Pysäytys ketju kyykky ennätys ja ketju kyykky ennätys

26.05.2024 - 15:39

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.

Niin en sitä tuossa edellisessä kirjoituksessa missä kirjoitin uudesta kyykyn 255kg ennätyksestä niin maininnut mutta tein siinä sellaisia teknikisiä asioita mitä olen ja mitä en ollut tehnyt viime aikoina. Keskityin viikko sitten lauantaina Tampereen Loaded:lla pitämään asennon kapeampana jolloin saisin pidettyä selän suoremmassa asennossa. Olen viime aikoina tehnyt kyykkyä hieman leveämmällä otteella jolloin minun on ollut helpompi mennä ja päästä alas. Kuitenkin vastapainoksi selkäni on alkanut myöskin menemään alemmaksi eli en ole saanut pidettyä selkää suorana. Myöskin vaikka jalat ovat menneet ihan hyvin alas niin siinä lopussa olen vienyt kyykkyä alaspäin lähinnä vain selällä sillä jalat ovat olleet loppuvaiheessa paikoillaan.

Tein yhdessä vaiheessa kapeammalla otteella kyykkyä mutta ainakin välillä huomasin perseen jäävän liian ylös liian helposti. Selkä pysyi tuolloin suoremmassa asennossa mutta ongelma oli tosiaan se että perse alkoi jäämään varsinkin huonompana päivänä liian ylös jolloin kyykky ei mennyt tarpeeksi alas. Tuolloin vaihdoin asennon leveämpään jolloin pääsin jalkojen ja perseen kanssa helpommin allemmaksi. Ongelmaksi muodostui vain tuolloin helposti selkä mikä lähti kaatumaan eteenpäin mitä suurempiin painoihin menin. Huomasin kyllä videoista sen että kun halusin viedä kyykkyä hieman alemmaksi niin tosiaan vain selkäni liikkui ja perse pysyi samassa kohtaan. Näin ollen en oikeasti mennyt alemmaksi vaikka luulin meneväni alemmaksi.

Halusin nyt eilen lauantaina Pitäjänmäen PTVGYM:llä keskittyä tosiaan viemään jokaisen toiston alas asti pitäen jalat kapealla. En miettinyt niinkään mihin painoihin menen vaan lähinnä siihen että haluan jokaisen toiston alas. Tämän lisäksi kun nyt olin PTVGYM:llä niin tein kyykky treenin ketjuilla. Se sitten miten rakensin treenin meni ihan tuntuman ja fiiliksen mukaan kuin aina ennenkin. Tällä kertaa vain mietin ja päätin että parempi käyttää toistoissa pysäytyksiä alhaalla niin tulee ainakin mentyä alas asti.

Tein mielestäni 180kg + ketjut sekä ainakin 200kg + ketjut niin pysäytyksellä eli siinä tuli ennätys minkä sitten vielä paransin seuraavalla toistolla. Ensiksi 180kg + ketjut pysäytyksellä oli ensiksi uusi oma pysäytys ketju kyykky ennätys minkä sitten heti korotin 200kg + ketjut. Näiden kahden toiston tarkoitus oli tosiaan katsoa henkinen kantti lähteä pysäyttämään tuollaisia painoja ja samalla ajattelin että jos en saa tehtyä pysäytyksen kanssa 200kg + ketjut niin en sitten kyllä tule saamaan sillä tai suuremmilla painoilla kyllä mitään sarjojakaan.

Pysäytys kyykky on oikeasti hyvä tapa katsoa päivän kuntoa ja henkistä kantti tehdä kyykkyä. Tätä olen jo yrittänyt tehdä pidempään että siihen johonkin 160kg - 180kg yritän tehdä pysäytyksellä. Jos oikeasti en pysty tekemään helppoa ykköstä 160kg painoilla pysäytyksellä tai paria toistoa niin en kyllä ole tuolloin +200kg painojen kunnossa. Oikeasti siis jos et pysty tekemään pysäytys kyykkyä hieman pienemmillä painoilla niin et sitten pysty kyllä tekemään suuremmillakaan painoilla toistoja. Kyllä sitä välillä olen itsekkin huomannut että pysäytyksen kanssa 160kg on tuntunut hieman raskaalle niin ajatellut vain että kyllä se siitä lähtee menemään niin todellisuudessa se ei ole lähtenyt menemään. Kyllä sieltä aina vähintään se hikinen ykkönen on otettu 200kg painoilla mutta oikeasti pienemmillä painoilla tehty pysäytys kyllä kertoo todellinen kunnon.

Ajattelin siinä kun olin ottanut 180kg + ketjut pysäytyksellä niin että jos helpon oloisesti 200kg + ketjut pysäytyksen kanssa niin sitten lähden ottamaan uuden ketju kyykky ennätyksen. Halusin kuitenkin ottaa 200kg + ketjut pysäytyksellä sillä 180kg + ketjut tuli niin helposti ja ajattelin myöskin että ellen saa 200kg + ketjut tehtyä pysäytyksellä niin en tule saamaan 220kg + ketjut kyllä mitenkään. Olen ollut myöskin ketju kyykyssä tuossa 200kg - 215kg + ketjut painojen välissä jo hieman liian pitkään. Myöskin sain kyllä tehtyä Vapun jälkeen Tampereen Loaded:lla 210kg + ketjut kolmen toiston sarjan niin kyllä tiesin 220kg + ketjujen olevan mahdollista hyvänä päivänä.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Tämän vuoden hyvä kyykky vire jatkui lauantaina kun sain viimein tehtyä uuden kyykky ennätyksen Tampereen Loaded:lla. Täytyy kyllä todeta että olisin mahdollisesti saanut viime vuoden puolella ainakin yhdessä ellen kahdessa treenissä tehtyä uuden kyykky ennätyksen jos minulla olisi ollut kaveri mukana varmistamassa. Kun kävin ensimmäistä kertaa Roihupellon PTVGYM:llä niin päädyin kyykkäämään 240kg painoilla kahden toiston sarjan ensimmäistä kertaa ikinä ja vielä ilman varmistusta. Tuosta viikon vai parin viikon päästä toistin saman 240kg kahden toiston sarjan kyykyssä ilman varmistusta Tampereen Loaded:lla.