Uusi räkkiveto ennätys 295kg

01.05.2022 - 20:27

Viime viikon sunnuntaina minun ei aluksi pitänyt mennä kuntosalille mutta lopulta sinne päätin lähteä. Tulin siihen tulokseen, että en kuitenkaan seuraavana päivänä salille mene kun minulla on hieronta niin silloin tulisi pari päivää ilman. Ajattelin, että voisin nyt sunnuntaina mennä ja jättää maanantain välistä. Seuraava olikin sitten vuorossa mietintä mitä treenaan? Teenkö selkätreenin minkä olisin kenties tehnyt maanantaina vai teenkö olkapäätreenin mitä en ole oikein tehnyt kuin rintatreenin yhteydessä?

Päädyin selkätreeniin mutta aluksi ajattelin tekeväni selkätreenin taljoilla sekä laitteilla jättäen suuret liikkeet pois eli maastavedon tai räkkivedon. Päädyin kuitenkin ottamaan mukaan räkkivetoon tarvittavat välineet ihan vain varmuuden vuoksi jos päätyisin sitä tekemään. En ollut yhtään varma omista motivaatioista tai kunnosta sillä olin juuri edellisenä päivänä kyykännyt vuoden raskaimman kyykyn 210kg sekä muutoinkin tehnyt raskasta penkkiä. Siksi ajattelin tekeväni hieman "kevyemmän" selkätreenin.

Päädyin lopulta tekemään räkkivetoja treenin alkuun mutta ajattelin tekeväni "kevyemmillä" painoilla ja kokeilevani enemmän tekniikkaa. Olen kuitenkin tehnyt räkkivetoja suhteellisen vähän jos vertaan liikettä muihin liikkeisiin minkä johdosta räkkivedot tuntuvat enemmän "runttaamiselta" kun hallitulle tekemiselle. Kuitenkin kaikki tuntui yllättävänkin helpolle ja tekeminen kiinnosti. Nousin painoissa pikkuhiljaa ja tein pääsääntöisesti ykkösiä tai kakkosia ja samoilla painoilla muutaman ykkösen ihan vain varmistaakseni.

Päädyin saamaan muistaakseni 270kg painoilla kevyen oloisen noston niin sen jälkeen mietinkin mitä tekisin. Tekisin useamman toiston tai sarjan 270kg painoilla? Nostaisin painot 300kg ja yrittäisin jälleen kerran sitä? Laittaisinkin painot 295kg ja tekisin uuden ennätyksen? Päädyin aika helposti sitten 295kg painoihin kun ajattelin uuden ennätyksen olevan parempi tässä vaiheessa kun yrittää nostaa 300kg. En kuitenkaan tuntenut olevani ihan niin hyvässä ja helpossa kunnossa eikä se 295kg ollut edes niin helppo että 300kg olisi noussut. Nyt oli kuitenkin hyvä nostaa uusi ennätys 295kg ja myöhemmin lähteä 300kg yrityksiin kun tämä oli nyt ihan extempore treeni muutenkin.