Tampereella kuntosalilla osataan käyttyä toisin kuin Espoossa ja Helsingissä

02.04.2024 - 16:27

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.

Jälleen kerran kun olin suunnitellut lähteväni jonain tiettynä päivänä takaisin kotiin Vammalan reissulta niin paluupäivälle sitten osuu kunnon takatalvi jos säätietoja on uskominen. Ei ole ensimmäinen kerta kun lumimyrsky tai takatalvi iskee juuri silloin kun minun olisi tarkoitus palata kotiin. Päätin kuitenkin että on parempi nyt sitten lähteä vielä kun on kunnon kelit kun kerran luntakin lupailtiin parikymmentä senttiä.

Tämä on yksi syy miksi esimerkiksi sähköauton hankinta olisi minulle huono vaihtoehto. Tälläkin kertaa reissulta tuli ihan extemporeen lähteminen päivää aikaisemmin kuin olin suunnitellut. Siinä sitten kun olin lähdössä tänään niin ihan bensa tankin kautta lähtemisen sijaan olisin joutunut menemään auton lataukseen. Lähtö olisi tuon asian vuoksi viivästynyt ties kuinka paljon?

Viime viikon keskiviikkona kävin tekemässä Tampereen Loaded:lla kyykky- & jalkatreenin, lauantaina rinta- & olkapäätreenin ja nyt eilen maanantaina maastaveto- & selkätreenin mihin loppuun tein hieman käsiä. Näin ollen kävin tekemässä kolme treeniä Tampereen Loaded:lla ja kaikki lihasryhmät tuli käytyä läpi kun ennen olen käynyt tekemässä vain kyykky- & jalkatreenejä sekä maastaveto- & selkätreenejä eli siinä mielessä jotain uutta ja poikkeavaa.

Täytyy sanoa että jokainen kerta Tampereen Loaded:lla oli minulle mieluisa täyttymys. Tampereella on niin paljon mukavampi treenata kuin täällä Espoossa tai Helsingissä. Myöskin treeni paikalla voi olla varmasti merkitystä mutta minulle itselleni Tampereen Loaded on mukavin ja mieluisin paikka treenata. Tällä hetkellä se yksi ja ainoa kerta kun olen käynyt Tampereen PTVGYM:llä treenaamassa niin on ollut myöskin paljon mieluisampi ja mukavampi kokemus kuin käydessäni Pitäjänmäen PTVGYM:llä tai Roihupellon PTVGYM:llä

Espoon ketjusaleista ei kannata edes mainita tässä yhteydessä kun siellä minulla menee aina yleensä hermot johonkin asiaan tai treeni motivaatiota ei vain enään löydy. Kyllä aikoinaan asiat olivat hieman toisin mutta suunta on ollut koko ajan alaspäin. Ja kyllä olen monesti miettinyt jäsenyyden poistamista ja käymistä pelkästään PTVGYM:llä tai vaihtamalla lähisalia, mutta vaihtoehdot niitä ei oikein hirveästi ole. 

Se kuitenkin mistä jo tuossa kirjoittelinkin jo että Tampereella kuntosaleilla osataan käyttäytyä toisin kuin Espoon tai Helsingin kuntosaleilla on merkittävä tekijä. Kuntosalille on paljon mukavampi mennä kun kuntosailla voi käydä rauhassa wc:ssä toisin kuin Helsingissä tai Espoossa missä kusi vain virtaa lattioilla. Myöskin treenin jälkeen on paljon mukavampi mennä suihkuun jossa ei ole kustu lattioille. Helsingin PTVGTM:llä on tarvinnut laittaa lappuja suihkun seiniin että älkää kusko suihkun lattioille. Espoon lähiketjusalin suihkuissa sekä saunassa haisee joka päivä kusi mihin vain sitten tottuu kun siellä päivittäin käy. Tuon hajun vain aina huomaa niin selvästi kun tuolta lähisalilta on ollut muutamia päiviä pois kuten nyt.

Toinen asia on sitten tuo teinien huutaminen ja mesoaminen kuntosalin puolella ja pukuhuoneen puolella toisten lääppiminen boxereissa ja pyyhkyillä hakkaaminen mitä ei vain jaksa katsella. Näitä asioita en ole huomannut kertaakaan Tampereen Loaded:lla enkä myöskään Tampereen PTVGYM:llä. Tampereella olen nähnyt hirveästi nuoria treenaamassa eikä ne siellä sillain huuda ja mesoa kuin Espoossa ja Helsingissä.  

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Onko ylipaino ylivoimaa? Siinä vasta kysymys ja oikea vastaus on oikeasti vaikea. Mietin kuitenkin suhteellisen usein sitä että miten jaksan treenata sen miten jaksan treenata? Olenko vain tottunut siihen että treenaan usein vai enkö oikeasti sitten treenaa? Aikoinaan kävin juoksemassa aamuisin yhdestä kerrasta viiteen kertaan aktiivisesti minkä lisäksi kävin kuntosalilla neljästä kerrasta kuuteen kertaan. Vuosien varrella olen käynyt kuntosalilla eri tavalla mitä nykyään käyn ja en muista tarkalleen milloin ja miten treenasin kun kävin aktiivisesti juoksemassa. Yhdessä vaiheessa kävin jopa aamuisin ja iltaisin treenaamassa kuntosalilla eli tupla treenaamassa.

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.