Quest Bar ja Myprotein Protein Pancake Mix

16.11.2016 - 12:06

Tällä viikolla tuli pitkään pohtimani Mass.fi tilaus johon sisältyi proteiinipannukakkujauheita sekä Quest Bar patukoita. Kummatkin tuotteet olivat itselleni ensimmäisiä joten ihan testitilauksena meni tämä tilaus. Katsoin ja mietin jo vähän aikaa sitten proteiinipatukoiden tilaamista Mass.fi:stä siellä siellä oli tarjous osta neljä maksa kolme. Tämä tarjous koski 10 - 12 kappaleen laatikoita proteiinipatukasta riippuen. Aluksi en tähän tarjoukseen oikein viikannut mitenkään, mutta mitä lähemmäksi tarjouksen umpenenminen meni niin sitä enemmän aloin asiaa miettimään. Viime viikon tiistaina satuin ostamaan kaupasta itselleni viime keskiviikoksi salaatin sekä proteiinipatukan kun olin suunnitellut tuolle päivää intervallien vetämistä iltapäivällä.

Samana päivänä aloin sitten myöskin tutkimaan tarjouksessa olleita proteiinipatukoita enemmän sillä proteiinipatukoiden osto alkoi kiinnostamaan. Yhteenaikaan proteiinipatukoita tuli ostettua aika aktiivisesti, mutta viime vuosina niiden käyttö on ollut aika olematonta. Lähinnä olen ostanut harvemmin jos olen tarvinnut jotain pikaista pientä evästä mukaan. Tutustuessani Quest Bar nimiseen proteiinipatukkaan huomasin siitä olevan valtavan määrä kirjoituksia ja sen olevan markkinoiden myydyin proteiinipatukka ainakin Yhdysvalloissa. Mitä enemmän luin blogikirjoituksia sekä muita tuotearvioita huomasin, Quest Bar patukan saaneen yleisesti hyviä arvosteluja verrattuna muihin proteiinipatukoihin. Kirjoituksien ohella tulin huomanneeksi erilaisia Quest Bar reseptejä eli mitä kaikkea kyseisellä proteiinipatukalla olisi mahdollista tehdä. Titenkin aina kaiken maailman reseptit kiinnostavat sinällään kun haen aina jotain uutta ruokavalioon, mutta yleisellä tasolla tuo on sinällään turhaa. En kuitenkaan tulisi mitään ihmeellistä kokkaamaan Quest Bar patukoilla eli sen takia minun ei niitä kannattaisi ostaa.

Olin melkein jo päättänyt tilaavani patukoita sekä patukoiden kanssa testiksi pannukakkujauhetta mitä on aikaisemminkin pitänyt jo testata. Pääsin siihen vaiheeseen, että olin saanut ostoskoriin laitettua neljä laatikkoa Qeust Bar patukoita sekä pari pussia pannukakkujauhetta. Tämän jälkeen aloin vielä pohtimaan sitä, että viitsiikö sitä varmasti ostaa patukoita sillä kuitenkin niille tuli jonkin verran hintaa vaikka tarjouksessa olivatkin. 

[[{"fid":"432","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_folder[und]":"71"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Tarjous ehti päättyä ennen kuin ehdiin päättämään tekisinkö tilauksen vai en joten viime viikolla osto jäi tekemättä. En muista nyt miksi eksyin loppuviikosta vai viikonloppuna Mass.fi sivulle, mutta huomasin Quest Bar hinnan alentuneen. Tällöin tulin miettineeksi sitä, että nyt ne olisivat halvempia kuin osta neljä maksa kolme kampanjan aikaan jos olisi käytössä vaikka alekoodi. Tämän johdosta mietin / päätin, että teen oston jos jonkinlainen alekoodi tulee sähköpostiin ja patukoiden hinta on edelleen sama. Kaikki kävikin hyvin maanantaina jolloin Mass.fi sai -20% alennuksen koodilla ja teinkin sitten heti tilauksen jota olin jo pohtinut päivän verran ainakin.

Quest Bar & Myprotein Protein Pancake Mix tilaus

Quest Bar 12 x 60g Apple Pie 19,92 € (1,66€ per patukka)
Quest Bar 12 x 60g Chocolate Brownie 19,92 € (1,66€ per patukka)
Quest Bar 12 x 60g Banana Nut Muffin 22,32 € (1,86€ per patukka)
Quest Bar 12 x 60g Peanut Butter & Jelly 19,92 € (1,66€ per patukka)
Myprotein Protein Pancake Mix, Golden Syrup, 500g (FI Based) 5,52 €
Myprotein Protein Pancake Mix, Maple Syrup 5,52 €

Tänään tuli syötyä ensimmäinen Quest Bar Peanut Butter & Jelly patukka. Ajattelin kirjoittaa mahdollisesti ensiviikolla pienen yhteenvedon eri Quest Bar patukoista jolloin olen ehtinyt maistamaan kaikkia ostamiani neljää makua. Tämän pohjalta on parempi kirjoitella jolloin maku eroja voi vertailla keskenään. Quest bar Peanut Butter & Jelly tuntui ensitestin perusteelta hieman sitkeältä, makealta ja hyvältä proteiinipatukalta.

10km mukava kevyt aamulenkki

Eilen pidin lopulta täyden lepopäivän. Jätin aamuksi suunnitellun aamulenkin väliin ja päätin tästä jo hyvissä ajoin. Eilinen aamulenkki jäi väliin lähinnä maastavedon vuoksi, koska ajattelin levon olevan paikallaan ja aamulenkin rastittavan alaselkää ehkä hieman liikaa. Kun jätin aamulenkin väliin niin aloin tämän jälkeen miettimän lenkille menemistä heti töiden jälkeen tai illalla. Mietin lenkille memistä melko kauankin, mutta lopulta päädyin siihen tulokseen, että päätin pitää koko päivän välipäivänä. Takana oli kuitenkin maanantain intervallit & illan kuntosalitreeni sekä tiistainen selkätreeni joten yleisellä tasolla välipäivä ei ollut yhtään pahitteeksi. Parempi vain, että olen alkanut hieman enemmän pitämään myös kokonaisia välipäiviä sillä alkuvuodesta ja muutenkin aina välillä lepään hieman liian vähän. Välipäivät ovat välillä muuttuneet treenipäiviksi sekä treenipäiviä olen usein tehnyt kahta treeniä päivään niin välillä on hyvä pitää hieman lepoakin.

Tämän aamun aamulenkki meni alusta asti ihan rennosti. Tämän huomasin sinällään helposti, kun missään ei tuntunut pahalle eikä mihinkään paikkaan sattunut. Vauhtikin jopa koveni loppua kohden vaikka sitä en ihan halunnut ja "jouduin" myöskin vauhtia hieman säästelemään. Ajattelin jälleen kerrran aamulenkin aikana tulevaa rinta- & ojentajatreeniä kuntosalilla. Vaikka olisi ollutkin kiva pitkästä aikaa lähteä koittamaan vauhtikestävyyttä niin päätin pitää vauhdin hiljaisempana juurikin illan jaksamisen kannalta. Ihan loppua kohdin en jaksanut enään ihan niin paljon säästellä niin annoin parin viimeisen kilometrin mennä hieman lujempaa, mutta en kuitenkaan merkittävästi kovempaa.

[[{"fid":"431","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_folder[und]":"71"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":526,"width":527,"class":"media-element file-default"}}]]

Illalla rinta- & ojentajatreeni kuntosalilla

Lähdin tänään kuntoslille 15min - 10min ennemmin kuin normaalisti. Ajattelin jotenkin pääseväni sieltä tuon 15min - 10min aikaisemmin pois, mutta eipä näin käynyt. Vaikka menin kuntosalille aikaisemmin niin lähdin sieltä samaan aikaan kuin normaalisti. Periaatteessa tuolla ei ollut yhtään mitään väliä sillä tuo aika sinne tänne ei merkinnyt yhtään mitään. Taisin jopa alitajuntaisesti muutamissa liikkeissä tehdä hieman pidempiä sarja määriä kun aikaa oli periaatteessa enemmän. En ole tuosta nyt ihan varma, mutta ainakin parissa liikkeessä tein viisi sarjaa normaalin kolmen sijasta ja penkissäkin tein useampia sarjoja. Tänään kuntosalillakin oli taas viime viikkoista hiljaisempaa vaikka olin hieman aikaisemmin kuntosalilla. Yleensä tuohon noin puoli kahdeksaan asti on ollut vielä enemmän väkeä kun sitten lähempänä kahdeksaa on hiljaisempaa. Tänään jo ennen puolta kahdeksaa oli jo hiljaista.

