Tuntuu että kyykky ei oikein kulje

05.11.2023 - 16:48

Kyykky on mennyt viime aikoina heikommin omasta mielestäni kuin mitä se tuossa tovin meni. No ei siinä niin on mennyt kyllä kaikki muutkin liikkeet minkä johdosta pidin myös kevyemmän viikon pari kolme viikkoa sitten. Kuitenkin tuon kevyemmän viikon jälkeen kaikki suuremmat liikkeet ovat ottaneet aikaa että kroppa on taas tottunut suurempiin painoihin tai pidempiin sarjoihin hieman suuremmilla painoilla. Näin kävi maastavedossa missä pidin parin viikon tauon minkä jälkeen ensimmäinen treeni oli hakemista niin henkisesti kuin fyysisesti mutta jo toinen treeni meni todella hyvin.

Viime viikolla kyykyssä sain vielä 200kg painoilla viiden toiston sarjoja kun taas tällä viikolla ensimmäisessä kyykky treenissä sain pari toistoa 200kg painoilla. Viime viikon jälkimmäinen jalkatreni oli poikkeuksellisesti bodaus tyylinen jalkatreeni ilman kyykkyä missä tuli tehtyä paljon enemän toistoja lyhyemmillä palautuksilla. En sitten tiedä paljonko tuo jalkatreeni vaikutti tämän viikon kyykky treeneihin mutta aloin vain miettimään asiaa sillä tämän viikon kummatkin jalkatreenit menivät vähän miten meni.

Voi olla että minulla on vain odotukset korkealla kun nyt kesällä ja kesän jälkeen ennätykset vain paikkui ja kyykyssä sain nostettua kymmenen toiston sarjaennätyksen 200kg painoihin ja 20 toiston ennätyksen 140kg painoihin. Muutenkin kyykky treenit menivät todella hyvin ja treeni kuin treeni niin painot olivat aikalailla vähintään siinä 200kg tuntumassa ja toistomäärät myös useampia kuin yksi tai kaksi.

Keskiviikkona kun sain kyykyssä kyykättyä vain 200kg painoilla kaksi toistoa mitä seurasi 180kg painoilla viisi toistoa niin ajattelin aluksi että se oli vain huono päivä. Perjantaina kun minulla oli toinen maastaveto treeni parin viikon tauon jälkeen ja sen mennessä todella hyvin niin minulla oli luottavainen tunne lauantaina viikon toiseen jalkatreeniin. Kaikki menikin ja sujui hyvin kunnes sitten taas ongelmat alkoivat tai sitten olin vain liian kovin odotuksin liikkeellä.

Aluksi en edes tiennyt teenkö ihan normaalin kyykyn vai käytänkö ketjuja? Aluksi mietin että teen ihan normaalia kyykky mutta sitten vaihdoin suunnitelman ja laitoin ketjut tankoon kiinni. Päädyin lopulta tekemään kolme kahden toiston sarjaa 180kg painoilla plus ketjut mutta tuo ei ollut ihan suunnitelma. Minun oli tarkoitus tehdä yksi kahden toiston sarja 180kg plus ketjut minkä jälkeen nostaa painot 200kg plus ketjut. Kuitenkin tunsin että ei ole mitään järkeä lähteä nostamaan painoja 200kg plus ketjut tuon ensimmäisen 180kg plus ketjut kahden toiston jälkeen.

Päätin että kokeilen vielä tehdä toisen kahden toiston sarjan 180kg plus ketjut ja katsoa muuttuuko tilanne. Olisiko toinen sarja helpompi ja kyykky lähtisi rullaamaan paremmin? Näin ei käynyt eli ei joten päätin sitten tehdä vielä kolmannen sarjan 180kg painoilla plus ketjut vaikka myös mietin että laskisin painoja tai ottaisin ketjut pois ja tekisin yhden pidemmän sarjan. Kuitenkin päätin lopulta tehdä kolmannen kahden toiston sarjan 180kg plus ketjut sillä halusin nyt kuitenkin totuttautua suurempiin painoihin.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.