Vantaan Loaded:lla vyötön maastaveto ketjuilla ensimmäistä kertaa ikinä

03.07.2023 - 10:53

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan Loaded:lla kuin mitä Tampereen oikealla Loaded:lla. Tampereella treenit kulkevat ja henkinen puoli on ollut aina läsnä jolloin olen saanut irti treeneistä. Tätä Vantaan Loaded:lla ei ole ollut.

Tällä kertaa vuorossa oli selkätreeni ja maastavetoa ketjuilla. Kun päätin meneväni Vantaan Loaded:lle niin halusin tehdä joko selkätreenin tai jalkatreenin aivan kuten Tampereen Loaded:lle mentäessä. Muutaman kerran olen tehnyt rintatreenin Vantaan Loaded:lla mutta muuten selkätreeni tai jalkatreeni on varma valinta koska laitteet ovat hyvät niihin. Aivan sama asia Tampereen Loaded:lla missä laitevalikoima on vieläkin laajempi ja parempi. Halusin päästä tekemään juurikin selkälaitteita joita en pääse normaalisti tekemään ja treenissä tein juurikin vain laitteita joita en normaalisti pääse tekemään.

Kun pääsin salin puolelle niin yksi kyykkyräkki / maastavetoalusta oli vapaana mihin sitten menin. Huomasin sitten paikalla kultainen tanko mitä siinä hetken ihmettelin. Kultainen tanko oli tullut uutuutena kun viimeksi olen Vantaan Loaded:lla käynyt mutta maastaveto tankoa sinne ei ole saatu. Päädyin sitten tekemään kultaisella tangolla kun sellaisella en ole aikaisemmin tehnyt kun maastaveto tankoa ei ollut. Näin ollen tein ensimmäistä kertaa ikinä maastavetoa kultaisella tangolla.

En sitten tiedä mistä sain idean tai miksi jatkoin maastavedon tekemisen alusta loppuun ilman vyötä. Teen normaalisti alkulämmittelyn maastavedossa ilman vyötä mutta sitten kun pääsen 180kg painoihin niin otan vyön käyttöön. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt beltless aka vyötöntä maastavetoa 180kg painoilla tai suuremmilla. Nyt kuitenkin syystä tai toisesta päätin siinä kohtana kun minulla oli 180kg tangossa että jatkan treeniä ilman vyötä. Tarkoitus oli kuitenkin tehdä tällä kertaa maastavetoa ketjuilla niin tämä oli myös ensimmäinen kerta tehdä maastavetoa ilman vyötä ketjuilla.

Kaikki sujui menevän hyvin ja välillä jopa helposti. Tällä kertaa tässä treenissä tein pari muutosta niin sanotusti normaaliin tapaan tehdä maastaveto treeniä. Otin tässä treenissä jossain syystä kapeamman jalkaotteen eli jalat olivat lähempänä toisiaan minkä lisäksi en keskittynyt viemään persettä ihan niin alas mitä olen sitä vienyt. Palasin eräällä tapaa tässä suhteessa vanhaan tyyliin mitä olen käyttänyt paljon vuosia vuosia sitten. Jalkaotteen lisäksi otin myös käyttöön enemmän "runttaus" tyylin eli toistoja tehtiin nopeammalla tavalla putkeen eikä niin kuin olen viime aikoina tehnyt että ajattelee tehdä toistot "ykkösinä".

Minulla ei ollut mitään odotuksia treeniä suhteen siinä mielessä että tosiaan kaikki treenit Vantaan Loaded:lla ovat menneet enemmän tai vähemmän heikosti. Tämän lisäksi viimeisin maastaveto treeni PTVGYM:llä meni myös heikosti. Näin ollen minulla ei ollut mitään tulos tavoitteita tai mitään eli tein treeniä vain ihan fiiliksen pohjalta ja hyvä näin. Myöskin tämä lopulta kostautui mutta jos ei yritä niin ei voi myöskään onnistua. Tässä puhun siitä kun 250kg plus ketjut kolmen toiston jälkeen menin nostamaan painot 270kg plus ketjut minkä sitten epäonnistuin saamaan ylös. Oliko mitään järkeä lähteä yrittämään ensimmäisellä kerralla ilman vyötä maastavedossa samaa ennätystä minkä olen saanut vyön kanssa?

Se miksi päädyin nyt tekemään vanhalla "runttaus" tyylillä johtui myös siitä että nyt minulla näytti olevan myös henkinen ilma päällä mukana. Näin ei ole käynyt kertaakaan aikaisemmin Vantaan Loaded:lla niin siksi myös päädyin tähän ratkaisuun sillä ajattelin sen auttavan paljon treenin suhteen. Lähinnä että sai pidettyä momenttumin yllä ja treeni fiiliksen mikä lopulta edes auttoi minua saamaan 250kg plus ketjut kolme toistoa. Jälkeenpäin on hyvä jossitella niin parempi ratkaisu kuin 270kg plus ketjut olisi ollut joko lopettaa, tehdä toistamiseen 250kg plus ketjut tai nostaa vain siihen 260kg plus ketjut mitä alunperin ajattelin.

No kuitenkin vaikka epäonnistuin niin treeninä tämä oli paras treeni Vantaan Loaded:lla mitä olen treenannut ja se on se parhain asia. Samalla siinä tajusin että ajan Vantaan Loaded:lle lähes saman ajan kuin Roihupellon PTVGYM:lle mutta paljon rauhallisemmalla ja mukavammalla matkalla eli mielummin käyn nyt Vantaan Loaded:lla kuin Roihupellon PTVGYM:llä. Muutoinkin minulla on vielä kuusi kertaa kymppi kerran korttia jäljellä niin ne nyt pitää kuitenkin käyttää ja tarkoitus on alkaa käymään nyt aktiivisemmin ja tiheämmin.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.