Vammalan 235kg kyykky ennätys

18.02.2024 - 18:27

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Jouluna kun olin pari kolme viikkoa Vammalassa niin yritin saada tehtyä uutta kyykky ennätystä Vammalassa. En nyt niinkään merkkaa itselleni erilaisia ennätyksiä kuten "Vammalan kyykky ennätys" mutta kuitenkin metsästin kyykyssä painoja jollaisilla en ole ikinä tehnyt Vammalassa. Muistaakseni olen tainnut tehdä 230kg painoilla mutta ainakin 225kg painoilla olen tehnyt useasti. Toissa jouluna tein esimerkiksi 225kg painoilla kolmen toiston sarjoja useasti.

Se miksi nyt sitten lähdin hakemaan 235kg painoja kyykyssä tämän viikon keskiviikkona oli se että nyt tämän vuoden puolella olen useasti tehnyt kyykyssä 230kg sekä 240kg painoilla. Oikeastaan olen tainnut tehdä jo tämän vuoden aikana useammassa treenissä vähintään 230kg painoilla kuin minään aikaisempana vuotena yhteensä. En ole kuitenkaan vielä saanut tehtyä useampia toistoa 240kg painoilla toisin kuin viime vuoden alussa tai 230kg painoilla ilman spotteria enempää kuin yhtä toistoa. Kuitenkin jos lasken treenit joissa olen tehnyt vähintään 230kg painoilla yhdenkin toiston niin niitä treenejä taitaa olla jo tänä vuonna enemmän kuin minään muina vuosina.

Tämän johdosta päätin tehdä yhden toiston 235kg painoilla minkä myös sain. Se jonkin tuntui tulleen "helposti" niin ajattelin tehdä sitten toisen yhden toiston minkä jälkeen vielä kolmannen ykkösen. Tämä oli myös mielestäni ensimmäinen treeni missä tein 235kg useammin kuin kerran. Tietenkin nämä olivat vain ykkösiä mutta kuitenkin. Vaikka olen tehnyt tänä vuonna jo useamman kerran 240kg painoilla ykkösiä niin ne ovat olleet vain kertaluintoisia enkä ole edes tehnyt kahta kertaa yhtä toistoa.

Se mihin olin vielä kanssa tyytyväinen kun tein tuon kolme kertaa 235kg painoilla niin kyykyt menivät omaan tekniikkaan nähden ihan hyvin. Tuohon juurikin olin tyytyväinen ja katsoin jokaisen toiston uudestaan kun olin sen tehnyt. Videon perusteella sitten päätin että teenkö lisää vai jätänkö siihen. Katsoin lähinnä kuinka alas kyykyt menivät ja kuinka helposti ne näyttivät tulevan ylös. Usein kun teen tämänkaltaisilla painoilla niin en uskalla tai mene vain tarpeeksi alas. Näissäkin kyykyissä pitäisi mennä vielä ihan vähän alemmas mutta kuitenkin nämä olivat parempia kuin jotkut jopa 220kg painoilla tehdyt kyykyt.

Kun pääsen kyykyssä 200kg painoihin niin lähes poikkeuksetta katson heti kun olen tehnyt toiston tai sarjan niin miten se meni. Jatkan sitten tuon videon perusteella treeniä oli se sitten samoilla painoilla, painojen lisäystä tai vähennystä. Myöskin kun kyykky on jäänyt liian ylös niin yritän parantaa tekniikkaa seuraavaan toistoon tai sarjaan mutta jos päivä on huono niin silloin se jää tekemättä. Vaikka haluaisinkin mennä alemmaksi niin syystä tai toisesta seuraava sarja voikin jäädä vielä ylemmäksi tai tulla samankaltainen kuin edellinen sarja. Jos minulla on spotteri niin silloin on helpompi ja varmenpi mennä alemmaksi mutta toisaalta haluan myös parantaa ja kehittää kyykkyäni ilman spotteria.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.