Talvella aamukävely mielummin lähempänä 20 asteen pakkasta kuin nollakeliä

21.03.2018 - 14:08

En tiedä kuulunko tässä asiassa vähemmistöön vai enemmän harvemmistoon, mutta en ainakaan suuremmistoon siinä asiassa, että tykkään mennä aamulla käveleen ennemmin kahdenkymmenen asteen pakkasessa kuin lähempänä nollakeliä. Olen jostain tammikuusta alkaen käynyt lähes jokapäivä aamukävelyllä paitsi sunnuntaisin ja yhteenvetona voin vain todeta, että olen tykännyt kävellä ennemmin pakkasilla kuin leudommilla keleillä. Oli aamulla sitten hieman lämpimämpi tai hieman kylmempi sää niin olen siitä huolimatta vähintäänkin "ylipukeutunut". Puolen tunnin kävelylenkki on siinä mielessä lyhyt, että kroppa ei ehdi oikein lämmitä kävelyn aikana joten tästä syystä päälle on tarvinnut laittaa suhteessa enemmän vaatteita kuin jos olisi menossa juoksemaan. Tästä syystä minulle on ollut ihan sama onko aamulla ollut nolla, kymmenen astetta tai kaksikymmentä astetta pakkasta.

Ainoa asia minkä olen huomannut selvästi aamuisin on ollut se, että lämpimillä keleillä on ollut liukasta ja paikoin jopa liukasta. Sama paikka on paljon liukkaampi silloin kun keli on lähempänä nollaa kuin kahdenkymmenen asteen pakkasella. Kahdenkymmenen asteen pakkasella liukas ei ole edes liukas kun taas sitten kelin ollessa lähellä nollaa niin liukkaan kohdat ovat todellakin liukkaita. Juurikin liukkaus on se yksi ainoa syy miksi tykkään kävellä aamulla talvella pakkasella kuin lämpimällä kelillä.

Kun muistaa perus vaatetuksen housujen ja takin lisäksi laittaa myöskin esimerkiksi tuplasukat jalkaan, lämpimät hanskat käteen sekä suojata naaman tai ainakin kaulan niin kaikki on hyvin. Jalat sekä yläkropan saa lämpimäksi helpommin kävelyn aikana ja myöskin kestävät paremmin kylmyyttä kuin varpaat sekä sormet jotka jäätyvät todella helposti. Tämän takia kannattaa huomioida vaatetuksessa myöskin varpaat sekä sormet sillä niitä on vaikeampi lämmittää kesken kävelyn. 

Riippuen kuinka kylmä pihalla oikeasti on niin minulla on college-housujen sekä hupparin päällä joko toiset vastaavat vai sitten yksi hieman kevyempi talviasu. Tämän varustuksen lisäksi minulla on käytössä ihan tuplasukat sekä tuplahanskat ihan vain varmuuden vuoksi. Jalkineina olen käyttänyt Asics Fuji Sensor talvijuoksukenkiä.

Naamasuoja / kasvosuoja on aivan loistava aamulenkeillä

Itse olen nyt käyttänyt aamulenkeillä kasvosuojaa poskien sekä naaman suojaamiseksi kylmyydeltä. Tämän voi hoitaa myöskin ihan hyvin kaulahuivilla, mutta mielestäni kasvosuoja on siinä mielessä kätevämpi, että se on tehty juurikin tuolle asialle. Kasvosuoja hengittää paremmin ilman läpi eikä sitä tarvitse niinkään taiteilla naaman eteen. 

Sa Company tarjoaa erilaisia kasvosuojia sekä muita tuotteita mielestäni hyvällä design:lla sekä hyvillä hinnoilla ainakin kun käyttää olemassa olevia tarjouksia.

https://safishing.com/

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

En nyt tiedä mikä Espoolaisiin koiran omistajiin on tullut tänä vuonna? Ehkä ihmisiä ei vain niin kuin yleisesti enää kiinnosta tai ihmiset eivät vain kiinnitä huomioita asioihin. Varsinkin tämän vuoden tammikuun - maaliskuun aikana olen nähnyt ihan hirveästi koiran paskaa tiellä kun tiellä. Espoo on ollut aikaisemmin siinä mielessä ihmeellinen kaupunki käydä lenkillä että koiran paskoja ei hirveästi ole tullut näkyviin. Kuitenkin tänä vuonna tuohon on tullut poikkeus.

Juoksu- ja kävelykenkiin ei ole tullut viime vuosina enää tullut panostettua niin kuin "aktiivi" juoksu aikana. Minulla oli ennen kuin nyt pari viikkoa sitten ostin uudet kengät niin käytössäni kahdet parit Asics Pulse 5 kenkiä mitkä tuli ostettua kauan sitten. Kyseiset kengät on tullu ostettua ennen viimeisintä puolimaratonia mikä sekin tapahtui 2015 joten siitä on aika. Myös kenkien malli Asics Pulse 5 kertoo että kengät ovat vanhat sillä Asics Pulse kengät menevät nyt Asics Pulse 14 numerossa.

Olen tässä viimeisen kuukauden aikana aktivoitunut käyttämään Garmin Venu2:sta päivittäin pitkästä aikaa. Kun aikoinaan hankin Garmin Venu2:sen niin alkuun kello oli kädessä lähes kokoajan paitsi kuntosalilla ollessa. Kuntosalilla kun käytän kaiken maailman remmejä sekä siteitä aktiivisesti niin kellon käyttäminen ei oikein niiden kanssa. Näin ollen en ole käyttänyt Garmin Venu2:sta kuntosalilla kuin pari kertaa jalkatreenissä ihan testi mielessä. En kyllä ole

Nyt oikeasti ollaan menossa jo kohti kolmannen viikon loppua mutta olen ollut nyt laiska kirjoittamaan dieetin toisesta viikosta. Toisella viikolla sain "pudotettua" painoa puolisen kiloa kun ensimmäisellä viikolla paino tippui parisen kiloa. Viimeksi 30 päivän "hc" dieetti tuotti toisella viikolla painoa alas parisen kiloa eli tuohon verrattuna 1.5 kiloa vähemmän. Toisaalta nyt paino oli siinä 108kg luokassa kun kesällä olin siinä 116kg luokassa. Myöskään en

En oikein sitä oikein muista ja tajua, että olen dieetillä kun se tuntuu tällä kertaa ainakin vielä niin normaalilta. Olen käynyt joka päivä pari kertaa päivässä tekemässä noin puolen tunnin kävelyn minkä lisäksi olen käynyt illalla tekemässä perus kuntosalitreenin. Mitä itse ruokavalioon tulee niin olen pysyttäytynyt ensimmäisen viikon aikalailla samoilla aterioilla päivästä toiseen. On ollut muutamia päiviä kun olen halunnut hieman vaihtelua ruokailuun niin