kerran merellä oli laiva minkä grafiikat eivät olleet kunnossa mutta sinne pääse kiipeilemään mutta siellä ei ollut mitään. Kerran näin hevoskärryt samalla tavalla mutta vielä heikoimmissa grafiikoissa. Kerran murhasin yhden vartijan laivalla ylhäältä päin mutta mitään animaatioita ei tullut ja vartija vain seisoi paikoillaan vaikka peli muuten kertoi vartijan kuolleen. Kerran peli jumittui kun tein tehtävää missä piti tutkia vihjeitä niin ainoa tapa oli sulkea peli Xboxin kautta ja avata se ihan alusta valikoista. Mitään muuta ihmeellistä ei tullut vastaan.

Yksi asia mikä pelissä ärsytti varmaan eniten oli kiipeily ja varsikin portaisiin meno kun halusin alaspäin. Välillä hahmo ei vain suostunut menemään portaisiin niin minun piti joko kiivetä portaita pitkin alas tai hypätä alas. Välillä pahin asia oli se että kun olin kalliolla ja vartijat hyökkäsivät niin en pystynyt hyppäämään heidän päälleen vaan minun piti jotenkin mennä joko ylös tai alaspäin. Siinä sitten kun heihäät ja nuolet tulivat kohti niin alkoi hieman kuumottamaan mitä pitäisi tehdä?

Muutaman kerran kun oli tappanut jonkun vartijan niin ruumis saattoi jäädä jonkin esineen eteen jolloin ruumis piti aluksi nostaa edes pois. Näin kävi muutamia kertoja varsinkin veneillä joissa ruumis aina tippui siihen kohtaan missä vene otettiin hallintaan. Toinen tapaus oli välillä kun piti ottaa joku aarre tai lukea jokin kirjoitus niin ruumis oli tiellä. Muutaman kerran jopa kun yritin salamurhata "isomman" ukon takaa päin niin onnistuin avaamaan jonkun laatikon tai alkamaan lukemaan jotain tekstiä pöydältä tai seinältä. Tämän jälkeen salamurha menikin sitten taisteluksi.

Yleisellä tasolla taistelu mekanismi oli todella helppo ja tuntui välillä jopa liian yksinkertaiselta. Käytössä on kaksi isku hyökkäystä ja väistö käytännössä. Tämän lisäksi on muutamia muita mutta perus taistelu menee kahdella isku napilla sekä väistöllä. Välillä vain otti päähän se kun vihollinen alkoi tekemään hyökkäystä niin kun väistin sen niin yhtäkkiä vihollinen osuikin minuun vaikka mielestäni väistin iskun. Jostain kumman syystä vihollinen yhtäkkiä kääntyikin juuri sopivasti siihen suuntaan mihin tein väistön.

Assassin's Creed Origins - The Hidden Ones kokemuksia

Ensimmäinen dlc-lisäosa The Hidden Ones tulee pelattavaksi kun pääpelissä pääsee 40 tasolle. Itse aloin pelaamaan The Hidden Onesia sen jälkeen kun olin päässyt peruspelin läpi. The Hidden Ones jatkaa peruspelin tarinaa sen jälkeen joten on vain parempi pelata The Hidden Ones vasta kun on pelannut peruspelin pääjuonen läpi. 

Assassin's Creed Origins - The Hidden Ones kesti minulla pari iltaa eli pari pelisessioo. The Hidden Ones tarjoaa kolmen alueen uuden kartan missä tehtävät ja kerättävät asiat ovat identtisiä pääpelin kanssa. Käytännössä Assassin's Creed Origins - The Hidden Ones ei tarjoa pääpelin jälkeen mitään merkittävää tai mullistavaa minkä takia se kannattaisi hankkia. Uusi alue sentään eroaa hieman mitä peruspelissä nähtiin mutta muutamien tuntien lisäpelattava ei ole oikein hintansa arvoinen.

Assassin's Creed Origins - The Curse Of the Pharaons

Assassin's Creed Origins - The Curse Of the Pharaons onkin sitten aivan eri asia kuin Assassin's Creed Origins - The Hidden Ones. Assassin's Creed Origins - The Curse Of the Pharaons tarjoaa paljon enemmän pelattavaa kuin The Hidden Ones minkä lisäksi tarjoaa erilaista mitä pääpelissä nähtiin. Jo perus kartta The Curse Of the Pharaons tarjoaa enemmän pelattavaa minkä lisäksi pelialueina on neljä erilaista "hautaa". Jokainen hauta on erilainen teemaltaan minkä johdosta niitä jaksaa pelata ja tutkia. Kestiköhän minulla Assassin's Creed Origins - The Curse Of the Pharaons kanssa parisen kymmentä tuntia tai hieman jopa yli?