Lähdin tänään yrittämään tehdä penkkiä hieman samalla tavalla kuin olen tehnyt viime viikot maastavetoa. Maastavedossa olen nostanut painot lähelle maksimia enemmän tain vähemmän ja yrittänyt nostaa noin 190kg - 210kg painoilla mahdollisimman paljon toistoja. Tämän jälkeen olen laskenut painoja muutaman kerran ja yrittänyt näillä painoilla vielä tehdä niin paljon toistoja kun vain mahdollista. Tuota tyyliä ole jo muutamia viikkoja ajan käyttänyt maastavetoa tehdessä ja tänään oli aika kokeilla penkissä samanlaista tyyliä. Ensimmäinen lämmittely 70kg meni ihan hyvin, mutta toisella lämmittely painoilla 120kg nostaminen tuntui hieman raskaalle eikä niin kevyelle mitä olisi tarvinnut hyviin penkki tuloksiin. Tein tänään 140kg kolme viiden toiston sarjaa, mutta olin tähän itse pettnyt. Odotin parempaa sillä olen saanut myöskin 150kg painoilla neljän - viiden toiston sarjoja. Voi olla, että tämän päivän tuloksiin vaikutti aamun lenkki tavalla tai toisella, mutta eipä tuolla niinkään väliä. 140kg jälkeen laskin painoja 10kg:lla joten tangossa oli tämän jälkeen 130kg jolla tein kaksi kuuden toiston sarjaa. Tarkoitus oli tässäkin tehdä kolme viiden toiston sarjaa, mutta laskin ensimmäisen sarjan väärin enkä sitten toisen kuuden toiston sarjan jälkeen jaksanut tehdä kolmatta sarjaa.

Penkin jälkeen tein dipin mistä oli viikon / parin tauko. En tiedä miksi oikein innostuin, mutta tein viisi sarjaa 15kg lisäpainoilla. Luulisin tämän ratkaisun taustalla olleen sellainen asia, että tuo 15kg lisäpaino tuntui ensimmäisen kolmen sarjan jälkeen hieman "kevyelle". Painon noston sijasta lisäsin sarjojen määrän viiteen mikä oli mielestäni parempi ratkaisu kuin nostaa lisäpaino 20kg. Varmaankin dipin viiden sarjan myötä tein tämän jälkeen alavinolenkin myöskin viidellä sarjalla. Alavinopenkin sarja määrään vaikutti myöskin se, etten tänään uskaltanut tehdä alavinopenkki yli 30kg käsipainoilla. Tein siis tänään alavinopenkkiä käsipainoilla ja viime kerrasta onkin todella pitkä aika. Aloitin alavinopenkin tekemisen 25kg käsipainoilla josta nostin painot 30kg, mutta tämän jälkeen en enään uskaltanut lisätä painoja. Käytännössä tähän asiaan vaikutti kaksi asiaa mitkä ovat muutenkin hyvin oleelliset asiat alavinopenkin tekemisessä. Alavinopenkin asentoon meneminen sillä penkistä voi luistaa helposti liian pitkälle ja mahdollisesti penkistä alas sekä liikkeen lopettaminen jolloin painot täytyy saada turvallisesti maahan. Näiden kahden asian takia en tänään lähtenyt nostamaan painoja enään suuremmiksi vaan nostin mieluummin sarja määrää sillä en halunnut luokata itseäni.

[[{"fid":"433","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"","field_folder[und]":"71"},"type":"media","link_text":null,"attributes":{"height":525,"width":700,"class":"media-element file-default"}}]]

Alavinopenkin tekeminen käsipainoilla on hankalempaa kuin vapaalla tangolla tai smith-laitteessa. Vapaalla tangolla ja smiht-laitteessa asennon saa ennen painon ottamista asetettua toisin kuin käsipainoilla joilla täytyy liukua käsipainot kädessä vinopenkkiin maaten. Käsipainoilla liukuessa penkkiin on vain se vaara, että asento saattaa liukua liikaa jolloin jolloin ei saa hyvää % tukevaa asentoa liikkeen tekemiseen. Tämä johtaa siihen, että kroppa liukuu koko ajan taaksepäin jolloin lopulta voi tippua penkistä. Toinen asia on liikkeen lopettaminen mikä on paljon helpompaa vapaalla tangolla & smith-laitteessa jolloin tangon voi vain nostaa pidikkeisiin, mutta tässäkin pitää olla varovainen sillä tässä kohtaa voi helposti liukua penkissä. Käsipainoilla liikkeen lopettaminen on sinällään vaikeampaa kun käsipainot pitää saada lattialle siten ettei riko kropassa mitään. Painoja ei voi vain tiputtaa maahan sillä tällöin kädestä voi vääntyä jokin vaan painot pitää melkeimpä saada nostettua reisille minkä jälkeen itse päästä ylös ja laittaa tämän jälkeen käsipainot maahan.

