Viaplayn uusi hinta ei vastaa hinta laatusuhdetta yhtään ja ilman formuloita paketti on ylikallis

03.07.2023 - 10:53

Tällä viikolla sain sähköpostin että Viaplay Total kallistuu lisää 5€ eli Elisa Viihde Viaplay Total –paketin uusi hinta on 44,99 €/kk. Viaplay Total paketti on nyt siis 7€ kalliimpi kuin Cmore Total mikä maksaa 38€ ja Cmorelta saa jopa urheilu-paketin erikseen hieman edullisemmin jos elokuvat ja sarjat eivät kiinnosta. Cmorella Total-paketin ja urheilu-paketin ero ei ole kuin 8€ mutta jos sieltä ei aio katsoa sarjoja tai elokuvia niin on sentään mahdollisuus hankkia halvempi urheilu-paketti.

Tätä mahdollisuutta Viaplay ei enää tarjoa ja jos haluaa katsoa urheilua kuten Valioliigaa, NHL, Formuloita niin Viaplay pakottaa hankkimaan kalliin Viaplay Total-paketin. Eli kuten minä niin haluaisin mahdollisuuden Viaplay urheilu-pakettiin kun en välttämättä tarvitsisi sarjoja tai elokuvia mutta nyt kun niistäkin olen joutunut maksamaan niin olen sitten hyödyntänyt tämän mahdollisuuden. Kuitenkin jos saisin valita niin ottaisin halvemman urheilu-paketin ja jättäisin mielellään sarjat ja elokuvat väliin.

Sitten jos katsoo mitä Viaplay tarjoaa nykyään kalliimmalle 45€ kuukausi hinnalleen on yksiselitteisesti enemmän formulaa. Kun aukaisen Viaplayn äppsin Apple TV:llä niin hirveät formula mainokset siellä vain pukkaa. Ellei nyt ole formula kisoja tai jotain talvitestejä niin sitten jotain dokumentteja. Eipä ole enää esimerkiksi NFL:ää tarjolla, Valioliigassa ja NHL:ssä studiot ovat minimissään mutta suomenkielisiä selostuksia on tarjolla vaikka ainakin välillä englanninkielistä selostusta on kiva myös kuunnella.

Viaplayn elokuvien ja sarjojen tarjonta on ihan hyvää ja uutta katseltavaa ilmestyy ajoittain. Sarjat ovat hieman vanhempia mutta itseäni se ei haittaa sillä ne ovat olleet ihan hyviä ja kun vanhoja sarjoja tulee niin silloin tulee kaikki kaudet. Näin ollen katseltavaa tulee enemmän kerralla eikä tarvitse odottaa tulevia kausia. Elokuvien puolella uutta on enemmän mitä sitä puolta olen katsellut sekä myöskin hyviä vanhempia elokuvia -80 & -90 luvulta myös löytyy. Suomalaista sisältöä on myöskin alkanut tulemaan mistä hinnan nousu voi myöskin johtua mutta itseäni suomalainen tuotanto ei ole kiinnostanut oikeastaan vuosiin. Karppia katselin Netflixistä kun siellä on paljon parempi laatu kuin Ylellä ja Viaplaysta katsoin nyt Pohlojan laki ensimmäisen kauden ja odottelen toisen kauden kaikkia jaksoja niin katson sen vielä loppuun.

Kuitenkin jos ajattelee että maksan nyt 45€ kuukaudessa siitä että näen Arsenalin pelit Valioliigan puolella ja Dallasin NHL:än niin tuntuu kalliilta. Nyt olen hiihtoja katsonut kun niitä on ollut tarjolla sekä muutamia sarjoja kun kerran maksan palvelusta. Kuitenkin nyt tuntuu vain rahastukselta tämä koko homma vaikka muutoin Viaplay:llä on todella harvoin yhteys tai muita ongelmia äppsien kanssa. Myöskin striimauksen laatu on ihan hyvää ja ääniraita on myös monikanava mihin esimerkiksi Skyshowtime ei vieläkään pysty. 

https://viaplay.fi/sarjat

https://viaplay.fi/leffat

https://viaplay.fi/urheilu

Kuulin eilen huhua että Viaplayn hinta nousisi 52€ / kk. Tämä kyllä tarkoittaisi sitä että hei hei Viaplay ikuisiksi ajoiksi. Otin tuossa Viaplayn aktiiviseksi kun Valioliiga käynnistyi mutta peruutin sen juuri kun maajoukkuetauko tuli kun se osui siihen hyvään saumaan. Tuolloin ajattelin etten jaksaisi maksaa kyllä Viaplaysta edes tuota 44€ mutta lopulta kun tuo maajoukkuetauko päättyi ja valioliiga jatkui niin Viaplayn otin taas käyttööni.

Pitää nyt miettiä pitääkö Viaplay irtisanoa kun hinta nousee jälleen 5€ / kuukausi. Joka vuosi kun formulat on ollut nyt Elisa / Viaplayllä niin hinta on noussut eli formuloilla on siis näköjään helppo rahastaa. Itse en katsele formuloita niin siksi Viaplayta en tarvitsi mutta Valioliigan ja NHL:n takia Viaplaytä olen pitänyt päällä kun liigat ovat käynnissä ja muuten kesällä en ole Viaplayta aktiivisena pitänyt. Nyt sitten kun Viaplay on kuitenkin ollut

Aloin tuossa eilen kirjoittamaan omia Viaplayn elokuva suosituksia joista tulikin sitten kaksi eri kirjoitusta. Ajattelin aluksi tehdä vain yhden, mutta ensimmäinen lista alkoi sisältämään jo niin monta elokuvaa, että päätin tehdä kaksi kirjoitusta. Kuten jo ensimmäisessä kirjoituksissa Viaplay elokuva suosituksia osa 1 - Uudemmat elokuvat kerroin niin listaa ei ole järjestetty millään erityisellä tavalla. Listoihin olen vain kerännyt elokuvia jotka mielestäni

Olen ollut muutamien vuosien ajan Viaplay Sport paketin tilaaja ihan vain Valioliigan takia. Viaplay Sport pakettiin kuuluu normaalisti Sportin lisäksi televisiosarjat, mutta elokuvat. Tämän takia en ole ollut oikein tietoinen mitä elokuvia Viaplay pitää sisällään. Kuitenkin nyt kun Viaplay Sport kuten Viaplay Total on laskettu 9,99€ hintaan sisällyttäen kaiken sisällön niin olen nyt käynyt katsomassa mitä elokuvia Viaplay pitää sisällään. Olen myöskin katsonut

Niin monesti olen moittinut HBO Nordic palvelua sen heikosta kuvan & äänenlaadusta, että päätin nyt testata eri striimauspalveluiden eroja. Tässä kyseisessä vertailussa on mukana HBO Nordic, Primevideo sekä Viaplay ja yleisenä testauksen materiaalina käytin Bosch (2014) televisiosarjaa mikä löytyy tällä hetkellä kolmesta palvelusta. Bosch televisiosarja löytyy tietenkin Primevideo palvelusta minkä kyseinen sarja onkin ja tämän lisäksi sarja löytyy myös Viaplayn