Suurin osa penkkaajista kuseilee

09.09.2023 - 15:47

Miksi suurin osa penkkaajista kuseilee? Miksi juuri suurin osa PTVGYM:llä penkkaajista kuseilee? Sitä en tiedä ja sen haluaisin tietää? Kyseessä on siis se että penkkiä tehdessä käytetään lukkoja tai klipsuja tangossa ettei painot tippuisi tai liikkuisi tangossa. Itse olen pitänyt tätä asiaa kuseiluna koko sen ajan kun kuntosalilla olen käynyt sen joku 18 vuotta ja siihen päälle muutamat kesät jääkiekon kesätreeneissä. Itse totuttauduin ja minut myöskin koulutettiin ettei penkissä käytetä lukkoja tai mitään klipsejä kun käytännössä tanko saa tulla kyllä niin jumalattoman vinosti jos painot oikeasti alkavat liikkua vaarallisesti.

Se millä painoilla penkkaa johtuu ihan siitä millaista treeniä tekee tai mikä on treenaajan voimataso mutta se ei ole kuseilua. Se puolestaan on minun näkökulmasta kuseilua että käytetään lukkoja penkkiä tehdessä. Ainoat kerrat kun itse käytän lukkoja penkkiä tehdessä ovat ne treenit kun käytän ketjuja ja varsinkin silloin jos ketjussa ei ole itsessään kiristysosaa. Ainakin kyseisellä hetkellä Pitäjänmäen PTVGYM:in kahdesta ketjusta on koko ajan puuttunut kiristysosa ja nyt nyt niistä kahdesta joissa on ollut niin toisesta se on ollut kadoksista sitten kesän. Näin ollen neljästä ketjusta vain yhdessä on kiinni kiristysosa. 

En näe Vammalassa ikinä kenenkään penkkaavan lukkojen kanssa sekä lähisaleillakaan ei juuri kukaan penkkaa lukkoja käyttäen. Mielestäni myöskään Tampereen Loaded:lla en ole nähnyt penkissä käytettävän lukkoja. Se miksi PTVGYM on nyt tuossa mainittu erityisesti niin johtuu siitä että siellä lähes kaikki penkkaa lukkoja käyttäen. Tähän asiaan voi olla hyvin yksinkertainen syy eli lukot ovat helposti saatavilla mutta puolestaan se miksi ne on helposti saatavilla penkkiin on myös se että niitä siellä käytetään.

Vammalan salilla on hyvin heikosti muutenkin lukkoja tai klipsuja mutta niitä on kyllä on. Kuitenkin ne on siellä vähän niin kuin jemmassa eikä oikeastaan yhtään ole siinä penkin lähille niin varmaankaan niitä ei edes käytetä sitää vähää kuin että saatavilla olisi lukkoja lähempänä penkkejä. Vastaavasti Tampereen Loaded:lla lukkoja on siinä penkkien lähellä mutta yleisesti lukkoja löytyy paremmin kyykky räkistä kuin penkkien läheltä olevista painotelineistä mihin mavettajat ja lantionnostajat laittavat lukkoja.

Se miksi tämä nyt itseäni "ärsyttää" on se, että päivinä jolloin Pitäjänmäen PTVGYM:llä on kolmesta neljään penkkaajaa ja kaikki käyttävät lukkoja niin itselleni ei riitä pikalukkoja kyykkyyn tai maastavetoon. Pitäjänmäen PTVGYM:llä kun on liian vähän kunnon muovisia pikalukkoja treenipaikkoihin nähden. Itse en vain tykkää niistä klipsuista kyykkyä tai maastavetoa tehdessä. Myöskään klipsut eivät sovellu silloin kun käytän kyykyssä tai maastavedossa ketjuja.

Niin eli minua ärsyttää penkkaajat jotka käyttävät lukkoja oli painoja mitä tahansa ihan vain sen takia ettei Pitäjänmäen PTVGYM:llä riitä pikalukkoja sitten kyykkyyn tai maastavetoon. Myöskin kun Pitäjänmäen PTVGYM:llä ketjuissa itsessään ei ole enää niitä kiristys ruuveja niin niiden käyttöön tarvitsee myös käyttää lukkoja. Siitä huolimatta vaikka Pitäjänmäen PTVGYM:llä ei ole riittävästi pikalukkoja mikä ärsyttää välillä itseäni niin pidän lukkoja käyttäviä penkkaajia kuseilijoina. 

Tämä on ja on ollut vain oma mielipiteeni yli 18 vuotta eli anteeksi vain.

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.