Viiden viikon treenit PTVGYM:llä

06.04.2022 - 00:36

Hommasin joku kuusi viikkoa sitten 10-kerran kortin PTVGYM Pitäjänmäelle jossa aloin käymään sitten sitä seuraavalla viikolla. Kävin PTVGYM Pitäjänmäellä treenaamassa pari kertaa viikossa viiden viikon ajan minkä johdosta kirjoitin viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun minulle tuli taakse kymmenen treeniä viidessä viikossa. Tuossa välissä tuli kirjoitettua ketjuilla treenaamisesta aka "ketju fetissi" PTVGYM:llä kun käytännössä jokaisessa treenissä tulin käyttäneeksi ketjuja. Kymmenestä treenistä yhdeksässä käytin ketjuja ja yhdessä vastustusnauhoja. 

Viime viikon sunnuntaina sain itsestäni hieman irti ja ryhdistäydyin siinä mielessä, että editoin nopeat videot jokaisesta viikosta. Ensimmäisessä videossa on luvassa maastavetoa ketjuilla sekä ensimmäiset kunnon kyykkytreenit ketjuilla. Videolla nähtävät painot ovat siis ilman ketjuja sillä en oikeasti tiedä paljonko ketjut painavat ja ylipäätänsä tuovat liikkeisiin painoa. Kuitenkaan koko ketju ei ole ilmassa niin vaikka ketju olisikin 16kg tai 20kg niin ne eivät tuo tankoon 16kg tai 20kg per ketju. Toistomääriä en jaksanut laittaa videoihin sillä en niitä ulkoa muista ja en nyt jaksanut alkaa laskemaan niitä kaikista videoista. Instagramista löytyy vastaavat videot toistomäärillä.

Ensimmäisessä videossa näkyy selvästi kuinka kyykkääminen on hakemista ja jokaisella videolla tuon jälkeen huomaa, että ketjut alkavat tuntumaan luontevalle aina sitä mukaan kun olen saanut treenejä alle. Myöskin jokaisella videolla on kyykkyä sillä jalkatreenit olivat lauantain juttu sillä perjantaisin ja yhtenä torstaina tein maastavetoa tai penkkiä.

Tällä toisella videolla tein ensimmäistä kertaa ikinä penkkiä ketjuilla minkä lisäksi sain tämän vuoden ensimmäisen pysätyspenkki 200kg nostettua. Samalla tämä oli ensimmäinen kerta kun penkkasin PTVGYM:llä 200kg penkistä ja samalla myös Pitäjänmäen. Näin ollen sain uuden salin millä olen tuon 200kg penkannut. Muutenkin koko 200kg penkki tuli itselleni todella puskista sillä en tänä vuonna ollut ennen kyseistä treeniä hirveästi yli 140kg painoilla penkannut. Kerran aikaisemmin tänä vuonna olin penkannut 160kg:lla sekä 180kg:lla ja nuokin tapahtui samassa treenissä.

Viikolla kolme tein ensimmäistä kertaa räkkivetoja PTVGYM:llä ja pääsin testaamaan samalla millaiset räkit ovat. Samalla pääsin tekemään ensimmäistä kertaa räkissä missä oli vetonauhoille omat paikat ylhäällä sekä alhaalla kun käytin räkkivedossa vastustusnauhoja. Seuraavalla kerralla kun teen kyseistä treeniä niin minun on hieman testattava miten vastustusnauhat saisi paremmin räkkiin kiinni. Nyt ne olivat hieman miten niin ja näin mutta pääasia oli, että ne pysyivät paikoillaan. Yritin myös taas kerran nostaa 300kg räkistä mutta tuloksen näkee videolta kun tanko ei noussut mihinkään. Kolmannella viikolla tein myös ensimmäistä kertaa box kyykkyä ketjuilla ja täytyy sanoa, että ensimmäiset sarjat olivat henkisesti vaikeita kun en tiennyt miten ketjut vaikuttavat tekniikkaan.

Neljännellä viikolla oli vuorossa taas maastavetoja sekä kyykkyä ketjuilla ja varsinkin tuo maastavetotreeni meni hieman heikosti. Minulla oli salivyö meinaan liian kireällä treenin alussa minkä johdosta otin 220kg painoilla huonon noston. Tuon jälkeen korjasin vyötä löysemmälle minkä jälkeen treeni lähti kulkemaan paremmin, mutta hieman vahinkoa oli jo tehty. Selässä meinaan hieman tuntui tuo heikko 220kg nostaminen huonolla tekniikalla johtuen vyöstä. Sain lopulta kuitenkin ihan ok treenin tehtyä.

Viidennellä viikolla oli vuorossa taas penkkiä missä sain tehtyä 180kg plus ketjut pysätysnoston minkä jälkeen leikin slingshotilla että sain tehtyä sarjoja 180kg painoilla plus ketjut. Myöskin kyykyssä ryhdistäytyin sillä sain tehtyä parhaimmat kyykyt ketjuilla eli 160kg painoilla kaksi neljän toiston sarjaa kun viimeksi tein kahden toiston sarjoja.

 

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.