Sonos Beam soundbar omistajan siirto oman tunnuksen alle

17.02.2021 - 22:56

Vaihdoin nyt viimein Sonos Beam soundbarin oman Sonos-tilin alle minkä tiesin jo etukäteen sen olevan kikkailemista ja sitä se myöskin oli. Vaihdoin joululoman aikana 2.0 kotiteatteri järjestelmäni Sonos Beam soundbariin äitini kanssa päittäin, mutta vasta nyt reilun pari kuukauden käytön jälkeen päätin vaihtaa Sonos Beam soundbarin oman Sonos-tilini alle. Sonos Beam soundbar on toiminut ilman ilman asetuksiin pääsyä vallan mainiosti hdmi-johdon kanssa, mutta asetuksiin ja wlan-verkkoon sillä ei ole päässyt. Näin ollen Sonos Beam soundbaria ei ole voinut käyttää esim Airplay:n kanssa.

Sonos kaiuttimet liitetään Sonos-tiliin minkä avulla pääsee muokkaamaan kaiuttimen asetuksia tässä tapauksessa Sonos Beam soundbaria. Tässä ei ole vielä mitään ihmeellistä, mutta sitten kun taloudessa eli samassa verkossa on useampi Sonos kaiutin eri tunnuksen alla niin tästä vasta kikkailu alkaakin. Sonos kun on tehnyt äppsistään sellaisen, että kun olet siihen kerran kirjautunut niin toiselle tunnukselle pääsemiseen sinun tarvitsee poistaa äppsi, ladata se uudestaan ja kirjautua eri tunnuksella. Itselläni kun oli Sonos One kaiutin kiinni verkossa oman tunnukseni alla niin Sonos äppsi halusi päästä kirjautumaan siihen kokoajan. Tämän johdosta minun piti sammuttaa Sonos One kaiutin siihen saakka kunnes sain siirrettyä Sonos Beam omistajuuden oman tunnuksen alle.

Sonos Beam soundbar

Jotta asiat eivät olisi vielä ihan niin helppoa niin minun piti irroittaa Sonos Beam televisiosta ja viedä se lähemmäksi wlan-reititintä jotta sain Sonos Beam verkkojohdolla kiinni samaan verkkoon kuin missä olin Iphonella. Tämän jälkeen minun piti tosiaan poistaa Sonos äppsi Iphonesta ja asentaa se uusiksi. Tämän jälkeen kirjauduin sisään äitini Sonos-tunnuksella minkä jälkeen äppsi löysi Sonos Beam soundbarin. Tämän jälkeen menin Sonos Beam asetuksiin mistä löytyi omistajuuden vaihto ja seurasin tämän jälkeen äppsin ohjeita. Loppujen lopuksi sain siirrettyä Sonos Beam soundbarin oman Sonos-tilini alle minkä jälkeen pystyin lisäämään Sonos Beam oman wlan-verkkooni. Nyt kaikki oli valmista ja sain laittaa Sonos One kaiuttimen takaisin päälle.

Kaikki on siis hyvin kun kaikki Sonos kaiuttimet ovat saman Sonos-tilin alla tai verkossa ei ole muita Sonos kaiuttimia samaan aikaan jolloin homma menee vaikeaksi. Varsinkin kun Sonos äppsi ei halua vaihtaa tunnusta toiseen jos olet jo kerran siihen kirjautunut. Se ei edes auta vaikka kirjaudut pois sillä Sonos kysyy sitä samaa tunnusta millä olet kirjautunut sisään eikä se ota mitään muuta tunnusta. Ainoa tapa on siis poistaa äppsi ja ladata se uusiksi. Jouduin tekemään tämän moneen kertaan kun satuin tekemään muutamia pikku kämmejä prosessin yhteydessä.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää. 

Kesäloman aikana tulin hankkineeksi extemporeen NAD c298 päätevahvistimen Tampereen Hifihuoneelta. Olimme kaverin kanssa tulossa Helsingistä takaisin Vammalaan katsomasta Oppenheimer elokuvaa minkä kävimme katsomassa ja testaamassa Finnkino Tennispalatsin uuden LUXE-salissa. Matkalla Vammalaan mietin siinä hetken aikaa pitäisikö käydä Tampereen Hifihuoneen kautta vai jatkaa vain suoraan? Olin edellisellä viikolla käynyt Tampereen Audiokaupan loppuunmyynnissä ja siitä reissusta oli jäänyt asioita pyörimään päähän.