Väsynyt kyykkytreeni ketjuilla PTVGYM:llä

03.07.2023 - 10:53

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Olin viime viikolla paremmassa kunnossa jos vertaa sitä mitä jaksoin tehdä vielä lauantaina PTVGYM:llä. Sain tehtyä kuitenkin viime viikolla 210kg painoilla plus ketjut kolme kahden toiston sarjaa kun tällä kertaa jaksoin tehdä yhden kahden toiston sarjan 200kg painoilla plus ketjut kun toinen sarja jäi yhteen toistoon. Oikeastaan huomasin jo hyvissä ajoin että en ole ihan samassa kunnossa kuin viime viikolla. Siitä huolimatta halusin uskoa ja rakensin treeniä että saisin tehtyä isoilla painoilla sarjoja.

Näin on käynyt useasti siitä lähtien kun aloin käymään PTVGYM:llä tekemässä perjantaisin maastaveto treenin ja lauantaisin jalkatreenin. Se on vain niin kuormittavaa kropalle kun tekee maastaveto treenin ja jalkatreenin peräkkäisinä päivinä vielä kun nämä treenit eivät ole olleet mistään kevyemmästä päästä. Yleensä perjantain selkätreeni tai siis maastaveto treeni on ollut useasti sen pari tuntia mihin päälle tunti muita selkäliikkeitä. Lauantait ovat olleet muuten samanlaisia mutta kyykky on vienyt tuon vajaan pari tuntia mihin päälle on tullut tehtyä tunnin verran muita jalkaliikkeitä. 

Olin eilen varmaan siinä ajatuksessa kuin viikko sitten että saan tehtyä samanlaisen treenin. Ajattelin että jos kerran viime viikolla saan tehtyä kyykyssä sarjaennätyksen niin kyllä sitä vieläkin ollaan kunnossa? Toisaalta kyllä tiesin että kunto ei voi aina olla sama sillä niin on käynyt useasti että kun edellisellä kerralla on kulkenut niin tämän jälkeen voi mennä heikommin. Siitä huolimatta olin erittäin pettynyt sillä tällä kertaa odotus arvot olivat suuremmat. Toisaalta viime viikolla ei ollut sen pahemmin odotuksia ja silloin treeni meni paremmin.

Kuitenkin tuossa jo mainitsinkin että tunsin treenin alkuvaiheessa että nyt ei ole yhtä hyvä päivä kuin viikko sitten. Kyllä sen jo tietää ja varsinkin tällä omalla kokemuksella tiedän tietyissä painoissa mitä odottaa. Onhan kyllä niitäkin päiviä kun alussa pienet painot tuntuvat menevän raskaasti ja kun pääsee niihin oikeisiin painoihin niin yhtäkkiä lähtee kulkemaan. Nämä kerrat ovat kuitenkin harvinaisempia ja varsinkaan kyykky treenissä näin ei käy. Yleensä näin on käynyt penkkiä tai maastavetoa tehdessä ja kyykyssä se menee vain niin että jos alussa ei kulje niin ei se kyllä kulje missään vaiheessa.

Tällä kertaa tein kyykky treenissä jopa poikkeuksen mitä en ole pitkiin aikoihin tehnyt. Oikeastaan näin tein perjantaina Vantaan Loaded:lla maastaveto treenissä niin jatkoin sitä varmaan sen perusteella lauantaina PTVGYM:llä kyykyssä. Laskin nimittäin painoja treeniin viimeiseen sarjaan vaikka tarkoitus oli sarjohin. Perjantaina tein maastavetoa 260kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa minkä jälkeen laskin painot 220kg plus ketjut ja tein viisi toistoa. Nyt lauantaina kun kyykyssä 200kg plus ketjut tuntui niin raskaalle niin laskin painot 180kg plus ketjut millä tein kolme toistoa. Tarkoitus oli hieman enemmän mutta huomasin olevani liian väsynyt jatkamaan.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.