Tampereen Loaded:lla maastavetoa vastustusnauhoilla sekä lohko maastavedossa 300kg

21.04.2023 - 10:10

Puolitoista viikkoa sitten pääsiäismaanantaina minulla alkoi niin sanotusti "talviloma" ja olin alunperin ajatuksissa käydä ihan normaalisti Vammalassa vetämässä treeni. Olin kuitenkin edellisenä viikkona tehnyt paljon rankemman treenin kuin oikeasti oli tarkoitus sekä oli muutenkin jotenkin väsynyt. En sitten tiedä paljonko se vaikuttaa kun on poissa kotoa ja poissa normaaleista rutiineista. Olin kyllä yllättävän väsynyt ja joka treenin jälkeen illalla olin todella väsynyt ja oikeastaan en ole normaalisti noin väsynyt. Tuossa on pakko olla jotain reissu väsymystä ja rutiinien sekä normaalista poikkeavan ympäristön vaikutuksia.

Kuitenkin siinä sitten kun olin maanantaina tekemässä päivällä kävelylenkkiä niin päätin ihan extemporeen että jos lähtisinkin Tampereen Loaded:lle treenaamaan? Minulla ei ole tässä oikein mitään muutakaan ihmeellistä sekä tunsin olevani väsynyt. Kuitenkin kokemuksesta ajattelin että vaikka lähtisin väsyneenä Loaded:lle treenaan niin siitä huolimatta saisin kunnon treenin aikaan. Tämä vastaava ei tapahdu joka salilla vaan oikeasti aika harvalla nykyään eli jos menen väsyneenä tai ilman minkäänlaista motivaatiota treenaamaan niin ei siitä kyllä tule myöskään yhtään mitään.

Tampereen Loaded on minulle erikoinen mihin oikeasti tykkään mennä treenaamaan. Ilmapiiri sekä tietenkin itse salin valikoima mitä siellä voi tehdä on ihan eri kuin lähes kaikilla muilla saleilla. Saan siellä vain niin paljon helpommin treenistä enemmän irti ja sitä myöden myös itsestäni. En sitten tiedä kuinka paljon sillä on vaikutusta että olen käynyt Loaded:lla treenaamassa useita kertoja. Loaded ei ole itselleni ihan niin tuntematon paikka mutta se ei myöskään ole ihan niin kotoisa vaikka en kyllä kyllä tunne olevani siellä kuin ihan oudossa paikassa. Se minua arvelluttaakin että jos kävisin joka päivä Loaded:lla treenaamassa niin olisiko se saman tuntuinen paikka vai katoaisiko siitä se hohto mitä minulla on Loaded:ia kohtaan?

No joka tapauksesa maanantai-iltana Loaded:lle päätin lähteä ja vuorossa oli selkätreeni. Enhän ole muita treenejä tehnytkään Tampereen Loaded:lla kuin selkä tai jalkatreenejä. Joskus olen näiden treenien ympärille hieman muuta tehnyt mutta pääpaino on ollut selkätreenissä sekä jalkatreenissä. Siksi maanantai-ilta olikin hyvä hetki taas mennä kun minulla oli vuorossa selkätreeni ja maastaveto vaikka tosiaan tunsin olevan hieman väsynyt. Kuitenkin luotin siihen että kun menen Loaded:lle niin saan enemmän irti itsestäni minkä lopulta tein.

Päätin tehdä maastaveto treenin vastustusnauhoilla kun kerran olin Loaded:lla missä on hyvä maastaveto alustat mihin saa vastustusnauhat kiinni. Yleensä joudun säätämään vastustusnauhan kanssa jos haluan käyttää sitä maastavetoa tehdessä seisoen sen päällä. PTVGYM:llä pystyi aikoinaan käyttämään eräänlaista alustaa mihin sai nauhat kiinni mutta nykyään siitäkin puuttuu osia niin se on käyttökelvoton. Näin oli ihan hyvä tehdä maastavetoa vastustusnauhoilla kun kerran pääsi kunnon paikalle sitä tekemään.

Nousin ihan normaalisti painoissa ja kun pääsin 250kg painoihin vastustusnauhoilla niin lähdin hakemaan ihan kahta toistoa ja useampaa sarjaa. Tuohon asti kaikki oli sujunut hyvin ja helposti niin kuin 250kg nostaminenkin alkoi. Vaikeudet alkoivatkin siinä polvien kohtaan missä vastustusnauhat alkoivat kunnolla ottamaan vastaan. Tuntui sille että aluksi tanko oikein nousi kuin se ei olisi painanut mitään mutta sitten se meinasi pysähtyä kunnolla polviin. Taistelin sen kuitenkin ylös mutta jo videolta katsoessani huomasin että se toden totta jämähti polvien kohtaan.

No tuon lopun taistelun seurauksena tein vain yhden toiston vaikka tosiaan lähdin hakemaan kahta. Siinä sitten hetken aikaa mietin syntyjä syviä eli mitä teen seuraavaksi. Miten jatkan treenin tekemistä? Päätin sitten lähteä hakemaan toista 250kg nostoa vastustusnauhoilla kun kerran tiesin useamman toiston olevan todella kiven alla. Jälkimmäinen toisto tuli yleisesti ottaen paremmin ja helpommin. Luulen että osasin varautua nostoon eri tavalla eikä se polviin jääminen tullut näin ollen yllätyksenä. Olin jälkimmäiseen varautunut tekemään yhden toiston minkä myös tein.

Kahden ykkösen jälkeen 250kg painoilla vastustusnauhoja käyttäen lopetin normaalin maastavedon ja siirryin block deadlift aka lohkojen päältä tehtävään maastavetoon. Siinäkin aloitin tekemään treeniä alusta asti aikalailla normaalisti. Ennen ensimmäistä sarjaa pidin kyllä pidemmän tauon vaikka taukoa tuli jo kun purin 250kg pois tangosta, hain ATX:n 15cm lohkot ja laitoin paikat valmiiksi. Kuitenkaan kun väsää ja valmistelee niin se ei ole kuitenkaan täyttä palautumista niin sen jälkeen kun paikat oli valmiina niin pidin tuon extra tauon.

Lähdin normaaliin tapaan liikkeelle 120kg painoilla lohkojen päältä tehtävässä maastavedossa. Sen jälkeen menin aikalailla normaaliksi muodostuneeseen nousuun eli 50kg nousuihin eli120kg, 170kg, 220kg sekä 270kg. Ennen 270kg tekemistä tein jo suunnitelmia tulevasta mitkä olivat kovat mutta oikeastaan jo 270kg tehdessä tekeminen oli taistelua jolloin muutin suunnitelmia. Sain tehtyä 270kg painoilla kolme toistoa mutta jo ensimmäinen toisto tuntui taistelulta. Tämän jälkeen kuitenkin päätin nostaa painot 300kg ja tehdä sen yhden toiston. 300kg lohkojen päältä tehtävässä maastavedossa ei ole minulle kuitenkaan jokapäiväistä ja tämä oli nyt ensimmäinen kerta sille Tampereen Loaded:lla. Tuo 300kg tuli mutta ei mitenkään helposti mutta pääasia oli vain se että se tuli.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan