Viiden viikon treenit PTVGYM:llä

06.04.2022 - 00:36

Hommasin joku kuusi viikkoa sitten 10-kerran kortin PTVGYM Pitäjänmäelle jossa aloin käymään sitten sitä seuraavalla viikolla. Kävin PTVGYM Pitäjänmäellä treenaamassa pari kertaa viikossa viiden viikon ajan minkä johdosta kirjoitin viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun minulle tuli taakse kymmenen treeniä viidessä viikossa. Tuossa välissä tuli kirjoitettua ketjuilla treenaamisesta aka "ketju fetissi" PTVGYM:llä kun käytännössä jokaisessa treenissä tulin käyttäneeksi ketjuja. Kymmenestä treenistä yhdeksässä käytin ketjuja ja yhdessä vastustusnauhoja. 

Viime viikon sunnuntaina sain itsestäni hieman irti ja ryhdistäydyin siinä mielessä, että editoin nopeat videot jokaisesta viikosta. Ensimmäisessä videossa on luvassa maastavetoa ketjuilla sekä ensimmäiset kunnon kyykkytreenit ketjuilla. Videolla nähtävät painot ovat siis ilman ketjuja sillä en oikeasti tiedä paljonko ketjut painavat ja ylipäätänsä tuovat liikkeisiin painoa. Kuitenkaan koko ketju ei ole ilmassa niin vaikka ketju olisikin 16kg tai 20kg niin ne eivät tuo tankoon 16kg tai 20kg per ketju. Toistomääriä en jaksanut laittaa videoihin sillä en niitä ulkoa muista ja en nyt jaksanut alkaa laskemaan niitä kaikista videoista. Instagramista löytyy vastaavat videot toistomäärillä.

Ensimmäisessä videossa näkyy selvästi kuinka kyykkääminen on hakemista ja jokaisella videolla tuon jälkeen huomaa, että ketjut alkavat tuntumaan luontevalle aina sitä mukaan kun olen saanut treenejä alle. Myöskin jokaisella videolla on kyykkyä sillä jalkatreenit olivat lauantain juttu sillä perjantaisin ja yhtenä torstaina tein maastavetoa tai penkkiä.

Tällä toisella videolla tein ensimmäistä kertaa ikinä penkkiä ketjuilla minkä lisäksi sain tämän vuoden ensimmäisen pysätyspenkki 200kg nostettua. Samalla tämä oli ensimmäinen kerta kun penkkasin PTVGYM:llä 200kg penkistä ja samalla myös Pitäjänmäen. Näin ollen sain uuden salin millä olen tuon 200kg penkannut. Muutenkin koko 200kg penkki tuli itselleni todella puskista sillä en tänä vuonna ollut ennen kyseistä treeniä hirveästi yli 140kg painoilla penkannut. Kerran aikaisemmin tänä vuonna olin penkannut 160kg:lla sekä 180kg:lla ja nuokin tapahtui samassa treenissä.

Viikolla kolme tein ensimmäistä kertaa räkkivetoja PTVGYM:llä ja pääsin testaamaan samalla millaiset räkit ovat. Samalla pääsin tekemään ensimmäistä kertaa räkissä missä oli vetonauhoille omat paikat ylhäällä sekä alhaalla kun käytin räkkivedossa vastustusnauhoja. Seuraavalla kerralla kun teen kyseistä treeniä niin minun on hieman testattava miten vastustusnauhat saisi paremmin räkkiin kiinni. Nyt ne olivat hieman miten niin ja näin mutta pääasia oli, että ne pysyivät paikoillaan. Yritin myös taas kerran nostaa 300kg räkistä mutta tuloksen näkee videolta kun tanko ei noussut mihinkään. Kolmannella viikolla tein myös ensimmäistä kertaa box kyykkyä ketjuilla ja täytyy sanoa, että ensimmäiset sarjat olivat henkisesti vaikeita kun en tiennyt miten ketjut vaikuttavat tekniikkaan.

Neljännellä viikolla oli vuorossa taas maastavetoja sekä kyykkyä ketjuilla ja varsinkin tuo maastavetotreeni meni hieman heikosti. Minulla oli salivyö meinaan liian kireällä treenin alussa minkä johdosta otin 220kg painoilla huonon noston. Tuon jälkeen korjasin vyötä löysemmälle minkä jälkeen treeni lähti kulkemaan paremmin, mutta hieman vahinkoa oli jo tehty. Selässä meinaan hieman tuntui tuo heikko 220kg nostaminen huonolla tekniikalla johtuen vyöstä. Sain lopulta kuitenkin ihan ok treenin tehtyä.

Viidennellä viikolla oli vuorossa taas penkkiä missä sain tehtyä 180kg plus ketjut pysätysnoston minkä jälkeen leikin slingshotilla että sain tehtyä sarjoja 180kg painoilla plus ketjut. Myöskin kyykyssä ryhdistäytyin sillä sain tehtyä parhaimmat kyykyt ketjuilla eli 160kg painoilla kaksi neljän toiston sarjaa kun viimeksi tein kahden toiston sarjoja.

 

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan