Vantaan Loaded:lla vyötön maastaveto ketjuilla ensimmäistä kertaa ikinä

03.07.2023 - 10:53

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan Loaded:lla kuin mitä Tampereen oikealla Loaded:lla. Tampereella treenit kulkevat ja henkinen puoli on ollut aina läsnä jolloin olen saanut irti treeneistä. Tätä Vantaan Loaded:lla ei ole ollut.

Tällä kertaa vuorossa oli selkätreeni ja maastavetoa ketjuilla. Kun päätin meneväni Vantaan Loaded:lle niin halusin tehdä joko selkätreenin tai jalkatreenin aivan kuten Tampereen Loaded:lle mentäessä. Muutaman kerran olen tehnyt rintatreenin Vantaan Loaded:lla mutta muuten selkätreeni tai jalkatreeni on varma valinta koska laitteet ovat hyvät niihin. Aivan sama asia Tampereen Loaded:lla missä laitevalikoima on vieläkin laajempi ja parempi. Halusin päästä tekemään juurikin selkälaitteita joita en pääse normaalisti tekemään ja treenissä tein juurikin vain laitteita joita en normaalisti pääse tekemään.

Kun pääsin salin puolelle niin yksi kyykkyräkki / maastavetoalusta oli vapaana mihin sitten menin. Huomasin sitten paikalla kultainen tanko mitä siinä hetken ihmettelin. Kultainen tanko oli tullut uutuutena kun viimeksi olen Vantaan Loaded:lla käynyt mutta maastaveto tankoa sinne ei ole saatu. Päädyin sitten tekemään kultaisella tangolla kun sellaisella en ole aikaisemmin tehnyt kun maastaveto tankoa ei ollut. Näin ollen tein ensimmäistä kertaa ikinä maastavetoa kultaisella tangolla.

En sitten tiedä mistä sain idean tai miksi jatkoin maastavedon tekemisen alusta loppuun ilman vyötä. Teen normaalisti alkulämmittelyn maastavedossa ilman vyötä mutta sitten kun pääsen 180kg painoihin niin otan vyön käyttöön. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt beltless aka vyötöntä maastavetoa 180kg painoilla tai suuremmilla. Nyt kuitenkin syystä tai toisesta päätin siinä kohtana kun minulla oli 180kg tangossa että jatkan treeniä ilman vyötä. Tarkoitus oli kuitenkin tehdä tällä kertaa maastavetoa ketjuilla niin tämä oli myös ensimmäinen kerta tehdä maastavetoa ilman vyötä ketjuilla.

Kaikki sujui menevän hyvin ja välillä jopa helposti. Tällä kertaa tässä treenissä tein pari muutosta niin sanotusti normaaliin tapaan tehdä maastaveto treeniä. Otin tässä treenissä jossain syystä kapeamman jalkaotteen eli jalat olivat lähempänä toisiaan minkä lisäksi en keskittynyt viemään persettä ihan niin alas mitä olen sitä vienyt. Palasin eräällä tapaa tässä suhteessa vanhaan tyyliin mitä olen käyttänyt paljon vuosia vuosia sitten. Jalkaotteen lisäksi otin myös käyttöön enemmän "runttaus" tyylin eli toistoja tehtiin nopeammalla tavalla putkeen eikä niin kuin olen viime aikoina tehnyt että ajattelee tehdä toistot "ykkösinä".

Minulla ei ollut mitään odotuksia treeniä suhteen siinä mielessä että tosiaan kaikki treenit Vantaan Loaded:lla ovat menneet enemmän tai vähemmän heikosti. Tämän lisäksi viimeisin maastaveto treeni PTVGYM:llä meni myös heikosti. Näin ollen minulla ei ollut mitään tulos tavoitteita tai mitään eli tein treeniä vain ihan fiiliksen pohjalta ja hyvä näin. Myöskin tämä lopulta kostautui mutta jos ei yritä niin ei voi myöskään onnistua. Tässä puhun siitä kun 250kg plus ketjut kolmen toiston jälkeen menin nostamaan painot 270kg plus ketjut minkä sitten epäonnistuin saamaan ylös. Oliko mitään järkeä lähteä yrittämään ensimmäisellä kerralla ilman vyötä maastavedossa samaa ennätystä minkä olen saanut vyön kanssa?

Se miksi päädyin nyt tekemään vanhalla "runttaus" tyylillä johtui myös siitä että nyt minulla näytti olevan myös henkinen ilma päällä mukana. Näin ei ole käynyt kertaakaan aikaisemmin Vantaan Loaded:lla niin siksi myös päädyin tähän ratkaisuun sillä ajattelin sen auttavan paljon treenin suhteen. Lähinnä että sai pidettyä momenttumin yllä ja treeni fiiliksen mikä lopulta edes auttoi minua saamaan 250kg plus ketjut kolme toistoa. Jälkeenpäin on hyvä jossitella niin parempi ratkaisu kuin 270kg plus ketjut olisi ollut joko lopettaa, tehdä toistamiseen 250kg plus ketjut tai nostaa vain siihen 260kg plus ketjut mitä alunperin ajattelin.

No kuitenkin vaikka epäonnistuin niin treeninä tämä oli paras treeni Vantaan Loaded:lla mitä olen treenannut ja se on se parhain asia. Samalla siinä tajusin että ajan Vantaan Loaded:lle lähes saman ajan kuin Roihupellon PTVGYM:lle mutta paljon rauhallisemmalla ja mukavammalla matkalla eli mielummin käyn nyt Vantaan Loaded:lla kuin Roihupellon PTVGYM:llä. Muutoinkin minulla on vielä kuusi kertaa kymppi kerran korttia jäljellä niin ne nyt pitää kuitenkin käyttää ja tarkoitus on alkaa käymään nyt aktiivisemmin ja tiheämmin.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.