Assassin's Creed Origins - The Curse Of the Pharaons parasta antia on kuitenkin Faaraoiden kanssa taisteleminen. Ne ovat selvästi koko Assassin's Creed Origins hankalimpia vastustajia vaikka kyllä peruspelin sotanorsut antaakin vastusta. Kuitenkin Faaraoiden kanssa taisteleminen ei aina vain onnistu ja itse kuolin muutamia kertoja ehkä kun ajattelin pääseväni jotenkin nopeammin niitä vastaan. Kuitenkin aika on valttia ja käytin aika paljon jousipyssyä .

Eilen tuli vastaan Youtubessa Mad Max pelin video missä videon thumbnail kuvassa hehkutettiin peliä niimpä klikkasin sen auki. Kyseessä on vuodelta 2015 julkaistu Mad Max peli minkä olemassa olosta tiesin mutta mistä en ole ikinä katsonut yhtään arviota tai videota. Tuon videon nähtyäni menin sitten katsomaan olisiko peli tarjouksessa ja kyllähän se oli. Näin ollen päätin ostaa Mad Max pelin kun se näytti tuon videon perusteella sellaiselle pelille mikä minua kiinnostaa. Mad Max peli on tällä kirjoitus hetkellä Xbox storessa 7€ ja Playstation Storessa 5€. Ostin Mad Max pelin Xboxille sillä Playstation on tällä hetkellä Vammalassa ja halusin kokeilla sitä heti.

Tänä vuonna palasin viimein ajamaan Iracingiä oikeasti muutaman vuoden tauon jälkeen. Aina silloin tällöin tuli hankittua lyhyt aikainen lisenssi mutta mitään pidempi aikaista aikaa Iracing ei tullut ajettua. Minun piti muutamia vuosia sitten hankkia black friday alennuksesta Iracing vuosi lisenssi niin kuin niistä Iracigin lähettämistä alekoodeista joita sain. En kuitenkaan syystä tai toisesta tullut lisenssiä hankkineeksi kuin sitten viime vuoden black friday alennuksista. Vielä viime vuoden loppupuolella en lähtenyt ajamana Iracingiä sillä tiesin vuoden vaihteeseen tulevan kuitenkin taukoa. Niimpä ajattelin ja päätin sitten aloittaa Iracing ajamisen tammikuussa ja minkä myös tein.

Sain tuossa eilen pelattua Far cry 6:sen läpi Playstation 5:lla. Tämä oli nyt ensimmäinen Far Cry peli sitten Far cry 2:n mitä pelasin konsolilla. Aikoinaan hankin Far cry 4:n pc:lle ja kun olin pelannut sen läpi niin hankin Far cry 3:n pc:lle. Tuossa jossain välissä tuli sitten hankittua Far cry 5 myös pc:lle mutta jostain syystä sen pelaaminen jäi johonkin kohtaan ja on nyt ainoa Far cry peli 3 - 6:n välillä mitä en ole pelannut läpi. Far cry 1 pelasin

Kesällä siinä juhannuksen aikoihin olin käymässä maalla ja minulla oli Xbox Series X mukanani mihin olin juuri ottanut GamePassin. Ajattelin tuolloin kokeilevani muutamaa eri peliä mutta juuri tuolloin GamePassiin oli tullut Assassin's Creed Origins mitä sitten lähdin kokeilemaan ja mihin jäin sitten koukkuun. Koko tuon GamePass kuukauden ajan en ehtinytkään sitten pelata mitään muuta kuin Assassin's Creed Originsia ja sen johdosta päädyin sen ostamaan sen ja

Kun Xbox Series X ja Playstation 5 aikoinaan julkaistiin niin minulla ei ollut mitään intoa lähteä ostamaan kumpaakaan konsolia. Näin ollen en ollut missään vaiheessa aktiivinen niitä hankkimaan, mutta tiesin kuinka kiven alla niiden ostaminen oli. Välillä näin erilaisia osto-oikeus arvontoja tai kuulin tutuilta jotka koittivat ostaa konsolia kuinka nopea piti olla jos konsolin halusi ostaa. Yhtäkkiä kaikki alkoikin muuttumaan kun hankin viime vuoden Black

Näin eilen illalla Youtubessa videon, että Sonyn 2021 mallin televisiot ovat saaneet kauan odotetun VRR-päivityksen. VRR eli Variable Refresh Rate liittyy pelaamiseen ja 120Hz virkistystaajuuteen. Itse en ole oikein tietoinen mitä VRR tarkalleen ottaen tekee ja miksi se on niin odotettu toiminnallisuus. Kuitenkin ennen kuin ostin Verkkokauppa.comin Black Fridaystä Sony XR-75X93J television niin lukemalla arvioita niin VRR tuli vastaan. Arvioissa mainitsiin että