Uusi kyykky ennätys 250kg

11.05.2020 - 08:49

Kyykky on ollut ihmeellisesti se liike mikä alusta asti kulki suhteessa paremmin kuin penkki tai maastaveto neljän viikon tauon jälkeen. Jo heti ensimmäisessä kyykky treenissä sain kyykättyä 200kg yhden vai kaksi toistoa. Tätä seurasi 210kg, 220kg sekä 230kg kyykyt mitä enemmän treenejä tuli taakse. Yhdessä ensimmäisistä treeneistä sain tehtyä 160kg painoilla myös kymmenen toiston sarjan eli kyllä sitä sarjakestävyyttäkin löytyy sieltä vaikka olenkin keskittynyt tekemään yhdestä kolmeen toistoa per "sarja".

Minulla on ollut pitkään haluna saada kyykyssä parannettua ennätystä sillä kyykyn ollessa 240kg ja penkin ollessa 235kg niin minua on häirinnyt tuo vain viiden kilon ero liikkeiden ennätysten välillä. Kuitenkin kyykky on minulle se kaikkein heikoin lenkki mutta toisaalta myös penkki on minulle suhteessa parhain ja ylikanttiin menevin liike. Kuitenkin jos ennätyksistä puhutaan niin kyllä se maastavedon 300kg saaminen on ollut se juttu vaikka olenkin halunnut saada kyykkyä nostettua.

Ennen neljän viikon taukoa tämän vuoden puolella kyykky alkoikin kyllä jo sujumaan sillä sain tehtyä esimerkiksi 220kg painoilla viiden toiston sarjan mikä oli sarjaennätykseni. Tämän lisäksi olen monissa kyykky treeneissä saanut tehtyä 210kg sekä 220kg kolmesta viiteen toistoa mikä on minulle loistava suoritus. Näin ollen minulla siis kehittyi kyykyn kakkosella alkavien lukemien saaminen useammin kuin ennen. Yleisesti sain kyykättyä treenissä kuin treenissä 170kg - 180kg tuloksia mutta heti kun menin 200kg alkaviin lukemiin niin silloin alkoi yleensä tökkimään. Yleisesti tarvitsin aina hyvän päivän kun laitoin kyykkyyn 200kg painoja.

Kun tässä nyt sitten on nuo kyykyn tulokset mukavasti noussut 200kg, 210kg, 220kg kautta 230kg niin 250kg alkoi vain kiinnostamaan enemmän. Viime maanantaina minun oli tarkoitus ottaa 230kg painoilla yksi toisto mutta siinä kesken tekemisen päädyin tekemään kolme toistoa. Tuolloin aloin jo miettimään 250kg nostamista mutta silloin pää ei kestänyt ja tämä äijä jänisti. Tunsin vain henkistä heikkoutta liikaa jolloin minun ei edes kannattanut lähteä miettimään asiaa sen enempää. Myöskin kun tein 230kg painoilla kolme toistoa enkä vain yhtä niin tämä varmasti söi paljon enemmän voimia ja energiaa. Myöskään en muista olenkin ikinä edes saanut tehtyä kyykkyä 230kg painoilla kolmea toistoa eli tuo saattoi muutenkin olla sarja ennätys.

Juurikin tuon 230kg saaminen kolme kertaa nostatutti haluani nostaa kyykky ennätykseni 250kg. Aikaisempi ennätys taitaa olla parin vuoden takaa 240kg ja täytyy kyllä sanoa, että nyt minua ei kiinnostanut yhtään nostaa 245kg vaan suoraan 250kg. Tämän johdosta päätin sitten seuraavalla kerralla nostaa 250kg jos kaikki tuntuu hyvälle ja kunto antaa siihen myötä. Minun oli tarkoitus tehdä tämä viikon päästä maanantaina mutta nopeutinkin sen jo lauantaille. Tulin vain siihen tulokseen, että miksi sitä ei voisi tehdä nyt paria päivää aikaisemmin?

Tein lauantaina samoja asioita joita tein maanantaina kun kyykkäsin 230kg mutta tällä kertaa minä tiesin tähtäimen kun maanantaina menin vain sen mukaan mikä tuntui hyvälle. Alkuun tein kolme sarjaa jalkaprässiä ja suurimmat painot taisivat olla 350kg joilla tein kymmenen toistoa. Tämän jälkeen aloitin kyykyn ja tein parilla ensimmäisellä painolla pari kolmen toiston sarjaa kunnes siirryin tekemään ykkösiä. Tällä kertaa nousu meni 60kg, 100kg, 140kg, 170kg, 200kg, 230kg ja 250kg. Ensimmäinen suurempi testi oli tuo 200kg minkä jälkeen päätin teenkö 230kg painoilla. Toinen ja viimeinen päätös tapahtui 230kg noston jälkeen. Täytyy kyllä sanoa, että tällä kertaa yksi 230kg nosto tuntui raskaammalle kuin maanantaina tehty kolme toistoa 230kg piainoilla.

Lopulta päädyin tekemään 250kg painoilla kyykyn ja kun otin sen tuonne niskaan ja otin askeleet räkistä taaksepäin niin kyllä tämä äijä alkoi hermoilemaan. Fiilikset eivät olleet nyt ihan niin  loistavat sillä se 230kg ei tuntunut nyt ihan niin kevyelle ja enkä nyt ollut muutoinkaan nostanut näin paljoa painoja kyykyssä. Toivoin vain yhtä asiaa, että pääsen alhaalta ylös edes jotenkin. Itse kyykyn vaan tein enkä miettinyt sen enempää mitään muutakuin, että haluan alhaalta ylös ja että kaikki tapahtuu ilman haaveria. Vaikka sainkin kyykättyä 250kg treenin aikana niin koko salilla olon aikana fiilikset eivät vielä nousseet sillä luulin kyykyn menneen liian huonosti. Vasta kotiin päästyäni ja nähtyäni kyykyn videolta aloin tajuamaan asiaa ja vielä kun kyykky näyttikin paljon paremmalta miltä se tuntui niin se vain auttoi asiaa. Olisin nyt hieman voinut mennä alemmaksi mutta omasta mielestäni menin ihan ok alas ja ainahan noissa ennätyksissä on parannettavaa sillä ennätykset ovat kuitenkin ennätyksiä.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.