Vihdoin uusi kyykky ennätys

22.05.2024 - 09:24

Tämän vuoden hyvä kyykky vire jatkui lauantaina kun sain viimein tehtyä uuden kyykky ennätyksen Tampereen Loaded:lla. Täytyy kyllä todeta että olisin mahdollisesti saanut viime vuoden puolella ainakin yhdessä ellen kahdessa treenissä tehtyä uuden kyykky ennätyksen jos minulla olisi ollut kaveri mukana varmistamassa. Kun kävin ensimmäistä kertaa Roihupellon PTVGYM:llä niin päädyin kyykkäämään 240kg painoilla kahden toiston sarjan ensimmäistä kertaa ikinä ja vielä ilman varmistusta. Tuosta viikon vai parin viikon päästä toistin saman 240kg kahden toiston sarjan kyykyssä ilman varmistusta Tampereen Loaded:lla.

Sitä en sitten tiedä mitä noiden parin treenin jälkeen minulle tapahtui kyykyn osalta siltä vaikka muutamassa viime vuoden kyykky treenissä sain tehtyä 240kg painoilla yhtä toistoa niin tuollaista samanlaista tunnetta kyykkyyn en saanut. Sain tehtyä kyllä monesta 220 - 230kg painoilla kolmesta viiteen toistoa mutta tuo 240kg jäi sitten yhteen toistoon.

Tämä vuosi on jo mennyt paremmin kyykyn osalta kuin viime vuosi. Tuo uusi kyykky ennätys sen jo kertoo mutta yleisesti olen kyykännyt kerran 250kg painoilla ja todella monesti ottanut 240kg sen toiston tai kahden toiston sarjan treeneissä. Lisäksi olen saanut tehtyä ketjujen kanssa tai ilman muutenkin pidempiä sarjoja useasti kuten 210kg plus ketjut kolme toistoa, 180kg plus ketjut kymmenen toistoa sekä pysäytys kyykyssä 170kg painoilla kolme kertaa kymmenen toistoa.

Oikeastaan ainoa suurempi asia onkin ollut sitten henkinen puoli mikä myöskin näkyi lauantaina kun lähdin tekemään uutta ennätystä. Se taitaa olla se 220kg painot ja siitä ylöspäin kun alan hieman arpomaan ja miettimään mitä tästäkin tulee. Vielä alle 200kg painoilla teen ihan rauhallisesti päivästä riippumatta mutta sitten ne ongelmat alkavat jostain syystä 200kg painoista. Oli se sitten fyysistä tai henkistä? Sitä en nyt tiedä mutta heti kun tangossa on se 200kg niin tuntuu menevän huonommin. Sitten kun laitan tankoon sen 200kg tai enemmän niin epäluottamus tuntuu vain kasvan sillä en ole oikeastaan kyllä ihan niin paljoa kuitenkaan kyykännyt vähintään 200kg painoilla kuin alle.

Vaikka minulla on ollut hyviä kyykky treenejä niin päivät eivät ole kuitenkaan samanlaisia ja välillä vain hyvän kyykky treenin jälkeen tulee heikompi treeni. No nyt kuitenkin olen ottanut sen asenteen että en lähde pakolla vääntämään mitään liian isoja painoja vaan otan mielummin hieman pienemmillä painoilla parempia toistoja tai sarjoja. Olen huomannut että ei siinä kyllä ole mitään järkeä sitten lähteä tekemään niitä maksimissaan yhtä toistoa 210kg tai 220kg painolla treenistä toiseen jos tuntuu että se on päivän maksimi.

Lauantaina menin parin salikaverin kanssa Tampereelle sillä he halusivat kokeilla minun hypettämän Tampreen Loadedin. Samalla kun kävimme Tampereella niin kävimme Sportheavy:ssä ostamassa hieman uutta välinettä minkä jälkeen menimme keskustassa käymään. Siellä kävimme syömässä sekä kansainvälisillä suurmarkkinoilla. Salille päädyimme sitten siinä ennen kello seitsemää.

Lähdin tekemään treeniä ihan normaalisti mutta jossain kohtaan sitten päätin että tänään mennään 255kg painoihin ja teen uuden ennätyksen. En nyt tarkalleen muista missä kohtia olin painoissa siinä kohtaan kun päätin näin tehdä mutta tuon päätöksen jälkeen mietin sitten painojen nostot ihan sen mukaan että päätyisin tekemän 255kg painoilla toiston. Täytyy kyllä sanoa että kun tein 235kg painoilla mikä oli viimeinen ennen 255kg niin luottamus ei ollut ihan niin hyvä. Tuo 235kg ei tullut ihan niin helposti kuin olisin sen halunnut tulevan mutta siitä huolimatta se tuli ylös minkä jälkeen vain sitten laitoin tankoon sen 255kg kun olin niin suunnitellut. 

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.