Airfyer pekonin valmistus

03.07.2023 - 10:53

Olen nyt tehnyt viisi kertaa pekonia airfyerilla ja ajattelin jakaa kokemuksiani. Olen ostanut kolme pakettia pekonia jotka ovat sisältäneet 10 pekonia per paketti ja olen tehnyt viisi pekonia kerralla. Ensimmäisellä kahdella kerralla tein pekonia arifyerilla kuten mitä tahansa muutakin ruokaa. Yritin löytää pekonin tekemisen ohjeen airfyerille mitä en oikein löytänyt niimpä normaaliin tapaan katsoin pekonin valmistusohjeet uunilla minkä jälkeen sovelsin. Arifyerilla pystyy soveltamaan aika hyvin uunin ohjeiden perusteella ruokaa kuin ruokaa. Pitää vain tiedostaa se asia että airfyer on paljon nopeampi kuin uuni joten lämpötilaa ja aikaa pitää suhteessa vähentää ja se on juurikin se tietotaito mitä tarvitsee ja minkä oppii vain kokeilemalla.

Airfyer pekonin valmistus

Ensimmäiset pari kertaa kun tien pekonia airfyerilla niin sujui vallan mainiosti ja pekonista tuli syötävää. Ainoa ongelma oli rasva mikä piti siivota airfyerin rasvasäiliöstä. Kun pesin airfyeria rasvasta niin tuntui vain sille että siirsin rasvaa paikasta toiseen enkä siivonnut sitä. Niimpä seuraavalla kerralla kokeilin laittaa folion airfyerin rasvasäiliöön että rasva jäisi siihen eikä tippuisi airfyeriin. Tämä onnistui todella hyvin ja airfryeria ei niinkään tarvinnut siivota käytön jälkeen kun kaikki rasva lillui folion päällä eikä airfyerissä.

Se mitä tulee itse airfyerin säätöihin pekonin kanssa niin siinä olen käyttänyt 180 astetta olikohan 8 minuutin ajalla sekä 200 astetta 6 minuutilla. Olen siis aikalailla kokeillut erilaisia asetuksia pekonin lämmittämiseen airfyerillä mutta en ole vielä löytänyt ihan optimia sillä kummallakin tyylillä pekonista tuli syötävää mutta aina haluaa hieman parempaa. 

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.

Tällä viikolla tuli vaihteeksi ostettua ihan normaalia lohta kun viime aikoina olen taas innostunut ostamaan loimutettua tai savustettua lohta. Tänään sitten kun tein lohta airfyerilla niin ajattelin samalla kuvata sen. Tein tuossa jo muutamia viikkoja sitten airfyer pekoni valmistus ohjevideon ja tällä kertaa on sitten vuorossa lohen valmistus airfyerilla. Lohen valmistus airfyerilla on paljon yksinkertaisempaa kuin pekonin sillä pekonin valmistuksessa käytän foliota airfyerin pohjalla mikä tekee siitä "haastavempaa".