Rinta- & ojentajatreeni

  • Penkki 70kg x10, 120kg x10, 3x5 140kg, 2x6 130kg
  • DIppi 15kg lisäpaino 5x10
  • Alavinopenkki käsipainoilla 25kg x10, 5x10 30kg
  • Ranskalainen punnerrus 37,5kg x10, 2x10 47,5kg 2x10 37,5kg
  • Vino vipunostot 3x10 15kg
  • Ojentajapunnerrus naru 3x10 70kg
  • Peck-deck 3x10 60kg
  • Ojentajapunnerrus pään yli 60kg x10, 3x10 80kg

Eipä siihen mennyt taaskaan kovin kauaa aikaa kun oikeasti aloin kaipaamaan Vammalassa ja varsinkin Tampereella treenaamista. Tulin viime viikon lauantaina takaisin kahden viikon reissulta Vammalasta jolloin kävin tekemässä neljä treeniä myöskin Tampereen Loaded:lla. Ensimmäinen ilta Pitäjänmäen PTVGYM:llä meni hyvin kun näin pari tuttua pitkästä aikaa eikä mitään ihmeellisyyksiä ollut kun en käynyt wc:ssä. Lauantain oli muutenkin suhteellisen tyhjä eikä PTVGYM:llä ollut hirveästi treenaajia ja esimerkiksi vapaapaino alueet olivat aikalailla tyhjänä koko sen ajan mitä siellä olin.

Viime viikon sunnuntaina kävin tekemässä ensimmäisen pitkän "juoksulenkin" vuosiin kun juoksin noin 9.5km. Kyseinen juoksu oli minulle myöskin ensimmäinen sykealue 3 treeni kun nyt olen viimeisen neljän viikon aikana olen aktiivisesti tehnyt sykealue 2 treenejä. Tosin tuon viime viikon sunnuntain 9.5km "juoksulenkin" jälkeen tunsin kyllä että en ollut juossut aikoihin. Huomasin tämän niin kuntosalilla kuin myöskin lenkeillä joita tein ja siksi muutinkin muutaman sykealue 2 treenin ihan kävelyksi.

Viime viikon sunnuntaina suunnittelin juoksevani hieman pidemmän lenkin mitä olen nyt "juossut" muutaman viikon. Olin käynyt nyt "juoksemassa" kolmisen viikkoa sykealue 2 treenejä jotka olivat yleisesti noin 2.7km tai 3.5km sekä kerran kävin "juoksemassa" pidemmän 5km. Tuo 5km lenkki oli pitkästä aikaa ensimäinen 5km lenkki aikoihin ja samalla pisin lenkki mitä nyt olen edes juossut vuosiin. Jos olen edes käynyt juoksemassa niin tuo 5km on ollut pisin matka sitten ties koska ja jos nyt oikein muistan niin joskus kauan aikaa sitten kävin juoksemassa satunnaisen 10km lenkin.

Nyt on mennyt kolme viikkoa siitä kun kävin juoksemassa sunnuntai-iltana 2.7km lenkin minkä jälkeen aloitin heti maanantaina sykealue 2 "juoksu" treenit. Kaikki tämä lähti liikeelle ihan extemporeen sillä tuona sunnuntaina minun oli tarkoitus käydä normaalilla kävelylenkillä päivällä mutta en vain ehtinyt. Sitten illalla päätin että nyt on vain parempi käydä tekemässä se normaali kävelylenkki ettei nyt koko päivää tule oltua sisällä. Kuitenkin siinä jostain syystä sainkin päähän piston että mitä jos menisinkin juoksemaan?

No niin jatketaan hieman tätä ylipaino on ylivoimaa mikä video tuli tuossa koostettua heti seuraavalla viikolla ensimmäisestä ylipaino on ylivoimaa videosta. Nämä ovat siis peräkkäisiltä viikoilta olevat treenit eli kaksi viikkoa ja kuusi plus kuusi treeniä eli kaksitoista treeniä. Tämä uusi Ylipaino on ylivoimaa video on viikko sitten tehdyistä treeneistä ja täytyy kyllä sanoa että en muista yhtään mitään noista treeneistä ellen ala katsomaan itse tuota videota. Jotain hieman normaalimpaa tuli tehtyä, epäonnistumisiakin sekä sarjaennätyksiä jos oikein muistan?

Hankin tuossa puolitoista viikkoa sitten Garmin HRM-Pro Plus sykevyön todella exemporeen Laatukorusta. En edes muista mistä sain idean edes alkaa katsomaan videoita Garmin HRM-Pro Plus sykevyöstä mutta parin videon jälkeen kävin Googlessa katsomassa mistä se kannattaisi ostaa? Idea sykevyöstä on kuitenkin lähtenyt liikkeelle noista minun aloittamista sykealuea 2 treeneistä ja siitä että Garmin Venu 2 rannemittaus ei ole ihan niin tarkka. Kuitenkin kun treeni perustuu sykkeeseen niin on paljon parempi saada tarkempaa tietoa kuin sinnepäin olevaa tietoa?