Väsynyt kyykkytreeni ketjuilla PTVGYM:llä

03.07.2023 - 10:53

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Olin viime viikolla paremmassa kunnossa jos vertaa sitä mitä jaksoin tehdä vielä lauantaina PTVGYM:llä. Sain tehtyä kuitenkin viime viikolla 210kg painoilla plus ketjut kolme kahden toiston sarjaa kun tällä kertaa jaksoin tehdä yhden kahden toiston sarjan 200kg painoilla plus ketjut kun toinen sarja jäi yhteen toistoon. Oikeastaan huomasin jo hyvissä ajoin että en ole ihan samassa kunnossa kuin viime viikolla. Siitä huolimatta halusin uskoa ja rakensin treeniä että saisin tehtyä isoilla painoilla sarjoja.

Näin on käynyt useasti siitä lähtien kun aloin käymään PTVGYM:llä tekemässä perjantaisin maastaveto treenin ja lauantaisin jalkatreenin. Se on vain niin kuormittavaa kropalle kun tekee maastaveto treenin ja jalkatreenin peräkkäisinä päivinä vielä kun nämä treenit eivät ole olleet mistään kevyemmästä päästä. Yleensä perjantain selkätreeni tai siis maastaveto treeni on ollut useasti sen pari tuntia mihin päälle tunti muita selkäliikkeitä. Lauantait ovat olleet muuten samanlaisia mutta kyykky on vienyt tuon vajaan pari tuntia mihin päälle on tullut tehtyä tunnin verran muita jalkaliikkeitä. 

Olin eilen varmaan siinä ajatuksessa kuin viikko sitten että saan tehtyä samanlaisen treenin. Ajattelin että jos kerran viime viikolla saan tehtyä kyykyssä sarjaennätyksen niin kyllä sitä vieläkin ollaan kunnossa? Toisaalta kyllä tiesin että kunto ei voi aina olla sama sillä niin on käynyt useasti että kun edellisellä kerralla on kulkenut niin tämän jälkeen voi mennä heikommin. Siitä huolimatta olin erittäin pettynyt sillä tällä kertaa odotus arvot olivat suuremmat. Toisaalta viime viikolla ei ollut sen pahemmin odotuksia ja silloin treeni meni paremmin.

Kuitenkin tuossa jo mainitsinkin että tunsin treenin alkuvaiheessa että nyt ei ole yhtä hyvä päivä kuin viikko sitten. Kyllä sen jo tietää ja varsinkin tällä omalla kokemuksella tiedän tietyissä painoissa mitä odottaa. Onhan kyllä niitäkin päiviä kun alussa pienet painot tuntuvat menevän raskaasti ja kun pääsee niihin oikeisiin painoihin niin yhtäkkiä lähtee kulkemaan. Nämä kerrat ovat kuitenkin harvinaisempia ja varsinkaan kyykky treenissä näin ei käy. Yleensä näin on käynyt penkkiä tai maastavetoa tehdessä ja kyykyssä se menee vain niin että jos alussa ei kulje niin ei se kyllä kulje missään vaiheessa.

Tällä kertaa tein kyykky treenissä jopa poikkeuksen mitä en ole pitkiin aikoihin tehnyt. Oikeastaan näin tein perjantaina Vantaan Loaded:lla maastaveto treenissä niin jatkoin sitä varmaan sen perusteella lauantaina PTVGYM:llä kyykyssä. Laskin nimittäin painoja treeniin viimeiseen sarjaan vaikka tarkoitus oli sarjohin. Perjantaina tein maastavetoa 260kg painoilla plus ketjut kaksi toistoa minkä jälkeen laskin painot 220kg plus ketjut ja tein viisi toistoa. Nyt lauantaina kun kyykyssä 200kg plus ketjut tuntui niin raskaalle niin laskin painot 180kg plus ketjut millä tein kolme toistoa. Tarkoitus oli hieman enemmän mutta huomasin olevani liian väsynyt jatkamaan.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.