Schiek treenivyö ja maastavetoa vyön testaamiseksi

16.11.2016 - 12:06

Viikko alkoi aamulla aamulenkillä sekä illalla selkätreenillä. Tämän lisäksi päätin myöskin nyt "virallisesti" jatkaa dieettiäni juhannukseen saakka. Minun oli tarkoitus pitää dieettiä vielä pari viikkoa, mutta päätin lisätä tähän vielä kolme viikkoa lisää. Näin ollen dieettini kestää vielä viitisen viikkoa. Vielä kun sitten jatkoin dieettiä käytännössä kolme viikkoa eteenpäin niin nyt otan myöskin varmaan tälle viikolle tankkauspäivän. Tankkauspäiviä en ole vielä pitänyt dieetin aikana yhtään eli olen mennyt koko dieetin vajaa pari kuukautta ilman minkään näköisiä tankkauksia. Minulle on tullut vain pieni hysteeri tai kauhu tankkauksesta vaikka se on vain positiivinen asia dieettiin. Minulle on jopa puhuttu ja suositeltukin tankkauspäivän pitämisestä, mutta normaaliin tyyliini olen jättänyt nämä vinkit vielä pois.

Dieettiä on pian takana parisen kuukautta ja kun tämä dieetti nyt pitkittyy vielä kolme viikkoa pidemmäksi niin ajattelin hetken olevan vain oikea tankkauspäivän testaamiseksi. Muutenkin tämä koko dieetti on ensimmäinen laatuaan niin kaikki asiat ovat olleet mille tavalla tai toisella uusia. Tämän nyt piti olla vain parin kuukauden testi dieetti ja katsoa miten se vaikuttaa kroppaani. Oikeastaan diettin piti alunperin olla vain toukokuun ajan, mutta hyvin nopeasti vaihdoin sen parin kuukauden mittaiseksi. Eihän nyt yhden kuukauden dieetillä oikeasti mitään muutoksia huomaa. Tämän myöskin huomasin kun aloin dieettaamaan niin ensimmäisen parin - kolmen viikon aikana en tainnut nähdä sen suurempia muutoksia suuntaan enkä toiseen.

Maanantai alkoi 7km aamulenkillä

Nyt kun en mene tällä viikolla kahdesti salille niin menen sitten aktiivisesti aamulla juoksemaan. Tuo onkin ollut nyt tarkoitus. Ellen mene aamulla juoksemaan niin menen kuntosalille ja toisinpäin. Aamutreenaaminen on vain hyvä tapa aloittaa päivä vaikka sitä varten joutuukin heräämään aikaisemmin ja myöskin edellisenä iltana pitää mennä aikaisemmin nukkumaan. Ei siis ihan aina asia ole näin, mutta minulla tuo menee tällä tavalla. En kuitenkaan halua mennä töihin vasta puolen päivän aikaan vaan haluan aloittaa työt kuitenkin mahdollisimman aikaisin jotta pääsen sieltä myöskin aikaisemmin pois. Sinällään voisin mennä ihan hyvin töihin johonkin kymmeneen tai yhteentoista kun menen illalla "vasta" kahdeksan aikoihin kuntosalille. Kuntosalille meno ei siis rajoita töihin meno aikaa.

Olen nyt keväästä lähtien juossut aamulenkit rauhallisesti. Omaan tasooni nähden rauhallisesti en kuitenkaan hiljaa. Pidän rauhallisen juoksun ja hiljaa juoksemisen eri asiana kuitenkin. Tällä hetkellä kun dieetti on päällä ja muutenkin painoa on lähtenyt sen seurauksena niin juokseminen on ollut kevyempää. Tämän seurauksena nykyinen vauhti tuntuu kevyemmältä kuin esimerkiksi vuosi sitten. En ole kuitenkaan lähtenyt vielä kohentamaan juoksukuntoani siinä mielessä, että tähtäisin nopeatempoisempiin juoksuihin sillä aamulenkit kuitenkin vaikuttavat illan kuntosalistreeneihin negatiivisesti. Muutenkin kun tässä on dieetti menossa niin aamulenkit ottavat kroppaan enemmän minkä seuraksena olen helpommin väsynyt ja poikki. Juurikin dieetin takia olen pitänyt vauhdin tasaisena sekä tietyn pacen alapuolella jotta en menisi ihan puhki.

