Toinen kerta PTVGYM Roihupellossa ja toinen kerta kyykky 240kg

03.07.2023 - 10:53

Eilen lauantaina kävin PTVGYM Roihupellossa toistamiseen. Tämä oli hieman extempore käynti sillä alkuperäinen suunnitelma oli käydä ihan normaaliin tapaan Pitäjänmäen PTVGYM:llä niin kuin lauantaisin olen käynyt. Tämä kerta poikkesi siinä mielessä normaalista että tällä kertaa mukana oli tuttu. Tämä oli hänelle ensimmäinen kerta millään PTVGYM:llä ja näin ollen päätin hänen nyt päättää kummalle PTVGYM:lle menemme nyt. Kummallakaan ei ollut mikään kiire joten aikaa oli käydä Roihupellossa treenaamassa sillä Roihupelto keikka vie hieman enemmän aikaa kuin Pitänmäen.

Tällä kertaa näin ja oli myös aikaa katsoa enemmän PTVGYM Roihupeltoa yleisesti ottaen. Ensimmäisellä kerralla kävin kyllä kuntosalin nopeasti läpi mutta en niinkään keskittynyt oikeasti katsomaan mitä laitteita salilla oikeasti on vaan keskityin tekemään jalkatreenin. Näin ollen keskityin katsomaan vain mitä laitteita ja mahdollisuuksia jalkatreenin varalle on. Tälläkin kertaa tein jalkatreenin ja lähestulkoon samankaltaisen treenin kuin viimeksi.

En oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä kuten en myöskään ensimmäisellä kerralla lähes kuukausi sitten kun kävin ensimmäistä kertaa PTVGYM Roihupellossa. Lyhykäisyydessään treeni meni paremmin kuin kuvittelin mutta heikommin kuin ensimmäisellä kerralla PTVGYM Roihupellossa käynnillä. Viimeiset pari viikkoa kyykky treenit eivät ole menneet hyvin. Oikeastaan viimeksi kun olin PTVGYM Roihupellossa sekä sitä seuraavana lauantaina kun olin Tampereen Loaded:lla sain kyykättyä molemmissa treeneissä 240kg painoilla mutta siitä seuraavat viikot menivät "surkeasti".

Kyykky meni ihan hyvin 220kg painoihin asti. Tämän jälkeen tein 230kg sekä 240kg painoilla mutta kummatkin painot tuntuivat olevan paljon raskaampia kuin viimeksi PTVGYM Roihupelto kerralla. Viimeksi sain kuitenkin suhteellisen helpon kahden toiston sarjan 240kg painoilla ja nyt tuntui sille että hyvä kun saan edes yhdet toistot niin 230kg kuin 240kg painoilla. Kuitenkin jossain vaiheessa päätin niin että nyt mennään taas 240kg jos kaikki tuntuu hyvälle. Kuitenkin tein taas sen ratkaisun että halusin tehdä 230kg painoilla ennen 240kg siirtymistä kun en ollut yhtään varma. Kuitenkin jos siirtyisin suoraan 220kg painoista 240kg niin se säästäisi energiaa ja 240kg olisi näin ollen helpompi. Vai olisiko?

Kyykyn jälkeen tuli tehtyä vyökyykkyä missä tuli tehtyä eri painoilla kahdeksan - kymmenen toiston sarjoja pysäytyksellä. Roihupellon vyökyykky on paljon parempi kuin Pitäjänmäen ja niin vain toivoisin että Pitäjänmäen PTVGYM:llä olisi parempi vyökyykky. Pitäjänmäen PTVGYM:in vyökyykkyä voi kyllä tehdä mutta se ei tunnu mitenkään luontevalta toisin kuin Roihupellon vyökyykky. Roihupellon vyökyykyssä saa paremmin tukea minkä johdosta tekeminen on turvallisemman oloisempaa sekä itse laite on sellainen missä voi tehdä luontevaa kyykkyä. On siis ihan eri tehdä vyökyykkyä sellaisessa laitteessa missä sitä oikeasti voi tehdä vs Pitäjänmäen laitteessa missä se on vähän niin ja näin tehdä.

Vyökyykyn jälkeen tuli tehtyä vielä vaaka jalkaprässiä missä tuli myös tehtyä toistot pysäytyksellä alhaalla. Toistomäärät olivat 12 - 20 riippuen painoista ja miten enää jaksoin tehdä.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.