Viikkoa ilman aamutreenejä ja olotila tuntuu kevyeltä

06.02.2020 - 22:50

On ollut mukava olla ilman aamutreenejä ensimmäistä kertaa yli kolmeen kuukauteen. Viime vuoden puolella kävin kymmenen viikkoa putkeen aamuisin tekemässä treenin minkä lisäksi kävin iltaisin tekemässä normaalin treenin. Joululoman aikana olin pari viikkoa ilman aamutreenejä, mutta sitä ei oikein voi laskea kun kyseessä oli loma / ei normaali arki. Joululoman jälkeen jatkoin kuukauden verran aamutreenejä aina viime perjantaihin saakka ja tämän viikon olen mennyt ilman yhtään aamutreenejä. Osa syy oli viime viikonlopun Super Bowl, mutta oikeastaan olin jo päättänyt ennen sitä pitäväni ainakin tämän viikon väliä aamutreeneistä.

Se mikä nyt on ollut eri verrattuna kun olen käynyt aamuisin treenaamassa on ollut se, että olen nukkunut pidempään. Käytännössä olen mennyt samoihin aikoihin nukkumaan kuin silloin kun olen herännyt aamulla aamutreeniä tekemään. Se miksi olen mennyt samoihin aikoihin nukkumaan ja saanut nukuttua enemmän on vain johtunut siitä, että olen ottanut Super Bowlin seurauksena olleen univajeen kiinni. Ellei minulla olisi tullut sunnuntain - maanantain välisenä yönä univajeita niin tällöin joko olisin valvonut hieman pidempään tai nukkunut ihan samalla tavalla.

Mitä nyt muutoin yleiseen olotilaan ja treeneihin tulee niin olen mielestäni ollut tällä viikolla kevyessä olotilassa. Olen edelleen "dieetillä", mutta Super Bowl viikonlopun seurauksena nyt on tullut syötyä hieman enemmän ohi. Ei nyt joka päivä mutta en ole mennyt niin sanotusti ihan niin tarkalla ruokavaliolla kuin esimerkiksi silloin kun ole käynyt aamuisin treenaamassa ja pitänyt dieetistä kiinni. En tiedä johtuuko hyvä olotila siitä, että en vain mieti dieettiä vai auttaako unen saanti asiaan niin paljon? Toisaalta voin vain luulla, että olotila on kevyt vaikka todellisuus on lähtenyt toiseen suuntaan minkä sitten tulen huomaamaan myöhemmin?

Vielä en tiedä mitä ensi viikko tuo tullessaan treenien osalta. Menenkö taas aamuisin treenaamaan vai jatkanko nyt tätä linjaa, että en treenaa aamuisin vaan yritän vain keskittyä dieetillä ruokavalioon ja illan treeneihin. Aikoinaan vuosia sitten kyllä huomasin, että kun jätin aamuisin juoksut väliin ja keskityin enemmän ruokavalioon niin dieetti lähti vain paremmin rullaamaan. Ehkä rääkkäsin kroppaa ihan liikaa menemällä treenaamaan aamuisin sekä iltaisin, minkä johdosta pidempi uni ja aamutreenin väliin jättäminen on vain parantunut olotilaa. Vain aika näyttää mille kunto ja paino lopulta lähtevät suuntautumaan, mutta ainakin tällä hetkellä saatan vain treenata kerran päivään ja keskittyä pitämään ruokavaliosta kiinni.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Lauantaina kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla poikkeuksellisesti rinta- & olkapäätreenin. Tämä oli poikkeuksellinen kahdestakin syystä. Ensinnäkin yleisesti teen lauantaisin jalkatreenin ja toiseksi olen treenannut Tampereen Loaded:lla vain jalkatreenejä sekä selkätreenejä. Siis oikeasti olen käynyt useita kertoja tekemässä Tampereen Loaded:lla treenejä ja olen tehnyt siellä vain joko selkä- tai jalkatreenin. Keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla jalkatreenin kyykyllä, torstaina tein selkätreenin maastavedolla Vammalassa sekä perjantaina kävin Ellivuoressa laskettelemassa. 

Sunnuntai on juuri vaihtumassa maanantaihin kun aloin kirjoittamaan tätä kirjoitusta mitä olen tässä nyt jo suunnitellut kirjoittavani monet illat kuitenkaan saamatta sitä aikaiseksi. Eräällä tapaa tämä tulee olemaan saman asian kirjoittamista mistä olen jo kirjoittanut niin moneen kertaan mutta tämä viikko osoitti jälleen kerran sen että tästä vain pitää kirjoittaa lisää. En tule tällä kirjoittamisella saamaan asiaan mitään korjausta vaikka kyllä haluaisinkin mutta kuitenkin haluan täällä nyt taas purkaa ajatuksiani koska olen näistä asioista jo niin moneen kertaan ja vuoteen puhunut.