Pohkeet mustelmilla hierontaa ja muutama kyykky treeni PTVGYM:llä

09.06.2024 - 12:16

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Olikohan se sama ilta vai seuraavana päivänä niin "hieroin" itse hierontarullalla pohkeita ja takareisiä. Siinä kävi taas kerran niin että sain pohkeet ihan mustelmille ja aroiksi kun innostuin rullaamaan pohkeita ihan kunnolla. Huomasin kuitenkin etten saanut pohkeita ihan auki vaan pohkeisiin jäi sellainen "pallo" mutta yleisesti ottaen sain pohkeet parempaan kuntoon missä ne olivat ennen omaa "hierontaa". Tämä oli ihan tarpeeksi sillä pohkeet olivat paremassa kunnossa vaikka olin saanutkin ne ihan mustelmille ja aroiksi.

Se taisi olla hieronta päivänä torstaina kun "hieroin" pohkeita itse sillä kävin tekemässä perjantaina maastaveto treenin ja lauantaina kyykky treenin PTVGYM:llä. Perjantaina maastaveto treeni ei mennyt mitenkään loistavasti mutta ok. Syy ei ollut noi pohkeet vaan enemmänkin takareidet. Tunsin selvästi kun laitoin säärilämmittimiä paikoilleen että pohkeet olivat todella arat mutta itse treeniin se ei vaikuttanut negatiivisesti. Päin vastoin paremmassa kunnossa olleet pohkeet vain auttoivat perjantain maastaveto treeniä mutta vieläkin enemmän lauantain kyykky treeniä.

Lauantaina tuli kuitenkin tehtyä uusi ketju kyykky ennätys 220kg + ketjut eli vaikka minulla oli pohkeet mustelmilla niin ei vaikuttanut negatiivisesti kyykky treeniin. Tuon lauantain jälkeen kävin vielä sitten juoksemassa noin kymmenen kilometrin sykealue 3 treenin vaikka mietin myös sen väliin jättämistä. Nuo pohkeet eivät olleet se ongelma vaan enemmänkin tuo lauantain kyykky / jalkatreeni vain painoi kropassa. 

Hieronta oli varattu taas torstaille kuten edellisen viikon hierontakin oli. Ongelma vaan näytti olevan se että pohkeissa vaan näkyi mustelmat ja hieronta aika vain lähestyi ja lähestyi. Tuossa viikolla oli kuitenkin taas maastaveto treeni sekä kyykky treeni PTVGMY:llä mitkä kummatkin meni ihan hyvin eikä jaloissa tai pohkeissa tuntunut mitään. Samalla vaikka pohkeet olivat vielä tummat niin siitä huolimatta arkuus oli lähtenyt pois. En kuitenkaan lähtenyt itse enää tekemään yhtään mitään ja kummassakaan jalkatreenissä niin edellisen viikon lauantaina kuin nyt hierontaa edeltävänä päivänä keskiviikkona en treenannut yhtään pohkeita.

Torstaina oli sitten vuorossa se hieronta mitä olin odottanut että saisin takareidet sekä pohkeet auki. Mietin kyllä ihan hetken että pitäisikö nyt sittenkin ottaa etureidet kun pohkeet olivat vielä tumman väriset. Kuitenkin päätin pidättäytyä alkuperäisessä suunnitelmissa ottaa vain ne takareidet ja pohkeet sillä tunsin niiden olevan todella jumissa ja halusin ne auki. Olin meinaan viimeisissä maastaveto treeneissä huomannut treenien menevän heikosti juuri takareiden takia.

Sitten viimein kun olin hieronta pöydällä ja pohkeita alettiin veivaamaan auki niin huomasin että tummista pohkeita huolimatta en tuntenut mitään extra kipua tai arkuutta niissä. Takareisissä ja pohkeissa kyllä tuntui sitä normaalia ei niin miellyttävää tuntemusta hierontapöydällä. Yleisesti juuri takareidet, etureidet ja pohkeet ovat ne epämiellyttävimmät hieronnassa kun ne ovat aina pahimmissa jumeissa jokainen kerta.

Normaalisti perjantaisin olen tehnyt usein maastaveto treenin niin kuin nytkin hieman ajattelin. Kuitenkin tulin siihen tulokseen että parempi jättää maastaveto treenit ensi viikolle ja tehdä vain penkki treeni ja siihen päälle jotain muuta. Eilen lauantaina tein sitten normaaliin tapaan kyykky treeni mikä meni sekin vielä paremmin kuin kuvittelin. Huomasin tuossa treenissä kyllä sen että takereidet olivat auki ja kyykyn tekeminen oli paljon helpompaa kuin keskiviikkona ennen takareisi / pohje hierontaa.

Samalla sitten jo eilen päätin etten lähde tänään tekemään pidempää noin kymmenen kilometrin sykealue 3 treeniä juurikin sen takia että minulla oli tuossa tuo hieronta, eilen kova kyykky / jalkatreeni sekä huomenna maanantaina jälleen kerran hieronta. Huomenna maanantaina onkin sitten vuorossa etureidet ja sitten neljän viikon hieronta rupeama onkin takana. Olen siis kerran viikossa käynyt nyt hieronnassa missä on käyty koko kroppa läpi.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.

Tämän vuoden hyvä kyykky vire jatkui lauantaina kun sain viimein tehtyä uuden kyykky ennätyksen Tampereen Loaded:lla. Täytyy kyllä todeta että olisin mahdollisesti saanut viime vuoden puolella ainakin yhdessä ellen kahdessa treenissä tehtyä uuden kyykky ennätyksen jos minulla olisi ollut kaveri mukana varmistamassa. Kun kävin ensimmäistä kertaa Roihupellon PTVGYM:llä niin päädyin kyykkäämään 240kg painoilla kahden toiston sarjan ensimmäistä kertaa ikinä ja vielä ilman varmistusta. Tuosta viikon vai parin viikon päästä toistin saman 240kg kahden toiston sarjan kyykyssä ilman varmistusta Tampereen Loaded:lla.