Uusi oman painon penkki ennätys 46 toistoa

30.01.2024 - 12:06

Eilen sain taas todistaa ego treenaamista kun jalkaprässiin oli ladottu kaikki painot mitä vain jalkaprässin läheltä oli saatavilla. Painot eivät riittäneet edes yhteen riviin vaan painoja oli sitten laitettu kahdelle riville eli kai siinä sitten oli joku 500kg tai jopa enemmän. En yhtään tiedä kun en ole tehnyt jalkaprässiä vuosiin ja silloinkin kun olen niin ihan maksimissaan jotain 400kg. Yleisesti jalkaprässissä tein 200kg - 300kg painoilla kun haluan pitää kontrollin, pysäytyksen alhaalla sekä vähintään sen kaksikymmentä toistoa per sarja ellei kyykyn lämmittelyssä tehtyä jalkaprässiä lasketa missä tein aikoinaan kymmenen toistoa per painot.

No jokatapauksessa jalkaprässiin oli ladottu se joku 500kg tai yli. Jampalla oli käytössä siteet sekä kaveri spottaamassa. No ei siinä vielä mitään mutta voi hyvänen aika kun toistot olivat 1/3 osaa nytkytyksiä. Sitten se spotteri siinä joidenkin sarjojen jälkeen sanoi että itse tuli mutta lopulta siinä myöskin spotteri joutui lopulta auttamaan. Siis siteillä tehtyä 1/3 osaa liikeradasta nytkytystä siten että spotteri auttaa. Mielestäni tuossa ei ole mitään järkeä vai olenko nyt missannut jotain?

No joo. Taustalla oli siis ego nostelua mutta itse keskityin omaan tekemiseeni sillä noita 1/3 osaa liikerasta tekijöitä jalkaprässissä näkee joka päivä. Siteillä tehtyjä 1/3 osaa sarjoja ei kyllä niin useasti mutta tuolla salilla kyllä niitä on ainakin kaksi jamppaa useasti tekemässä. Itsellä vuorostaan oli siis penkkipäivä ja ihan virallinen yleinen penkkipäivä kun kerran kyseessä oli maanantaina. Olin päättänyt etukäteen mennä parin toiston sarjoilla aina sellaisiin painoihin asti kun vain jaksan ja tuntuu hyvälle.

Viime viikolla huomasin jo että käsi kivut ovat lähteneet pois eli viime viikolla treenasin ensimmäisen rintatreenin ilman kipuja yli puoleen toista kuukauteen. Siitä huolimatta olen nyt jatkanut penkin treenaamista slingshottia käyttäen. Ihan vain sen takia ettei nyt kädelle tapahtuisi mitään kun huomasin että en tuntenut kipuja kun käytin slingshottia kun kädessä tosiaan oli kipuja.

Pääsin lopulta sitten 220kg painoihin joilla tein kaksi toistoa. Minun oli tarkoitus tehdä toinen kahden toiston sarja 220kg painoilla mutta spotterin piti lähteä salilta niin minun piti hieman muuttaa suunnitelmia. Päätin sitten ottaa paljon pienemmän tauon kuin normaalisti olisin ottanut ja päätin tehdä pienemmillä painoilla pidemmän sarjan. Aluksi siinä ajattelin jotain 140kg tai 150kg painoja joilla olisi käyttänyt slingshottia.

Päädyin kuitenkin hakemaan 110kg painoilla viittäkymmentä toistoa eli uutta oman painon ennätystä penkissä. Kesällä tein uuden ennätyksen 43 toistoa ja siinä jossain syksyllä koitin muutaman kerran rikkoa tuon ennätyksen mutta en saanut kuin jotain 40 toiston pintaan. Sen parin kerran jälkeen en edes ole yrittänyt hakea mitään vastaavaa eli tämä oli nyt ensimmäinen kerta varmaan viiteen - kuuteen kuukauteen kun lähdin hakemaan omalla painoilla uutta toistomäärä ennätystä.

Lopulta sitten hakkasin toistoa toiston perään. Keskityin vain tekemään toistoja ja ottamaan happea tasaisesti. Minulla ei ollut mitään tietoa tai aavistusta siitä montako toistoa sain mutta tein ainakin niin paljon kun sain sillä tanko jäi rinnan päälle enkä saanut sitä ylös. Siinä sitten kysyin spotterilta montako sain mutta hän ei ollut ihan varma. Katsoinkin ja laskin toistot sitten videolta heti kun olin saanut siteet ja vyön pois päältä. Videolta laskin sitten että sain tehtyä 46 toistoa ennen kuin tanko jäi rinnalle eli se olisi ollut sitten 47 toisto. Näin ollen sain tehtyä siis 46 toistoa omalla painoilla penkissä mikä oli nyt kolme toistoa enemmän mitä kesällä sain. 

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?