Pysäytys ketju kyykky ennätys ja ketju kyykky ennätys

26.05.2024 - 15:39

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.

Niin en sitä tuossa edellisessä kirjoituksessa missä kirjoitin uudesta kyykyn 255kg ennätyksestä niin maininnut mutta tein siinä sellaisia teknikisiä asioita mitä olen ja mitä en ollut tehnyt viime aikoina. Keskityin viikko sitten lauantaina Tampereen Loaded:lla pitämään asennon kapeampana jolloin saisin pidettyä selän suoremmassa asennossa. Olen viime aikoina tehnyt kyykkyä hieman leveämmällä otteella jolloin minun on ollut helpompi mennä ja päästä alas. Kuitenkin vastapainoksi selkäni on alkanut myöskin menemään alemmaksi eli en ole saanut pidettyä selkää suorana. Myöskin vaikka jalat ovat menneet ihan hyvin alas niin siinä lopussa olen vienyt kyykkyä alaspäin lähinnä vain selällä sillä jalat ovat olleet loppuvaiheessa paikoillaan.

Tein yhdessä vaiheessa kapeammalla otteella kyykkyä mutta ainakin välillä huomasin perseen jäävän liian ylös liian helposti. Selkä pysyi tuolloin suoremmassa asennossa mutta ongelma oli tosiaan se että perse alkoi jäämään varsinkin huonompana päivänä liian ylös jolloin kyykky ei mennyt tarpeeksi alas. Tuolloin vaihdoin asennon leveämpään jolloin pääsin jalkojen ja perseen kanssa helpommin allemmaksi. Ongelmaksi muodostui vain tuolloin helposti selkä mikä lähti kaatumaan eteenpäin mitä suurempiin painoihin menin. Huomasin kyllä videoista sen että kun halusin viedä kyykkyä hieman alemmaksi niin tosiaan vain selkäni liikkui ja perse pysyi samassa kohtaan. Näin ollen en oikeasti mennyt alemmaksi vaikka luulin meneväni alemmaksi.

Halusin nyt eilen lauantaina Pitäjänmäen PTVGYM:llä keskittyä tosiaan viemään jokaisen toiston alas asti pitäen jalat kapealla. En miettinyt niinkään mihin painoihin menen vaan lähinnä siihen että haluan jokaisen toiston alas. Tämän lisäksi kun nyt olin PTVGYM:llä niin tein kyykky treenin ketjuilla. Se sitten miten rakensin treenin meni ihan tuntuman ja fiiliksen mukaan kuin aina ennenkin. Tällä kertaa vain mietin ja päätin että parempi käyttää toistoissa pysäytyksiä alhaalla niin tulee ainakin mentyä alas asti.

Tein mielestäni 180kg + ketjut sekä ainakin 200kg + ketjut niin pysäytyksellä eli siinä tuli ennätys minkä sitten vielä paransin seuraavalla toistolla. Ensiksi 180kg + ketjut pysäytyksellä oli ensiksi uusi oma pysäytys ketju kyykky ennätys minkä sitten heti korotin 200kg + ketjut. Näiden kahden toiston tarkoitus oli tosiaan katsoa henkinen kantti lähteä pysäyttämään tuollaisia painoja ja samalla ajattelin että jos en saa tehtyä pysäytyksen kanssa 200kg + ketjut niin en sitten kyllä tule saamaan sillä tai suuremmilla painoilla kyllä mitään sarjojakaan.

Pysäytys kyykky on oikeasti hyvä tapa katsoa päivän kuntoa ja henkistä kantti tehdä kyykkyä. Tätä olen jo yrittänyt tehdä pidempään että siihen johonkin 160kg - 180kg yritän tehdä pysäytyksellä. Jos oikeasti en pysty tekemään helppoa ykköstä 160kg painoilla pysäytyksellä tai paria toistoa niin en kyllä ole tuolloin +200kg painojen kunnossa. Oikeasti siis jos et pysty tekemään pysäytys kyykkyä hieman pienemmillä painoilla niin et sitten pysty kyllä tekemään suuremmillakaan painoilla toistoja. Kyllä sitä välillä olen itsekkin huomannut että pysäytyksen kanssa 160kg on tuntunut hieman raskaalle niin ajatellut vain että kyllä se siitä lähtee menemään niin todellisuudessa se ei ole lähtenyt menemään. Kyllä sieltä aina vähintään se hikinen ykkönen on otettu 200kg painoilla mutta oikeasti pienemmillä painoilla tehty pysäytys kyllä kertoo todellinen kunnon.

Ajattelin siinä kun olin ottanut 180kg + ketjut pysäytyksellä niin että jos helpon oloisesti 200kg + ketjut pysäytyksen kanssa niin sitten lähden ottamaan uuden ketju kyykky ennätyksen. Halusin kuitenkin ottaa 200kg + ketjut pysäytyksellä sillä 180kg + ketjut tuli niin helposti ja ajattelin myöskin että ellen saa 200kg + ketjut tehtyä pysäytyksellä niin en tule saamaan 220kg + ketjut kyllä mitenkään. Olen ollut myöskin ketju kyykyssä tuossa 200kg - 215kg + ketjut painojen välissä jo hieman liian pitkään. Myöskin sain kyllä tehtyä Vapun jälkeen Tampereen Loaded:lla 210kg + ketjut kolmen toiston sarjan niin kyllä tiesin 220kg + ketjujen olevan mahdollista hyvänä päivänä.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin. 

Pitihän nyt Tampereen Loaded:lla käydä kun olen Vammalassa käymässä ja minulla on muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä. Olin jo tätä aikaisemmin käynyt kaksi treeniä tekemässä Tampereella mutta päätin käydä vaihteeksi Tampereen PTVGYM:llä. Kun tulin Vammalaan niin ajattelin tulla Tampereen PTVGYM:in kautta kun se on paremmin siitä matkan varrella ja siistin ajassa sen vartin? Seuraavalla kerralla kun lähdin Tampereelle treenaamaan juhannus lauantaina niin ajattelin käydä myöskin Tampereen PTVGYM:llä ihan vain vaihtelun vuoksi.