Toinen kerta PTVGYM Roihupellossa ja toinen kerta kyykky 240kg

23.04.2023 - 11:03

Eilen lauantaina kävin PTVGYM Roihupellossa toistamiseen. Tämä oli hieman extempore käynti sillä alkuperäinen suunnitelma oli käydä ihan normaaliin tapaan Pitäjänmäen PTVGYM:llä niin kuin lauantaisin olen käynyt. Tämä kerta poikkesi siinä mielessä normaalista että tällä kertaa mukana oli tuttu. Tämä oli hänelle ensimmäinen kerta millään PTVGYM:llä ja näin ollen päätin hänen nyt päättää kummalle PTVGYM:lle menemme nyt. Kummallakaan ei ollut mikään kiire joten aikaa oli käydä Roihupellossa treenaamassa sillä Roihupelto keikka vie hieman enemmän aikaa kuin Pitänmäen.

Tällä kertaa näin ja oli myös aikaa katsoa enemmän PTVGYM Roihupeltoa yleisesti ottaen. Ensimmäisellä kerralla kävin kyllä kuntosalin nopeasti läpi mutta en niinkään keskittynyt oikeasti katsomaan mitä laitteita salilla oikeasti on vaan keskityin tekemään jalkatreenin. Näin ollen keskityin katsomaan vain mitä laitteita ja mahdollisuuksia jalkatreenin varalle on. Tälläkin kertaa tein jalkatreenin ja lähestulkoon samankaltaisen treenin kuin viimeksi.

En oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä kuten en myöskään ensimmäisellä kerralla lähes kuukausi sitten kun kävin ensimmäistä kertaa PTVGYM Roihupellossa. Lyhykäisyydessään treeni meni paremmin kuin kuvittelin mutta heikommin kuin ensimmäisellä kerralla PTVGYM Roihupellossa käynnillä. Viimeiset pari viikkoa kyykky treenit eivät ole menneet hyvin. Oikeastaan viimeksi kun olin PTVGYM Roihupellossa sekä sitä seuraavana lauantaina kun olin Tampereen Loaded:lla sain kyykättyä molemmissa treeneissä 240kg painoilla mutta siitä seuraavat viikot menivät "surkeasti".

Kyykky meni ihan hyvin 220kg painoihin asti. Tämän jälkeen tein 230kg sekä 240kg painoilla mutta kummatkin painot tuntuivat olevan paljon raskaampia kuin viimeksi PTVGYM Roihupelto kerralla. Viimeksi sain kuitenkin suhteellisen helpon kahden toiston sarjan 240kg painoilla ja nyt tuntui sille että hyvä kun saan edes yhdet toistot niin 230kg kuin 240kg painoilla. Kuitenkin jossain vaiheessa päätin niin että nyt mennään taas 240kg jos kaikki tuntuu hyvälle. Kuitenkin tein taas sen ratkaisun että halusin tehdä 230kg painoilla ennen 240kg siirtymistä kun en ollut yhtään varma. Kuitenkin jos siirtyisin suoraan 220kg painoista 240kg niin se säästäisi energiaa ja 240kg olisi näin ollen helpompi. Vai olisiko?

Kyykyn jälkeen tuli tehtyä vyökyykkyä missä tuli tehtyä eri painoilla kahdeksan - kymmenen toiston sarjoja pysäytyksellä. Roihupellon vyökyykky on paljon parempi kuin Pitäjänmäen ja niin vain toivoisin että Pitäjänmäen PTVGYM:llä olisi parempi vyökyykky. Pitäjänmäen PTVGYM:in vyökyykkyä voi kyllä tehdä mutta se ei tunnu mitenkään luontevalta toisin kuin Roihupellon vyökyykky. Roihupellon vyökyykyssä saa paremmin tukea minkä johdosta tekeminen on turvallisemman oloisempaa sekä itse laite on sellainen missä voi tehdä luontevaa kyykkyä. On siis ihan eri tehdä vyökyykkyä sellaisessa laitteessa missä sitä oikeasti voi tehdä vs Pitäjänmäen laitteessa missä se on vähän niin ja näin tehdä.

Vyökyykyn jälkeen tuli tehtyä vielä vaaka jalkaprässiä missä tuli myös tehtyä toistot pysäytyksellä alhaalla. Toistomäärät olivat 12 - 20 riippuen painoista ja miten enää jaksoin tehdä.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan