Airfyer pekonin valmistus

03.07.2023 - 10:53

Olen nyt tehnyt viisi kertaa pekonia airfyerilla ja ajattelin jakaa kokemuksiani. Olen ostanut kolme pakettia pekonia jotka ovat sisältäneet 10 pekonia per paketti ja olen tehnyt viisi pekonia kerralla. Ensimmäisellä kahdella kerralla tein pekonia arifyerilla kuten mitä tahansa muutakin ruokaa. Yritin löytää pekonin tekemisen ohjeen airfyerille mitä en oikein löytänyt niimpä normaaliin tapaan katsoin pekonin valmistusohjeet uunilla minkä jälkeen sovelsin. Arifyerilla pystyy soveltamaan aika hyvin uunin ohjeiden perusteella ruokaa kuin ruokaa. Pitää vain tiedostaa se asia että airfyer on paljon nopeampi kuin uuni joten lämpötilaa ja aikaa pitää suhteessa vähentää ja se on juurikin se tietotaito mitä tarvitsee ja minkä oppii vain kokeilemalla.

Airfyer pekonin valmistus

Ensimmäiset pari kertaa kun tien pekonia airfyerilla niin sujui vallan mainiosti ja pekonista tuli syötävää. Ainoa ongelma oli rasva mikä piti siivota airfyerin rasvasäiliöstä. Kun pesin airfyeria rasvasta niin tuntui vain sille että siirsin rasvaa paikasta toiseen enkä siivonnut sitä. Niimpä seuraavalla kerralla kokeilin laittaa folion airfyerin rasvasäiliöön että rasva jäisi siihen eikä tippuisi airfyeriin. Tämä onnistui todella hyvin ja airfryeria ei niinkään tarvinnut siivota käytön jälkeen kun kaikki rasva lillui folion päällä eikä airfyerissä.

Se mitä tulee itse airfyerin säätöihin pekonin kanssa niin siinä olen käyttänyt 180 astetta olikohan 8 minuutin ajalla sekä 200 astetta 6 minuutilla. Olen siis aikalailla kokeillut erilaisia asetuksia pekonin lämmittämiseen airfyerillä mutta en ole vielä löytänyt ihan optimia sillä kummallakin tyylillä pekonista tuli syötävää mutta aina haluaa hieman parempaa. 

Kesällä loman aikana innostun jostain syystä tekemään ja kokeilemaan uusia asioita varsinkin ruokailun puolella.  Viime kesänä yllätyksekseni vedin koko loman käytännössä puhtaalla ruokavaliolla kun luulin että kävisin ulkona syömässä sekä hakisin Kotipizzasta pizzan. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan kehitin siinä sitten puhtaan ruokavalion minkä runkoa olen vieläkin käyttänyt. Ajan myötä olen tehnyt tuohon ruokavalioon muutoksia mutta pääsääntöisesti viime kesän loman ruokavalio on vieläkin käytössä.

Oli jo tarkoitus kauan sitten kirjoittaa Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL kokemuksia kun äitini hankki sellaisen ja olen sitä jo monet kerrat käyttänyt. Itse hankin itselleni vuoden alussa kun palasin joulun vietosta kotiin niin Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerin mistä olenkin jo kirjoittanut enemmän tai vähemmän asioita. Nyt vuorossa on enemmäkin vertailu mitä olen huomannut halvemman Philips Essential HD9270/70 Airfryer XL ja kalliimman Philips HD9867/90 Premium Range XXL airfyerin väliltä.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

Toissa viikonloppuna tein ensimmäistä kertaa ikinä pannukakkuja airfyerillä. Minun oli alunperin tarkoitus tehdä ihan normaaleita lettuja paistinpannulla mutta sitten päätinkin tehdä pannukakkuja airfryerillä. Se miksi päädyin tähän ratkaisuun niin halusin vain kokeilla miten se onnistuu? Minun piti myös hieman miettiä etukäteen että mitä minun pitäisi ottaa huomioon mutta eihän niitä asioita ollut kuin oikeasti yksi. Miten teen pannukakut airfyerillä kun

Kirjoittelin tuossa airfyer pekonin valmistus ja siitä että kokeilin tehdä sitä folion kanssa. Ensimmäisen kerran kun tein pekonia airfyerilla niin huomasin että se onnistui todella hyvin ja helposti mutta rasvan siivoaminen oli työlästä. Tuntui sille että vaikka kuumalla vedellä siinä yritin rasvaa putsata että siirtelisin rasvaa vain oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle. Seuraavalla kerralla kokeilin sitten laittaa folion airfyerin korin alle