Aamulla raskas aamulenkki jonka jälkeen palasin normaaliin ryhmiin kuntosalilla

16.11.2016 - 12:06

Tänään oli paluu normaaliin kun palasin kuntosalilla takaisin kahdenkympin sarjoihin. Perjantaina oli viimeinen 4x20 max 45 sekunnin tauoilla treeni joten väliin jäi vain yksi lepopäivä kun treenit jälleen jatkuivat. Varmaan vielä toinen lepopäivä olisi ollut parempi ja tänään olisin jaksanut tehdä paremmin treenin vaikka en huomannut yleisesti ottaen mitään väsymystä. Yksi täysi lepopäivä auttoi ja paluu "arkeen" sujui hyvin. Kävin myös tänä aamuna aamulenkillä, koska halusin saada hieman kilometrejä vuositavoitetta varten. Torstai skeä perjantai jäivät lenkkien osalta väliin ja kun pidin lauantaina täyden välipäivän niin lenkkeilyyn tuli kolmen päivän väli. Täytyy kyllä sanoa, että jos en olisi miettinyt mitään vuositavoitetta tai sellaista ei olisi niin tänään olisi kyllä jäänyt aamulenkki väliin.

Tämän aamuinen lenkki oli raskas sekä oikeassa jalassa tuntui kipua mikä ei ollut hyvä asia kun miettii loppuvuotta. Aamulenkin raskauteen vaikutti varmaankin se, että lähdin lenkille 35min - 40min siitä kun olin tänään herännyt. Lenkin raskaus ei tullut yllätyksenä kun sitä mietinkin, mutta oikean jalan kipu tuli yllätyksenä. En ollut ennen lenkkiä tuntenut mitään kipua jalassa eikä kipu tuntunut heti lenkin alussa vaan se alkoi tuntumaan pikkuhiljaa. Kipu kuitenkin hävisi lenkin puolivälin jälkeen ja toivottavasti sitä ei huomen aamulla tunnu. Muutoin voi tulla loppuvuoden lenkeistä hieman vaikeampia kun pitäisi niitä kilometrejä saada.

Vaikka aamulenkki meni raskaasti ja oikeassa jalassa tuntui pientä kipua niin iltapäivän kuntosalitreeni meni hyvin. En huomannut oikeastaan minkäänlaista väsymystä ennen ensimmäistä liikettä, mutta ensimmäinsen liikkeen jälkeen olin jo väsyneempi. Aloitin tämän päivän treenin alavinopenkillä ja päätin tehdä liikkeen 90kg:lla eli 10kg enemmän kuin viimeaikoina. Jaksoin tehdä alavinopenkissä kaikki toistot juuri ja juuri joten painot osuivat siten hyvin kohdilleen. Tietenkin tämä vaikutti sitten muihin liikkeisiin ja toisen liikkeenä olleeseen dippiin mikä meni heikommin kuin luulin. Kun tekee ensimmäisen juuri ja juuri tyyliin niin tämä oletetusti vaikuttaa loppuihin liikkeisiin negatiivisesti. Tämä on yksi sellainen valinta mikä täytyy tehdä treenin alussa ja varsinkin jos aloittaa treenin massaliikkeellä. Panostamalla ensimmäiseen liikkeeseen se vaikuttaa muihin liikkeisiin negatiivisesti ja tekemällä ensimmäisen hieman kevyemmin niin loput liikkeet jaksaa tehdä yleisesti paremmin. Siksi juurin treenin alkuun kannattaa valita ne liikkeet joihin haluaa panostaa hieman enemmän ja joissa haluaa kokeilla hieman suurempia painoja. Jos treenin aloittaa hieman kevyemmin niin tällöin voi pystyy tekemään koko treenin yleisesti korkeammilla painoilla.

Tänään paukkuja meni paljon alavinopenkkiin ja tämän jälkeiseen dippiin jonka jälkeen tein muut liikkeet vain niin hyvin kuin pystyin. Dipin mennessä tänään hiukan alakanttiin päätin myös jättää tänään ranskalaisen punnerruksen väliin. Dippi ei ollut tähän päätökseen ainoa syy, mutta vaikuttavampi. Toinen syy oli tehdä ojentajatreenistä hieman erilaisempi kun olen kuitenkin käyttänyt ranskalaista punnerrusta viimeaikoina useasti. Tässä juuri huomaa vaihtelevaisuuden ja viikko-ohjelman eron jolloin liikkeitä voi myös vaihdella väsymyksen mukaan. 

