Vantaan Loaded:lla maastavetoa ketjuilla toistamiseen

03.07.2023 - 10:53

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen perjantaina päivällä kuitenkin vaihdoin suunnitelmia ja päätin lähteä käymään Vantaan Loaded:lla perjantaina tekemässä selkätreenin ja lauantaina meneväni normaaliin tapaan PTVGYM:lle tekemään jalkatreenin. Päädyin siihen ratkaisuun ihan sen perusteella että Vantaan Loaded:lla on paremmat selkätreeni mahdollisuudet kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä.

Toisaalta niin on myös jalkatreeni parempi tehdä Vantaan Loaded:lla kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä mutta kuitenkin jos vertaa selkätreeniä ja jalkatreeniä niin mielummin sitten selkätreeni. Toisaalta Vantaan Loaded:lla ei ole maastaveto tankoa niin maastaveto pitää tehdä normaalilla ATX:n tangolla tai niinkuin minä niin golden bar tangolla. PTVGYM:llä olisin puolestaan päässyt tekemään maastavedon oikealla tangolla mutta suurin ero on sitten juurikin apuliikkeet sillä Vantaan Loaded:lla on enemmän mahdollisuuksia.

Tämän viikkoisen maastaveto treenin rakensin sen perusteella mitä tein viime viikolla Vantaan Loaded:lla. Kuitenkin tällä kertaa tein ihan vyön kanssa kun viimeksi tein pitkästä aikaa ja ensimmäistä kertaa ikinä vyötöntä maastaveto ketjuilla. Tein myös viikolla maastaveto treenin missä tein normaalia maastavetoa 260kg sekä 270kg painoilla kaksi toistoa ja kun viimeksi tein ketjuilla 250kg painoilla plus ketjut kolme toistoa.

Vantaan Loaded:lla kun ei ole 25kg ATX:n ohuita kiekkoja niin käyttäessäni 20kg kiekkoja teen nousut hieman erilailla kuin silloin kun käytettävissä on 25kg kiekkoja. 25kg kiekoilla treenin nousut menee normaalisti 120kg, 170kg & 220kg ja 20kg kiekoilla nousut menee 100kg, 140kg, 180kg & 220kg minkä jälkeen katson vähän tilanteen mukaan. En nyt oikeastaan tiedä kumpi on parempi tyyli vai onko siinä mitään eroa?

Menin ihan normaalisti nousuissa tällä kertaa 100kg, 140kg, 180kg ja 220kg minkä jälkeen otin ketjut käyttööni. Ensimmäinen ketju maastaveto oli 220kg plus ketjut minkä jälkeen aloinkin sitten miettimään. Yleensä olen mennyt 220kg plus ketjujen jälkeen 240kg tai 250kg plus ketjut mutta nuo viime kertaiset treenit motivoivat minua menemään suoraan 260kg painoihin plus ketjut. Kuitenkin minua mietitytti ja arvellutti oliko se lopulta oikea ratkaisu ja olisiko minun pitänyt ottaa välissä 240kg plus ketjut?

Lopulta kaikki meni hyvin ja sain tehtyä 260kg plus ketjut kaksi toistoa. Tämä taisi olla samalla sarjaennätys sillä olen normaalisti tehnyt vain yhden toiston 260kg plus ketjut enkä muutenkaan ole saanut 260kg plus ketjut ihan niin montaa kertaa nostettua. Muutaman kerran olen jopa epäonnistunut ja ennätyksenikin on 270kg plus ketjut niin hyvin lähellä ennätystä tässä nyt mentiin.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.