Schiek treenivyö - Belt Model 3004 ja maastavetoa heti vyön testaamiseksi

Viikonloppuna olin ja menin keskustan kautta käymään Itäkeskuksessa. Siinä sitten päädyin menemään Ruoholahdesta metrolla Itäkeskukseen ja samalla tulin käyneeksi Helsingin Body Actionissa katselemassa. Menin lähinnä katselemaan sinne vaatteita ja sitten minulla oli jokin asia mitä minun oli tarkoitus katsoa ja koettaa. Tätä asiaa en vain sitten aluksi muistanut mikä se oli vaikka yritin katsella kauppaa ympäri siinä mielessä että asia muistuisi mieleen. Juuri ennenkuin olin lähtemässä pois liikkeestä asia muistui mieleen. Minun piti katsoa jotain treenivyötä mitä sitten päädyinkin koeattamaan. Myyjä tarjosi minulle heti oikean kokoista Schiek vyötä ja jotain pro-mallia. Vyö tuntui heti jämäkälle ja tuntui muutenkin hyvälle. Aloin vain sitten miettimään sitä asiaa, että tarvitsenko nyt uutta vyötä eikä 69€ hinta siinä sinällään auttanut. Tietenkin kaikki vyöt ja salitarvikkeet maksavat eikä tuo ollut edes kalliimmasta päästä. Maksoivat Versa Gripsin saman verran kun ne ostin aikoinaan.

[[{"fid":"546","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Schiek treenivyö","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Schiek treenivyö"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Schiek treenivyö","title":"Schiek treenivyö","height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Jäin miettimään asiaa ja lähdin Itäkeskukseen päin. Siellä sitten minulla tuli jotain mieleen jonkun asian takia, että soitin Peltzille. Samalla sitten kysyin onko hänellä kokemuksia tai tietoa kyseisestä vyöstä. Tämä keskustelu päättyi lopulta siihen, että kysyin häneltä ostanko vyön vain en. Siihen tuli vastaus, että kyllä. Aikoinaan kun päädyin Itäkeskuksen kautta keskustaan niin  sen jälkeen kävin vielä uudestaan Body Actionissa hakemassa vyön ennen kuin palasin kotiin. Tämän jälkeen sitten syytinkin Peltziä jälleen kerran 69€ tuhlaamisesta.

21.5.2016 klo 14.06 Tuomas Välimaa kirjoitti:
> Sun takia meni 70€

Kun vyö oli ostettuna ja muutenkin aloitin viime viikolla treeniviikon selkätreenillä niin aloitin myöskin maanantain kuntosalitreenit selkätreenillä. Käytännössä toteutin melkein samanlaisen treenin kuin viimeksi eli niin sanotusti oman perus selkätreenin. Halusin heti kokeilla ostamaani vyötä joten treeni alkoi maastavedolla minkä jälkeen tein sitten loput selkäliikkeet. En tiedä sitten johtuiko vyön kokeilusta vai halusinko vain paukuttaa maastavetoa maksimeilla niin tein kolme ykköstä 215kg painoilla. Voi olla, että halusin testata vyötä, mutta olen viime aikoina muutenkin suorittanut maastavedot enemmänkin ykkösillä - kolmen toiston kovilla nostoilla kun varsinaisillä sarjoilla. Saa nyt jotain raskasta edes dieetin aikana kun en treenaa nyt tällä hetkellä kovia kuuden toiston sarjoja.

Huomasin vyön erilaisuuden nahkavyöhön jo heti liikkeessä kun kokeilin sitä. Vyö on erittäin jämäkkä ja sen saa todella tiukalle. Vaikka vyö on tiukalla niin mielestäni se ei ole epämukava, mutta otin sen kuitenkin löysäksi aina toiston / sarjan jälkeen. Vyön jämäkkyys teki maastavedon tekemiseen sen eron, että en jäänyt sinne alas kyhnäämään vaan lähdin tekemään toistoja käytännössä heti. Varsinkin suuremmilla painoilla jään helposti alas kyhnäämään jotain asennon korjaamista vai "valmistautumaan". Tällöin vain maastavedon tekeminen helposti epäonnistuu kun jää alas kuhnaamaan liian kauaksi aikaa. Focus / lataus vain menee mitä kauemmin alhaalla pysyy. Vyön jämäkkyyden puolesta tätä asiaa ei tapahtunut tällä kertaa enkä oikeastaan kertaakaan jäänyt 215kg painoilla alas nysmäämään vain lähdin heti tekemään toistoa mikä puolestaan helpostii maastavedon tekemistä ja raudat oikeasti nousi.