Rinta- & ojentajatreeni

  • Alavinopenkki 3x20 90kg
  • Dippi tiputussarja 20kg x10, 15kg x7, 10kg x4, 5kg x4 ja ilman lisäpainoa x3
  • Alaristikkäistalja 3x20 8,75kg
  • Ojentajapunnerrus taljassa pään yli istuen 3x20 18.75kg
  • Vipunostot ristikkäistalja 3x20 15kg
  • Ojentajapunnerrus tanko 3x20 50kg

Olen tehnyt jo pidempään kyykyn pysäytyskyykkynä tai ainakin olen yrittänyt tehdä pysäytyksen alhaalla. Aina tämä ei ole ihan onnistunut suuremmilla painoilla ja välillä kun olen tuntenut pysäytyksen kyykkyä tehdessä niin videolta katsottuna kyykky ei ole ihan näyttänyt että siinä olisi pysäytystä tai ainakaan sellaista mikä "laskettaisiin" pysäytykseksi. Se miksi vaihdoin normaalin kyykyn tekemisen pysäytyskyykkyyn kesällä oli yksinkertaisesti vahvistaa kyykyn suurta heikkoutta eli syvyyttä. 

Päätin tuossa muutama viikko sitten että aloitan jalkatreeneissä takareisi priorisoinnin mikä oli yksi niistä monista asioista joita päätin kokeilla. Tämä oli noin neljä viikkoa sitten minkä jälkeen minulla oli viikon tauko treeneistä kun menimme töistä etäviikoksi Pyhtäälle mökille. Tuon viikon jälkeen minun oli tarkoitus aloittaa tai oikeastaan muuttaa monia asioista treeneissä. Onko sitten näiden parin viikon aikana tehnyt niin?

Pitänyt jo kirjoittaa kyykystä muutamia viikkoja mutta en ole vain jaksanut ja ehtinyt. En ole myöskään yhtään varma olenko tästä asiasta jo kirjoittanut tai siis montako kertaa? Kuitenkin aloitin tuossa kesällä joskus tekemään vyötöntä kyykkyä pitkästä aikaa. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vöytä sillä totutin itseni aina tekemään kyykkyä vyön kanssa oli kyseessä sitten pienet tai suuret painot. Samalla olen nyt tehnyt vallan pysäytyskyykkyä tai ainakin pyrkinyt pysäyttämään alhaalla liikkeen edes hieman. Tämän avulla olen saanut etenkin korjattua kyykyn syvyyttä mikä on ollut minulle ongelma.

Viime viikon lauantaina tuli käytyä Tampereella Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla Tätä Tampereen reissua varten muutin koko viikon treenien järjestystä sillä suunnittelin tällä kertaa mitä haluan tehdä Tampereen Loaded:lla minkä lisäksi piti myöskin hieman miettiä mitä on järkevää tehdä. Lähinnä nyt siltä kannalta että aluksi on meno Tampereelle minkä jälkeen piti käydä ensiksi syömässä ja sitten Hifihuoneen Hifi & HIGH END messuille. Ennen kuin pääsisin Tampereen Loaded:lle niin minulle tulisi paljon kävelyä ja seisomista ennen treeniä.

Olen käyttänyt apinaotetta jo vuosia lähes kaikissa mahdollisissa liikkeissä ja nyt myös pari viikkoa sitten myöskin kyykyssä. Olen huomannut että kun teen liikkeet apinaotteella niin silloin saan liikkeen kohdistumaan paremmin kyseiseen lihakseen sekä forkut (kyynervarret) ottavat vähemmän osumaa hyvässä mielessä. Tietenkin tämä vaikuttaa kyynervarsien (forkkujen) kehittymiseen mutta vastaavasti se karsii kyynervarsiin (forkkuihin) kohdistuvaa mahdollista kipua ja rasitusta. Esimerkiksi ylä- ja alataljan tekeminen apinaotteella vähentää kyynevarsiin kohdistuvaa rasitusta sekä saan taljaliikkeet tuntumaan paremmin selässä.