Tuplatreeniviikko käytiin pienoisilla muutoksilla treenien suhteen

06.12.2016 - 23:12

Ihmettelen hieman, että nyt itsenäisyyspäivänä kuntosalilla oli aamulla sekä iltapäivällä todella paljon väkeä. Edellisenä päivänä maanantaina kuntosalilla oli todella hiljaista. Juuri niin hiljaista jota olenkin odottanut olevan näin joulukuussa, mutta mitä hieman "vilkkaampi" marraskuu ei sinällään oikein näyttänyt. Ajattelinkin hieman, että mitä ihmettä? Ovatko perustreenaajat löytäneet itsensä kuntosalille näin loppuvuodesta? Eikös se treenaaminen yleensä lopu siinä loppusyksystä tai alkutalvesta kun olleen kunnossa ja aletaan taas sitten treenaamaan heti tammikuussa se muutama viikko kun jouluna on tullut syötyä liikaa.

Itselläni oli siis itsenäisyyspäivänä tuplatreenipäivä kun tälle viikolle otin vaihteeksi tuplat käyttöön. Tällä kertaa treenien väliin jäi aikaa viisi tuntia kun kuntosali oli poikkeuksellisesti auki aamu yhdeksästä iltapäivällä seitsemääntoista saakka. Aika tylsää ja sinällään perseestä mutta loppujenlopuksi olisinko jaksanut odotella toista treeniä aina sinne kahdeksantoista - kahdenkymmenen pintaan? Tuskin olisi ja parempi vain, että toinenkin treeni oli tehty vaihteeksi kello seitsemääntoista mennessä. Ainoa ihmeellinen asia oli tosiaankin se, että kuntosali oli ainakin siinä iltapäivällä viidentoista aikaan ihan täynnä. Olisi ollut parempi vain mennä kuntosalille siinä, kuudentoista aikoihin mutta tällöin minulle olisi jäänyt liian vähän aikaa. Tarkoitus kun oli kuitenkin käydä myöskin saunassa. Tuo väen paljous tuli ihan puskista kun ajattelin kuntosalilla olevan ihan tyhjää aamusta iltaan.

No oli ainakin kaksi erilaista päivää ja saa nähdä onko loppuviikon päivät enemmän maanantain vai tiistain tapaisia päivinä. Onko kuntosali siis tyhjä vai täysi? Siinä vasta kysymys mihin en osaa kyllä yhtään sanoa mitään.

 

Morning #shoulderworkout #shoulders #morninggym #gym #gymlife #morningworkout #beats #trance

Kuva, jonka Tuomas Välimaa (@tvalimaa) julkaisi

Maanantaina aamulla olkapäätreeni ja illalla rinta- & olkapäätreeni

Olen tehnyt pidemmän aikaan tuplatreenipäivinä siten, että olen tehnyt rintatreenin sekä selkätreenin samana päivänä. Nämä lihasryhmät kun on oikeasti hyvä treenata samana päivänä tai jopa samassa treenissä. Ainakin selkätreeni auttaa rintatreeniin joten jos treenaa samana päivänä selkätreenin sekä rintatreenin niin selkätreeni kannattaa tehdä ensimmäisenä. Kun olen pidempään tehnyt tätä samaa kaavaa niin tällä kertaa tulin ajatukseen vaihtaa treenejä ja tällä kertaa ihan kaikkia. Käytännössä kun vaihdoin yhden päivän tekemisiä niin tämä vaikutti loppuihin treeneihin myös.

Tällä kertaa otin aamuun olkapäätreenin ja iltaan rintatreenin muutamalla olkapääliikkeellä. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että tein aamun olkapäätreenissä sivu- & takaolkapäitä ja illalla etuolkapäitä punnerruksien muodossa. Illalla tein siis täysipainoisen rintatreenin minkä lisäksi tein pystypunnerruksen sekä vipunostot eteen olkapäille. Samalla tämä tarkoitti montaa punnerrusliikettä iltaan sillä tein normaaliin tapaan penkkiliikkeitä rinnalle. Aamun olkapäätreenin rakensin sitten vipunostojen pohjalle joita tein muutamille erilaisilla variaatioilla.

Tiistaina aamulla käsitreeni ja illalla selkätreeni

Tiistai oli minulle vaikea päivä siinä suhteessa, että en meinannut millään keksiä mitä tekisin kuntosalilla. Mitä lihasryhmiä tekisin? Ajattelin kaikkea ja alunperin ajattelin tupla selkätreeniä minkä jälkeen käsitreeniä sekä selkätreeniä ja tämän jälkeen vaikka mitä. Minulle ongelmaksi muodostui vain se, etten nähnyt käsitreenin ja selkätreenin olevan toimiva yhdistelmä. Toinen ongelma oli hieman se, etten halunnut tehdä tuplaselkätreeniä. Yhdessä kohtaan ajattelin tehdä aamulla rinta- & selkätreenin ja illalla lisää selkää mutta tämäkään suunnitelma ei tuntunut hyvälle.

Aamun käsitreeni venyi hieman tai ainakin ajattelin sen kestävän vähemmän aikaa. Liikemäärällisesti en tehnyt moniakaan liikkeitä, mutta aikaa vain kului. Tuntui sille, että tein puolen tunnin käsitreenin tuntiin eli puolet kauemmin. En edes tehnyt mitään ihmeellistä tai niinkään ihmeellistä kun perusliikkeitä suorilla sarjoilla eli ei pitkiä tai supersarjoja. No sinällään tein ihmeellisesti kun käytin hitaampaa tempoa sekä eräänlaisia pitoja.

 

Evening #deadlift 200kg x5 x5 x3 #backworkout #gym #gymlife

Video, jonka Tuomas Välimaa (@tvalimaa) julkaisi

Mitä illan selkätreeniin tulee niin ei sekään mennyt ihan siten kuin ajattelin. Tein maastavetoa mutta ennen treeniä olin ajatellut tekeväni selkätreenin ilman maastavetoa ja välillä maastavedon kanssa. Niin sanotusti jahkasin asian kanssa jo edellisestä päivästä eli maanantaista asti kun ajattelin pitäväni maastavedosta taukoa. Kuitenkin ennen kuntosalille lähtemistä olin päättänyt tekeväni maastavetoa.

Viimeksi tein maastavetoa 220kg painoilla ja sain kolme kolmen toiston sarjaa. Tällä kertaa suunnitelma oli yksinkertainen. Halusin enemmän toistoja kasaan joten laskin painot 200kg. Oikeastaan jo viimeksi minun olisi pitänyt tehdä 200kg painoilla mutta joihin en lopulta päätynyt. Halusin saada tekniikkaa paremmaksi mikä onnistuu pienemmillä painoilla minkä lisäksi halusin siis enemmän toistoja. Tällä kertaa sain 200kg painoilla kaksi viiden toiston sarjaa minkä jälkeen vielä kolme toistoa.

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.