Vallila pimennysverhot kesäaikaan kokemuksia

12.07.2020 - 16:05

En edes kunnolla muistanut, että kirjoitin maaliskuussa Vallila pimennysverhot kokemuksia. En nyt jaksanut alkaa lukemaan omia Vallila pimennysverhot kokemuksia ja nyt kun on kesäaika niin asia on tullut taas esille enemmän tai vähemmän. Nykyisin olen katsonut televisiosarjoja sekä elokuvia enemmän LG OLED C8 televisiolla kuin Optoma HD80 videotykillä joten en ole tarvinnut olohuoneen saamista pimeäksi ihan niin usein kuin ennen.

Kuitenkin viime viikonloppuna tulin katsoneeksi Hiljainen paikka (A Quiet Place) elokuvan Optoma HD80 videotykillä iltapäivällä 16 - 17 aikoihin jolloin aurinko vielä paistoi ja tarvitsin olohuoneen pimeäksi. En saanut olohuonetta tarpeeksi pimeäksi pelkillä Vallila pimennysverhoilla vaan minun piti vielä käydä laittamassa parvekkeelta parvekkeen verhot kiinni. Suurin ongelmani on toisaalta videotykkini Optoma HD80 mikä on ensimmäisiä full-hd videotykeejä mitä tuli aikoinaan markkinoille ja minkä valoteho on suhteellisen huono. Optoma HD80 videotykki tarvitsee todella pimeän huoneen jotta videotykin kuvanlaatu on hyvä ja että kuvasta saa selvää.

Vallila Pimennysverhot

Omassa olohuoneessani on vielä se ongelma, että minulla on vain verhokiskot katossa eikä minulla ole verhokiskojen takana mitään levyä estämässä verhojen yli tulevaa valoa. Tämän takia auringon valoa pääsee verhojen ylitse enemmän tai vähemmän minkä johdosta huoneen pimentäminen on vaikeampaa auringon paistaessa. Omaan ongelmaan edes auttaa sulkemalla parvekkeen verhot kiinni, mutta niiden ongelmana on se, että verhojen molemmille puolille jää rako mistä valoa pääsee läpi.

Vallila pimennysverhot pimentävät huoneen selvästi verrattuna normaaleihin verhoihin mutta kesällä auringon paisteessa Vallila pimennysverhot eivät tee kuitenkaan ihmeitä. Omassa tapauksessa olohuoneen ikkunat ovat vielä siinä suunnasta mistä aurinko paistaa suoraan kohden. Verhokiskojen takana oleva levy voisi auttaa auttaa yleisessä huoneen pimennyksessä jolloin verhojen yli ei pääsisi ylimääräistä valoa. Kuitenkin tätä ongelmaa tulee vastaan itselleni vain kesäisin ja viikonloppuisin jolloin tarvitsen olohuoneen oikeasti pimeäksi pimeäksi.

Vallila verhot

Muutoin Vallila pimennysverhot pitävät auringon valoa tarpeeksi pois aamulla että päiväsaikaan, että minun pitää käytännössä pitää lamppuja päällä. Nyt kun olen tehnyt kotona töitä ja varsinkin aurinkoisina päivinä olen pitänyt verhot kiinni päivin öin niin aamupäivisin ja iltaisin olen joutunut pitämään hieman lamppuja päällä sillä muutoin huoneistoissa on ollut liian pimeä. Myöskin Vallila pimennysverhot pitävät mielestäni huoneistoa myöskin viileämpänä kun aurinko ei pääse verhoista läpi eikä se silloin pääse lämmittämään huoneistoa.

Kirjoituksen ensimmäinen kuva on Vallila pimennysverhoista ja jälkimmäinen kuva on Vallilla perusverhoista. Jälkimmäisessä kuvassa jos kuvaa katsoo kunnolla niin näkee kuinka valo pääsee verhon läpi. Myöskin verhon alaosasta näkee selvästi näkyvän sälekaihtimet .Tätä samaa ei tapahdu Vallila pimennysverhoissa mitkä ovat ensimmäisessä kuvassa, mutta minulla ei ole myöskään sälekaihtimia pimennysverhojen takana vaan ikkuna on muutoin tyhjä. Ainoastaan parvekkeella on omat verhot ikkunoissa. Näköjään kameran asetuksia pitäisi säätää jotta saisi ihan kunnollisen vertailun aikaiseksi sillä kamera on lisännyt hieman liikaa valotehoa jolloin valotus ei vastaa huoneen todellisesta valoisuutta.

Kevät aurinko on alkanut paistamaan ja nyt kun muutoinkin on epänormaalit ajat menossa niin kotona tulee oltua entistä enemmän. Tämän vuoksi myöskin videotykin käyttö on lisääntynyt varsinkin viikonloppuisin myös päiväsaikaan mikä tarkoittaa sitä, että minun pitää saada olohuone todella paljon pimennettyä jotta videotykin käyttö onnistuu. Tämän takia nyt viikonloppuna laitoin verhon keittiön sivuikkunaan kun kyseinen ikkuna on ollut ilman verhoa. Keväisin ja