Toisen kerran ikinä 300kg räkistä

25.06.2022 - 13:29

Kirjoittelin tuossa vähän aikaa sitten kuinka neljä viimeistä maanatain treeniä ei ole sujunut tein sitten selkätreenin tai rintatreenin. Nyt tämän viikon maanantaina sain karistettua huonot maanantait kuntosalilla ja sain tehtyä vaihteeksi hyvän ja onnistuneen treenin. Täytyy kyllä sanoa, että treenin aikana minulla oli yksi tavoite eli saada pitkästä aikaa onnistunut treeni.

Oikeastaan mikään ei vaikuttanut onnistumisen suuntaan fyysisesti. Henkisesti olin tasas paremmassa ikussa ja minulla oli hyvä fiilis. Aina kuitenkaan hyvää henkistä fyiilistä ei saa muutettua hyväksi fyysiseksi treeniksi vaikka kuinka haluaisi. On se sinällään ihmeellistä että välillä toimii pää ja välillä kroppa ja aina silloin tällöin kummatkin tai sitten ei kummatkaan.

Edellisenä perjantaina ”taistelin” ihan ok maastaveto treenin vaikka alaselässä ei tuntunut ihan 100%:lta ja lauantaina tuli tehtyä ihan ok kyykky treeni PTVGYM:llä. Sunnuntaina tuli käytyä tekemässä nopeanko hömppä treeni sillä lähdin salilta aikaisemmin kuin ajattelin. Pohjalla oli siis aika normaalit viikonlopun treenit siis mitä viime aikoina on tullut tehtyä. Ei siis mitään säästelyä.

Kun perjantaina tuli tehtyä maastavetoa ja tiesin tekeväni keskiviikkona kyykkyä Loaded Gym:llä Tampereella niin maanantaina oli luvassa räkkivetoa. Alkuun painot alle 260kg tuntui kevyelle ja tein muutaman ”ylimääräisen” sarjan ihan vain varmuuden vuoksi. Henkinen tunne oli tässä vaiheessa kuitenkin hyvä koko ajan. 220kg jälkeen siirryin 260kg painoihin millä tein yhden toiston. Tuo ei nyt ihan niin kevyeltä tuntunut kuin halusin mutta tästä huolimatta laitoin tankoon 300kg.

300kg nousi lopulta mikä oli toinen kerta ikinä mutta tämä kerta oli mielestäni vaikeampi kuin ensimmäisellä kerralla. Kun sain vedettyä räkistä ensimmäistä kertaa ikinä 300kg niin se tuntui jopa helpolta. Tuolloin olisi noussut ainakin 310kg mutta tällä kertaa luulin noston jäävän polviin. Kuitenkin kun katsoin noston videolta niin se näytti siinä paljon kevyemmältä. Tuon 300kg noston jälkeen päädyin tekemään vielä muutaman sarjan 260kg painoilla.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.