Maastavedon jälkeen en huomannut alaselässä mitään ihmeellistä loppu treenin aikana kuten en myöskään seuraavana päivänä aamulenkin aikana. Tiistainaaamuna aamulenkillä selkä oli siinä kunnossa ettei edellisenä päivänä olisi tehnyt edes maastavetoa. Alaselän tuntuma voi myös johtua ykkösten tekemisestä sillä ykköset ottavat kuitenkin erilailla alaselkään kuin viiden - seitsemän toiston sarjojen tekemine. Kuitenkin ensimmäisen treenin jälkeen voin sanoa vyön olleen mahtava hankinta minkä jälkeen sainkin sanoa Peltzille kiitosta päätöksen teosta.

23.5.2016 klo 21.25 Tuomas Välimaa kirjoitti:
> Super kiitos et sait mut ostamaan sen vyön

Maastavetoa lukuunottamatta otin selkätreenin loput liikkeet enemmän tuntuman kuin painojen mukaan. Hain liikkeisiin ennemmin paremman tuntuman haun kuin painot. Tästä johtuen tein liikeitä "hieman" pienemmillä painoilla millä olisin saanut tehtyä kymmenen toiston sarjoja. Keskityin oikein toistojen tekemiseen minkä johdosta otin hieman pienemmät painot. Esimerkiksi kulmasoutuun otin about 100kg sijasta 80kg ihan vain sen takia, että sain tehtyä jokaisen toiston ensimmäisestä kymmeneen tuntumalla. Sama koski tämän jälkeen loppuja liikkeitä joissa halusin saada pidettyä tuntuman samanlaisena ensimmäisestä toistosta viimeiseen.

Selkätreeni

  • Maastaveto
  • Kulmasoutu vastaote
  • Vaakasoutu
  • Ylätalja kahva
  • Alatalja

 

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

Viime viikon sunnuntaina kävin tekemässä ensimmäisen pitkän "juoksulenkin" vuosiin kun juoksin noin 9.5km. Kyseinen juoksu oli minulle myöskin ensimmäinen sykealue 3 treeni kun nyt olen viimeisen neljän viikon aikana olen aktiivisesti tehnyt sykealue 2 treenejä. Tosin tuon viime viikon sunnuntain 9.5km "juoksulenkin" jälkeen tunsin kyllä että en ollut juossut aikoihin. Huomasin tämän niin kuntosalilla kuin myöskin lenkeillä joita tein ja siksi muutinkin muutaman sykealue 2 treenin ihan kävelyksi.

Viime viikon sunnuntaina suunnittelin juoksevani hieman pidemmän lenkin mitä olen nyt "juossut" muutaman viikon. Olin käynyt nyt "juoksemassa" kolmisen viikkoa sykealue 2 treenejä jotka olivat yleisesti noin 2.7km tai 3.5km sekä kerran kävin "juoksemassa" pidemmän 5km. Tuo 5km lenkki oli pitkästä aikaa ensimäinen 5km lenkki aikoihin ja samalla pisin lenkki mitä nyt olen edes juossut vuosiin. Jos olen edes käynyt juoksemassa niin tuo 5km on ollut pisin matka sitten ties koska ja jos nyt oikein muistan niin joskus kauan aikaa sitten kävin juoksemassa satunnaisen 10km lenkin.

Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä kun kävin juoksemassa sunnuntai-iltana 2.7km lenkin minkä jälkeen aloitin heti maanantaina sykealue 2 "juoksu" treenit. Kaikki tämä lähti liikeelle ihan extemporeen sillä tuona sunnuntaina minun oli tarkoitus käydä normaalilla kävelylenkillä päivällä mutta en vain ehtinyt. Sitten illalla päätin että nyt on vain parempi käydä tekemässä se normaali kävelylenkki ettei nyt koko päivää tule oltua sisällä. Kuitenkin siinä jostain syystä sainkin päähän piston että mitä jos menisinkin juoksemaan?

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Hankin tuossa puolitoista viikkoa sitten Garmin HRM-Pro Plus sykevyön todella exemporeen Laatukorusta. En edes muista mistä sain idean edes alkaa katsomaan videoita Garmin HRM-Pro Plus sykevyöstä mutta parin videon jälkeen kävin Googlessa katsomassa mistä se kannattaisi ostaa? Idea sykevyöstä on kuitenkin lähtenyt liikkeelle noista minun aloittamista sykealuea 2 treeneistä ja siitä että Garmin Venu 2 rannemittaus ei ole ihan niin tarkka. Kuitenkin kun treeni perustuu sykkeeseen niin on paljon parempi saada tarkempaa tietoa kuin sinnepäin olevaa tietoa?