Tampereen Loaded:lla maastavetoa vastustusnauhoilla sekä lohko maastavedossa 300kg

03.07.2023 - 10:53

Puolitoista viikkoa sitten pääsiäismaanantaina minulla alkoi niin sanotusti "talviloma" ja olin alunperin ajatuksissa käydä ihan normaalisti Vammalassa vetämässä treeni. Olin kuitenkin edellisenä viikkona tehnyt paljon rankemman treenin kuin oikeasti oli tarkoitus sekä oli muutenkin jotenkin väsynyt. En sitten tiedä paljonko se vaikuttaa kun on poissa kotoa ja poissa normaaleista rutiineista. Olin kyllä yllättävän väsynyt ja joka treenin jälkeen illalla olin todella väsynyt ja oikeastaan en ole normaalisti noin väsynyt. Tuossa on pakko olla jotain reissu väsymystä ja rutiinien sekä normaalista poikkeavan ympäristön vaikutuksia.

Kuitenkin siinä sitten kun olin maanantaina tekemässä päivällä kävelylenkkiä niin päätin ihan extemporeen että jos lähtisinkin Tampereen Loaded:lle treenaamaan? Minulla ei ole tässä oikein mitään muutakaan ihmeellistä sekä tunsin olevani väsynyt. Kuitenkin kokemuksesta ajattelin että vaikka lähtisin väsyneenä Loaded:lle treenaan niin siitä huolimatta saisin kunnon treenin aikaan. Tämä vastaava ei tapahdu joka salilla vaan oikeasti aika harvalla nykyään eli jos menen väsyneenä tai ilman minkäänlaista motivaatiota treenaamaan niin ei siitä kyllä tule myöskään yhtään mitään.

Tampereen Loaded on minulle erikoinen mihin oikeasti tykkään mennä treenaamaan. Ilmapiiri sekä tietenkin itse salin valikoima mitä siellä voi tehdä on ihan eri kuin lähes kaikilla muilla saleilla. Saan siellä vain niin paljon helpommin treenistä enemmän irti ja sitä myöden myös itsestäni. En sitten tiedä kuinka paljon sillä on vaikutusta että olen käynyt Loaded:lla treenaamassa useita kertoja. Loaded ei ole itselleni ihan niin tuntematon paikka mutta se ei myöskään ole ihan niin kotoisa vaikka en kyllä kyllä tunne olevani siellä kuin ihan oudossa paikassa. Se minua arvelluttaakin että jos kävisin joka päivä Loaded:lla treenaamassa niin olisiko se saman tuntuinen paikka vai katoaisiko siitä se hohto mitä minulla on Loaded:ia kohtaan?

No joka tapauksesa maanantai-iltana Loaded:lle päätin lähteä ja vuorossa oli selkätreeni. Enhän ole muita treenejä tehnytkään Tampereen Loaded:lla kuin selkä tai jalkatreenejä. Joskus olen näiden treenien ympärille hieman muuta tehnyt mutta pääpaino on ollut selkätreenissä sekä jalkatreenissä. Siksi maanantai-ilta olikin hyvä hetki taas mennä kun minulla oli vuorossa selkätreeni ja maastaveto vaikka tosiaan tunsin olevan hieman väsynyt. Kuitenkin luotin siihen että kun menen Loaded:lle niin saan enemmän irti itsestäni minkä lopulta tein.

Päätin tehdä maastaveto treenin vastustusnauhoilla kun kerran olin Loaded:lla missä on hyvä maastaveto alustat mihin saa vastustusnauhat kiinni. Yleensä joudun säätämään vastustusnauhan kanssa jos haluan käyttää sitä maastavetoa tehdessä seisoen sen päällä. PTVGYM:llä pystyi aikoinaan käyttämään eräänlaista alustaa mihin sai nauhat kiinni mutta nykyään siitäkin puuttuu osia niin se on käyttökelvoton. Näin oli ihan hyvä tehdä maastavetoa vastustusnauhoilla kun kerran pääsi kunnon paikalle sitä tekemään.

Nousin ihan normaalisti painoissa ja kun pääsin 250kg painoihin vastustusnauhoilla niin lähdin hakemaan ihan kahta toistoa ja useampaa sarjaa. Tuohon asti kaikki oli sujunut hyvin ja helposti niin kuin 250kg nostaminenkin alkoi. Vaikeudet alkoivatkin siinä polvien kohtaan missä vastustusnauhat alkoivat kunnolla ottamaan vastaan. Tuntui sille että aluksi tanko oikein nousi kuin se ei olisi painanut mitään mutta sitten se meinasi pysähtyä kunnolla polviin. Taistelin sen kuitenkin ylös mutta jo videolta katsoessani huomasin että se toden totta jämähti polvien kohtaan.

No tuon lopun taistelun seurauksena tein vain yhden toiston vaikka tosiaan lähdin hakemaan kahta. Siinä sitten hetken aikaa mietin syntyjä syviä eli mitä teen seuraavaksi. Miten jatkan treenin tekemistä? Päätin sitten lähteä hakemaan toista 250kg nostoa vastustusnauhoilla kun kerran tiesin useamman toiston olevan todella kiven alla. Jälkimmäinen toisto tuli yleisesti ottaen paremmin ja helpommin. Luulen että osasin varautua nostoon eri tavalla eikä se polviin jääminen tullut näin ollen yllätyksenä. Olin jälkimmäiseen varautunut tekemään yhden toiston minkä myös tein.

Kahden ykkösen jälkeen 250kg painoilla vastustusnauhoja käyttäen lopetin normaalin maastavedon ja siirryin block deadlift aka lohkojen päältä tehtävään maastavetoon. Siinäkin aloitin tekemään treeniä alusta asti aikalailla normaalisti. Ennen ensimmäistä sarjaa pidin kyllä pidemmän tauon vaikka taukoa tuli jo kun purin 250kg pois tangosta, hain ATX:n 15cm lohkot ja laitoin paikat valmiiksi. Kuitenkaan kun väsää ja valmistelee niin se ei ole kuitenkaan täyttä palautumista niin sen jälkeen kun paikat oli valmiina niin pidin tuon extra tauon.

Lähdin normaaliin tapaan liikkeelle 120kg painoilla lohkojen päältä tehtävässä maastavedossa. Sen jälkeen menin aikalailla normaaliksi muodostuneeseen nousuun eli 50kg nousuihin eli120kg, 170kg, 220kg sekä 270kg. Ennen 270kg tekemistä tein jo suunnitelmia tulevasta mitkä olivat kovat mutta oikeastaan jo 270kg tehdessä tekeminen oli taistelua jolloin muutin suunnitelmia. Sain tehtyä 270kg painoilla kolme toistoa mutta jo ensimmäinen toisto tuntui taistelulta. Tämän jälkeen kuitenkin päätin nostaa painot 300kg ja tehdä sen yhden toiston. 300kg lohkojen päältä tehtävässä maastavedossa ei ole minulle kuitenkaan jokapäiväistä ja tämä oli nyt ensimmäinen kerta sille Tampereen Loaded:lla. Tuo 300kg tuli mutta ei mitenkään helposti mutta pääasia oli vain se että se tuli.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?