Airfyer ja folion käyttö

03.07.2023 - 10:53

Kirjoittelin tuossa airfyer pekonin valmistus ja siitä että kokeilin tehdä sitä folion kanssa. Ensimmäisen kerran kun tein pekonia airfyerilla niin huomasin että se onnistui todella hyvin ja helposti mutta rasvan siivoaminen oli työlästä. Tuntui sille että vaikka kuumalla vedellä siinä yritin rasvaa putsata että siirtelisin rasvaa vain oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle. Seuraavalla kerralla kokeilin sitten laittaa folion airfyerin korin alle rasvasäiliöön. Tämä auttoi siinä mielessä että airfyeriä ei tarvinnut siivota rasvasta kun rasva valui folioon eikä airfyeriiin.

Kun olin aamulla tehnyt pekonia airfyerilla niin folio oli jäänyt vielä airfryeriin kun ajattelin sitten että kun teen lounaan niin airfyer on helpompi pestä. Kun tein päivällä sitten pyttipannua airfyerilla folion ollessa siellä pohjalla niin airfyer oli kyllä helpompi siivota. Kuitenkin huomasin että jotenkin pyttipannun peruna ja makkara ei tuntunut olevan ihan samanlaista kun se on ollut. Sitten seuraavana päivänä sunnuntaina kun tein toistamiseen pyttipannua jäljelle jäineistä makkaroista ja perunoista ilman foliota pohjalla niin huomasin pyttipannun olevan parempaa.

Tulin siihen tulokseen että folio auttaa kyllä pitämään airfyerin puhtaana varsinkin pekonia tehdessä mutta folio vaikuttaa negatiivisesti airfyerin ilman kiertoon. Tämän nyt huomaan kyllä jälkikäteen myös pekonin kanssa että ennen kuin otin folion käyttöön pekonia tehdessä niin pekoni oli rapeampaa kummaltakin puolelta. Nyt kun olen käyttänyt foliota pekonia tehdessä niin folion puolelta pekoni ei ole niin rapeaa kuin toiselta puolelta. Pyttipannun kanssa puolestaan perunat ja varsinkin makkara tuntui jäävän laadussa siihen kun en ole käyttänyt foliota airfyerin pohjalla.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

Tällä viikolla tuli vaihteeksi ostettua ihan normaalia lohta kun viime aikoina olen taas innostunut ostamaan loimutettua tai savustettua lohta. Tänään sitten kun tein lohta airfyerilla niin ajattelin samalla kuvata sen. Tein tuossa jo muutamia viikkoja sitten airfyer pekoni valmistus ohjevideon ja tällä kertaa on sitten vuorossa lohen valmistus airfyerilla. Lohen valmistus airfyerilla on paljon yksinkertaisempaa kuin pekonin sillä pekonin valmistuksessa käytän foliota airfyerin pohjalla mikä tekee siitä "haastavempaa".

Jaksoin nyt kuvata sen minkä olen kirjoittanut täällä blogissani jo pari kertaa eli pekonin valmistusohje airfyerilla.

Kesällä loman aikana innostun jostain syystä tekemään ja kokeilemaan uusia asioita varsinkin ruokailun puolella.  Viime kesänä yllätyksekseni vedin koko loman käytännössä puhtaalla ruokavaliolla kun luulin että kävisin ulkona syömässä sekä hakisin Kotipizzasta pizzan. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan kehitin siinä sitten puhtaan ruokavalion minkä runkoa olen vieläkin käyttänyt. Ajan myötä olen tehnyt tuohon ruokavalioon muutoksia mutta pääsääntöisesti viime kesän loman ruokavalio on vieläkin käytössä.