Vantaan Loaded:lla maastavetoa ketjuilla toistamiseen

03.07.2023 - 10:53

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen perjantaina päivällä kuitenkin vaihdoin suunnitelmia ja päätin lähteä käymään Vantaan Loaded:lla perjantaina tekemässä selkätreenin ja lauantaina meneväni normaaliin tapaan PTVGYM:lle tekemään jalkatreenin. Päädyin siihen ratkaisuun ihan sen perusteella että Vantaan Loaded:lla on paremmat selkätreeni mahdollisuudet kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä.

Toisaalta niin on myös jalkatreeni parempi tehdä Vantaan Loaded:lla kuin Pitäjänmäen PTVGYM:llä mutta kuitenkin jos vertaa selkätreeniä ja jalkatreeniä niin mielummin sitten selkätreeni. Toisaalta Vantaan Loaded:lla ei ole maastaveto tankoa niin maastaveto pitää tehdä normaalilla ATX:n tangolla tai niinkuin minä niin golden bar tangolla. PTVGYM:llä olisin puolestaan päässyt tekemään maastavedon oikealla tangolla mutta suurin ero on sitten juurikin apuliikkeet sillä Vantaan Loaded:lla on enemmän mahdollisuuksia.

Tämän viikkoisen maastaveto treenin rakensin sen perusteella mitä tein viime viikolla Vantaan Loaded:lla. Kuitenkin tällä kertaa tein ihan vyön kanssa kun viimeksi tein pitkästä aikaa ja ensimmäistä kertaa ikinä vyötöntä maastaveto ketjuilla. Tein myös viikolla maastaveto treenin missä tein normaalia maastavetoa 260kg sekä 270kg painoilla kaksi toistoa ja kun viimeksi tein ketjuilla 250kg painoilla plus ketjut kolme toistoa.

Vantaan Loaded:lla kun ei ole 25kg ATX:n ohuita kiekkoja niin käyttäessäni 20kg kiekkoja teen nousut hieman erilailla kuin silloin kun käytettävissä on 25kg kiekkoja. 25kg kiekoilla treenin nousut menee normaalisti 120kg, 170kg & 220kg ja 20kg kiekoilla nousut menee 100kg, 140kg, 180kg & 220kg minkä jälkeen katson vähän tilanteen mukaan. En nyt oikeastaan tiedä kumpi on parempi tyyli vai onko siinä mitään eroa?

Menin ihan normaalisti nousuissa tällä kertaa 100kg, 140kg, 180kg ja 220kg minkä jälkeen otin ketjut käyttööni. Ensimmäinen ketju maastaveto oli 220kg plus ketjut minkä jälkeen aloinkin sitten miettimään. Yleensä olen mennyt 220kg plus ketjujen jälkeen 240kg tai 250kg plus ketjut mutta nuo viime kertaiset treenit motivoivat minua menemään suoraan 260kg painoihin plus ketjut. Kuitenkin minua mietitytti ja arvellutti oliko se lopulta oikea ratkaisu ja olisiko minun pitänyt ottaa välissä 240kg plus ketjut?

Lopulta kaikki meni hyvin ja sain tehtyä 260kg plus ketjut kaksi toistoa. Tämä taisi olla samalla sarjaennätys sillä olen normaalisti tehnyt vain yhden toiston 260kg plus ketjut enkä muutenkaan ole saanut 260kg plus ketjut ihan niin montaa kertaa nostettua. Muutaman kerran olen jopa epäonnistunut ja ennätyksenikin on 270kg plus ketjut niin hyvin lähellä ennätystä tässä nyt mentiin.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.